Bu Bebek Neden Böyle??

aytunccc123
aytunccc123

14318 Puan

Arkadaslar kedimin yavrularinin 7.gunu bugün
Bazilarinin gözleri hafiften acilmaya başladı ama geldiğimden beri şu sarı yavrunun biri diğerlerine göre daha küçük
Bugünlerde iyice farkedilir hale geldi diğerleri büyüyor o sürekli ufak kaldi nedense
Aslında annesini gayet emiyor bizzat kontrol ediyorum benim yardımım olmadan dahi emiyor ama 6 tane bebek olduğu için anneleri yetemiyor mu acaba?
Elimden ne gelebilir bu durumda?


10 CEVAP

Emirrckr
Emirrckr

13049

Çok fazla yavru var.
Eğer ilk günden bu yana öyleyse anne karnında yeterince gelişememiş demektir.
Ama emiyor diyorsunuz bu iyi bir gelişme.
Aynı şekil tatile giden arkadaşımın doğum yapan kedisine bakmıştım onların evinde,3-4 yıl önce.
4 yavrudan ikisini maalesef kaybetmiştik.
Son ölen yavru da diğer kardeşlerine göre çok çelimsiz,ufak duruyordu.
Onlar oynarken o sürekli uyuyordu ve en önemlisi kafasını tutamıyordu.
Bu yüzden meme dahi ememiyordu biz ayrı emziriyorduk ama maalesef hayata tutunamadı.
Genellikle bu yaştaki yavrulara veteriner hekimlerde bir şey yapamıyor.
Hali hazırda sizinki memeyi emiyorsa problem yok ama dilerseniz takviye olarak Gimcat'in bebek kedi süt tozlarından verebilirsiniz ona ayrı olarak.
Anneye bile verin sonuçta altı yavru kolay değil.

Ketonmanya
Ketonmanya

114473

Merhabalar.


Eğer annesi emzirmeyi reddetmiyorsa, yavru da diğer kardeşleri gibi hareketli ve iştahlıysa çok büyük ihtimalle bir sağlık sorunu yoktur. Bu şekilde tek batında fazla yavru doğunca bebeklerden bazıları anne karnında daha az gelişebiliyor. Eğer genel anlamda gelişimi (diğer yavrularla kıyaslamayarak) ileri yöndeyse korkmayın bence.


Bol patili günler dilerim. :)

Ketonmanya
Ketonmanya

114473

@aslihan_e, çok özür dileyerek yazdıklarınızdan küçük bir kısmını düzeltmek istiyorum, diğerlerinde yerden göğe kadar haklısınız. :)


Süt tozu takviyesi bence de gerekebilir ama laktozsuz sütü hiç önermem. Bir zararı olacağından değil, büyümesine yararı olmayacağından. Laktozsuz sütün besin değeri çok düşük çünkü maalesef, sadece aç kalmasın diye kedilere verilebilecek bir sıvı. Yani gelişimini hızlandırmak için sadece laktozsuz süt verirse, bu amacına hizmet etmeyecektir.


Aslıhan Hanım'ın vesilesiyle kendi cevabımda yazmayı unuttuğum şeyi de yazayım, eğer maddi durumunuz elverecekse süt tozunu şimdiden alıp anne kediye de içirebilirsiniz. Emziren kedilere ne ölçüde verilmesi gerektiği paketin bir yerinde yazar mutlaka. Böylece annenin sütünü arttırarak dolaylı yoldan da faydalı olabilirsiniz bebeğe.


Bol patili günler dilerim. :)

aslihan_e
aslihan_e

128521

Bu biraz şans işi, gelişim geriliği devam ederse hayatını kaybedebilir ya da benim rahmetli kedilerimden biri gibi kardeşleri koşup oynarken yeni emeklemeye başlayıp sonrasında büyüdükçe onlara yetişip gayet iri, sağlıklı bir kedi olabilir. Ben benim yavrumun emekleyip arkama geldiğini görünce şok olmuştum. Diğerleri saldırmalı dövüşlü oyun oynuyorlardı o zaman. Bu bebek hangi memeyi emiyor? Genelde çoğu yavru meme konusunda seçici olur, ısrarla aynı memeyi seçer. Bazıları da hepsini emebilir ya da iki meme seçebilir tabi ki. Eğer ki ön koltuk altındaki memeyi emiyorsa anne sütü yetersiz geliyor olabilir. Çoğu zaman da en sütlü olmasına rağmen arka memelerde tıkanıklık olur. Ayrıca yavruların aralarında gün farkı olabiliyor. Mesela anneleri küçük yavruyu kızgınlığın son günlerinde kazanmış olabilir. Bir de genetik var. Kediler aynı anda birden fazla babadan hamile kalabilirler. Onun babasının genetik yapısı küçük olabilir. Emince karnı şişiyor mu ona bakın bence ama bu kadar bebek her türlü takviye ister. Şimdi değilse de 1-2 hafta sonra mutlaka takviye olarak ya kedi sütü tozu ya da ulaşamazsanız laktozsuz süt alıp verin ama kedi biberonu tercih edin. Kendileri içmeyi bilmezlerse şırıngadan ciğere kaçıp enfeksiyon oluşma riski var. Mesela 3 haftalık kedide sıkıntı olmuyor, onlar ağızlarının kenarına yavaş yavaş damlatınca içiyorlar ama tecrübesizlik varsa biberon şart

Ketonmanya
Ketonmanya

114473

Doğrudur, kesinlikle öyle. Geniş bir fiyat skalası var süt tozlarında. Ucuz olanlardan illaki kalite beklememek lazım. Ülkemizde kalite ve ekonomi aynı anda bulunamıyor maalesef yüksek kâr hırsları yüzünden.


Bilgilendirme için herkes adına teşekkür ederim, sevgiler. :)

aslihan_e
aslihan_e

128521

Hem ben hem yabancı insanların deneyimlerine göre konuştum. Geçmişte laktozsuz süt takviye ederek büyüttüğüm çok kedim oldu. Anne sütüne ek kalori almalarını sağlıyor. Bunu maddi durumu çok kaliteli bir süt tozu alamayacak durumdakiler için yazdım. Kalitesiz kedi sütü tozları hiç güvenli değil. Zaten bir hafta içiriyorsunuz sonra yavrular 1 aylık olup ek gıdaya geçiyorlar. Tabi ki ben de süt tozunu öneririm.

aytunccc123
aytunccc123

14318

Cok tesekkur ederim ilginize o zaman bi araştırıp süt tozu temin edeyim
Bu arada Aslıhan hanım denk geldiğim kadarıyla o ön kolundan yada arka bacagindan emiyor gibi söyle bi fotolarada göz attım o sekildeydi
Bugün maalesef memeyi bulamamis indigimde aşırı miyavliyordu ardından diger kardesleri biraz ayırıp onu memeye koydum ve emmeye başladı baya iştahlı emiyor ama ufak olduğu için onu cekistirip memesini aliyorlar sanirim cok sayida yavru oldugu için haliyle daha sonra meme bulmakta zorlanıyor digerleri kadar hırslı davranmiyor malesef

aytunccc123
aytunccc123

14318

Royal canin iyi midir sizce süt tozu konusunda?

aslihan_e
aslihan_e

128521

İşte o konuda sizin başında durup süt içmesine yardım etmeniz gerekli. Diğer açıkgözler kafasını ittirir küçüğün, memeyi vermek istemezler. Sütü bitirince bırakırlar. Memeye süt dolması için de zaman gerekiyor biri emip bitirince.

Ketonmanya
Ketonmanya

114473

Merhabalar.


Royal Canin genel olarak fena olmayan bir marka, süt tozu da kalitelidir diye tahmin ediyorum. Yavrunun memeyi bulamadığını, bulsa bile daha iri olan kardeşlerinin onu kenara ittiğini yazmışsınız. Bu durumda aslında ara ara annenin mayışık olduğu ya da yemek/tuvalet ihtiyacını gidermek için yavrularından uzaklaştığı zamanlarda ona çaktırmadan minik yavruya da biberonla süt tozu içirebilirsiniz. Anne sütüne ek takviye gibi olur. Ama annesine belli ederseniz ona zarar verdiğinizi düşünüp sinirlenebilir.


Gelişmeleri sabırsızlıkla bekliyoruz. :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 254 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81617 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR