Yetişkin Kedi, Kedi Süt Tozu İçebilir Mi?

Yelizthecat
Yelizthecat

909 Puan

Yaz aylarında sıvı alımı artsın diye kedi süt tozu vermek istiyorum. Bunun bir zararı var mı

5 CEVAP

Emirrckr
Emirrckr

13049

Yaş mama daha mantıklı olur bencede.
@Ketonmanya nın dediği gibi yaş mamanın içerisine biraz su da ekleyebilirsiniz.

blue_hpood
blue_hpood

128292

bence gereksiz. su tüketimi arttırmak için et haşlayıp suyuyla verin. bolca su tüketmiş olur. yaş mama önermem çünkü en kaliteli schesir bile 40 lira, 85 gram yaş mama o paraya değmez, gerisine de para verilmez zaten. balık, tavuk, ciğer, kuzu, dana, aklınıza gelebilecek her türlü et haşlama yapabilirsiniz. haftada ne kadar verebiliyorsanız o kadar verin. erkek kısırsa bol bol verin, suyunu acımayın. bir de mutlaka su pınarınız olsun.

aslihan_e
aslihan_e

128521

Onun yerine yerse ev yoğurdu ya da hazır probiyotikli yoğurt verseniz daha iyi olur. Sindirim sistemine ve bağışıklığına faydalı olur. Ondan da suyunu alır.

Ketonmanya
Ketonmanya

114473

Merhabalar.


Zararı yok ama ekstra bir faydası da yok. Eğer yeterince su içmediğinden eminseniz, sıvı alımını arttırmak için kedinize yaş mama verme sıklığınızı arttırabilirsiniz, hatta yaş mamanın içine mamayı çok çorbalaştırmayacak şekilde su ekleyebilirsiniz. Özellikle jel formunda değil de sos içinde taneli formda olan yaş mamaları tercih ederseniz (paketlerin üzerinde hangi formda oldukları genellikle yazar) içine su eklemeniz daha kolay olur. Ayrıca eğer kediniz yiyorsa evde kendi haşlayacağınız tavuk vs. etleri suyuyla ezerek ev yapımı bir yaş mama da elde edebilirsiniz. Süt tozu dışında da seçenekleriniz çok yani. :)


Ama bunun yanında eğer kedinizin hiç su içmediğinden emin değilseniz, yani kediniz suya mesafeli değilse, idrarını da düzenli olarak yapmaya devam ediyorsa yeteri kadar su alıyor demektir, bu durumda da susuz kaldığından endişelenmenize gerek olmayacaktır.


Bol patili günler dilerim. :)

Yelizthecat
Yelizthecat

909

Çok teşekkür ederim 💐

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 160 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81617 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR