Kedi sahiplenmek için bir senedir kendimi her şekilde hazırlamaya çalışıyorum fakat son zamanlarda dikkat ettiğim şeyler birz tuhafıma gitmeye başladı kedi güvenliğini sağlamak zorunluluk ona tahammül etmek sokağa atmamak zorunluluk beslemek zorunluluk hastalığında tedavi ettirmek zorunluluk da son zamanlarda gördüğüm ilanlarda kaliteli mama verecekseniz alın yok özel vitaminler alacaksaniz şartı var o zaman bütün canlar sokakta kalsın herkes nerden bulacak kilosu 1000 lira mama alacak parayi cesaret edemiyoruz şimdi bir canı sokaktan kurtarmaya herkes lüks mama alacak diye bir kaide mi var anlamadim
Bir canı sahiplenmenin tabii ki maddi zorlukları var, her türlü ihtiyacını karşılamanız gerekiyor. Kaliteli mama konusunda da emin olun mamaya vereceğiniz 1000 lira sizi uzun vadede binlerce liralık veteriner masrafından kurtarır. Ama şu yanılgıya da kapılmamak lazım. En pahalı mama en iyisi değildir. Mama konusunda iyi araştırmak lazım.
Merhabalar.
Evcil hayvan = evlat.
Sizi çok iyi anlıyorum ama konuya bir bu şekilde bakmayı denerseniz bağ kurdukları bir kediye, hayatının sonuna kadar bakmaya devam edecek kişilerin ona en iyi şartları sağlamalarının istenmesi çok da absürt bir istek olmadığını göreceksiniz. Çoğumuzun bütçesini aşan, aşırı pahalı üst segment mamalardan birini almanızı kimse dayatamaz size elbette, bu imkânsız, ancak en azından orta segment bir mama alabilecek bütçeniz olmalı ki kediniz ileride kötü beslenmeden kaynaklı sağlık sorunlarıyla kalbinizi, bu sorunların çözümü için veteriner hekimlere akıtacağınız paralarla da cebinizi yaralamasın. Tabii ki hepimiz insanız, bugünümüz malum ama yarınımız muamma. Bir gün maddi anlamda ters yüz olup sırf evlâtlarımızdan vazgeçmemek için onlara yaptığımız harcamalardan kısma yoluna gitmek zorunda kalabiliriz hepimiz, ancak eğer şu an için ona iyi şartlar sağlayamayacaksak bir kez daha düşünmemiz gerekir onun sorumluluğunu üzerimize almadan önce.
Bol patili günler dilerim. :)
Herkes 1000 tl lik mama almıyor ki maddi durumuza göre bir mama seçersiniz ama gerçekten kötü mama sadece yine kendinize zarar veriyor gidip petshopta satılan kilosu 40 50 tl mama iyi değil uzun vadede büyük hastalıklara yol açıyor. İnanın ki veteriner masrafları mama fiyatlarının on mislisi eğer sahiplenirseniz sizde anlayacaksınız zamanla kedinizle aranızda duygusal bağ oluşacak evin bir bireyi gibi oluyor ailenizdeki insanların hastalıklarına ne derece üzülüyorsanız kediniz içinde üzülüyorsunuz. Veterinerler açık mama da satıyor sizde güvenilir bir veteriner bulursanız kilo ile mama alırsınız. Zorunlu olması gereken aşıları, maması, kumu bir de maltı var. Yeter ki niyetiniz temiz olsun sokaktan bir canı kurtarın Allah her şekilde yardım eder ☺️
Kedi dediğiniz öyle basitçe bir şey değil en özünden oyuncak değil. Hatta gerçekten kedi dediğiniZ evlat. Onu her zorluğuyla kabul edip terk etmeyecekseniz sahiplenin. Yeri geliyor yaramazlık yapar sizi yorar belki hastalanır ishal olur kusar ama bu zorluklarla onu kabul edecekseniz ve koşulsuz sevgi gösterecekseniz sahiplenin evet. Belli aşıları yapılması lazım kısırlaştırılması lazım hastalanınca veterinere götürmeniz lazım. Bunların hepsi maddi manevi bir sorumluluk. Mamaların da önemi şurda; kalitesiz bir mama hayvanda alerji, deri ve sindirim hastalıklarına sebep olabiliyor. Bu tabi ki kediden kediye değişen bir durum. Deneyip görürsünüz onu. Ama dediğim gibi bu anlattıklarımın hepsi bir sorumluluk, kediyi alıp eğlence niyetine oynayıp eden sonra en küçük zorlukta bile dışarı atanların vicdanından şüphe duyuyorum.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor