Kedimi Kısırlaştırdıktan Sonra Yıkama Ve Şampuan

Kedimi 10 gün önce kısırlaştırdım daha öncede burada yazmıştım yeme içme sorunu olmuştu o süreçte şırıngayla beslendi direndiği için çok fazla üstüne döküldü ve katılaştığı için temizleyemiyor kısırlaştırdıktan kaç gün sonra yıkamalıyım ve şampuan öneriniz var mıdır?

5 CEVAP

Ketonmanya
Ketonmanya

114401

Merhabalar.


Şırıngadan akan mamalar kedinizi ne miktarda kirletti, bunu bilmeden yorum yapacağım, kusura bakmayın şimdiden, ama eğer çok çok mecbur kalacağınız düzeyde değilse yıkamak yerine silmenizi öneririm. Yıkamak zaten onlar için başlı başına bir stres etkeniyken bir de geçirdiği bir operasyondan kısa bir süre sonra bunu yapmanız onu daha kötü etkileyecektir.


Belki kuruyan mama artıklarını önce nemli bir havluyla bir miktar ıslatıp yumuşamalarını sağlayarak yumuşamış hâllerini daha rahat temizleyebilirsiniz silerek. Bir de kediler için kuru şampuanlar satılıyor. Ciltlerine zarar vermeyecek şekilde formüle edilmiş oluyorlar. Kuru tüylerinin üzerine uygulayıp sonra yine nemli bir havluyla silmek suretiyle arındırıyorsunuz, uygulama şekilleri böyle. Eğer nemlendir-yumuşat-sil şeklinde temizleyemeyeceğiniz gibiyse bir deneyebilirsiniz kuru şampuanı da.


Çok geçmiş olsun kedinize, bol patili günler dilerim. :)

Venusss0
Venusss0

3087

Kediler için olan ıslak mendille silmenizi tavsiye ederim petshoplarda var

blue_hpood
blue_hpood

128183

yalnızca suyla yıkayın, kedilere özel şampuanlar var fakat tavsiye etmem, kokusu gereksiz strese sokuyor. duru suyla temizlemek en mantıklısı. çıkmayacağını düşünüyorsanız tek seferlik kediler için olan şampuanla yıkayabilirsiniz.

Biz baya zorlu bir süreç geçirdik o yüzden tekrar strese sokmak istemiyorum nemli bezle sildiğimizde maalesef çıkmadı ama önerdiğiniz kuru şampuan yıkayıp yavruyu korkutmaktansa daha mantıklı geldi bu şekilde deneyeceğim çok teşekkür ederim

Catsusam
Catsusam

3161

Benim kedim de Norveç orman kedisi gibi olmuştu dökülen mama artıklarından. Sadece nemli havlu ile sildim. Sonrasında kendi kendini temizledi. 1 haftada eski haline döndü. Bence hiç yıkamayın.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 187 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80732 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR