Yeni Bebek Kedi

Mischka
Mischka

116595 Puan

Dün kliniğe Mischka'nın dikișlerini aldırmaya gittik. 2. Kediyi uzun zamandır düșünüyorduk ve bu minik bebiliyi sahiplenmek nasip oldu. Kiara 50 günlük civarında, kontrolleri yapıldı iç dıș parazit bașlandı, yaș mama ve ıslatılmıș kitten kuru mama yiyebiliyor, kuma pislemeyi de biliyor. Fakat kumu örtmüyor :) bunu zamanla öğrenir mi? Mischka'nın bebekliğinde kullandığım gimcat baby tabletlerinden Kiara için de alacağım, ezip yașmamaya karıștırarak veriyordum, bu zamanda vitamin tabletine bașlanabilir mi? Mischka geldiğinde 4 aylıktı, bu çok küçük. Kullandığım tüy yumağı önleyici malttan vermeye ne zaman bașlayabilirim? Son olarak beslenme konusunda nasıl bir yol izlemeliyim, ne kadar sıklıkla ne kadar miktarda ne yemeli?


4 CEVAP

kedilimadam
kedilimadam

114398

Çok güzelmiş bu melek:)) Vitamin ve malt başlamak için en azından 3 ayı doldurmasını beklemenizi tavsiye ediyorum. Kumunu örtmeyebilir, patileri henüz çok fazla eşeleyecek kadar güçlenmemiş olduğundan böyle yapıyor muhtemelen ama tahminim bir iki hafta içinde örtmeye başlayacaktır. Yaş mamasına yavru kedi süt tozu karıştırıp verebilirsiniz 3 ayı doldurana kadar böylelikle gerekli takviyeyi sağlamış olursunuz.Ayrıca ıslatmadan kuru mama da vermeyi denemenizi öneriyorum.Yiyip yiyemediğini gözlemleyip direk kuru mamaya da geçebilirsiniz çünkü süreçi uzatınca kuru mamaya alıştırmak zor olur.Mama kabını sürekli dolu tutmalısınız, öğünlü beslenme bebek kediler için çok uygun değil.Mümkün olduğunca mama kabını dolu tutmaya çalışmanızı öneriyorum.3günde 1 maksimum 2 yemek kaşığı ev yoğurdu verebilirsiniz.Biraz balkabağı biraz pirinç ve istediğiniz et türünü (balık, tavuk, kırmızı et) güzelce haşlayıp biraz sulu bırakarak blenderdan geçirip çorba olarak verebilirsiniz bu hatta Mischka için de çok güzel bir öğün olabilir.

Mischka
Mischka

116595

Sevgili kedilimadam cevabınız için çok teșekkür ederim, bayağı bilgilenmiș oldum bunları uygulayacağım :)

gunosari
gunosari

2936

Bizimde küçük kedi kumu örtmüyordu diğeri tuvalete gidince onuda götürün görsün dedi veteriner bir kaç defa yaptık işe yaradı kum için bunu deneyebilirsiniz. Vitamin ve tabletin üzerlerinde yazması lazım aslında ama yazmıyor bende bakmıştım 3 aylıkken başlayın diyorlar genelde.Yemesinde kısmayın yiyebildiği kadar verin bence küçük daha.

Mischka
Mischka

116595

Kum konusunda dediğiniz gibi belki Mischka'dan görse daha kolay öğrenir ama benim fırlama kızım Mischka, bebiși dövüyor, zaman zaman birbirlerine bakmalarına müsade ediyorum, Mischka tıslıyor hırlıyor, saldırdığında ayırıp ayrı odalara koyuyorum :( neyse ki Kiara çok canayakın bir bebek korkusu yok, bize alıșması 5dakikayı almadı, ilgi manyağı öyle sırnașık bișey. Daha beraber 2.günleri bir kaç haftaya alıșırlar diyor herkes, umarim büyük kızım kabullenir bebiși.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 691 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80131 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR