Başka Mamaya Hemen Geçiş Hk

mehtapkaplan
mehtapkaplan

5436 Puan

Merhaba dostlar. Kedim 10 gündür veterinerde pansiyonda kalıyor.. acana mama kullanıyorduk maması bitti. Veterinerden de virbac somonlu aldım. Şimdi elimde acana kalmadığı için hemen virbac versem sorun olurmu?

10 CEVAP

Ahudr
Ahudr

11626

Kesinlikle bu hatayi yapmayin riske atmayin derim ben ozellikle kediniz kısırsa ben yaptim ve hala cekiyoruz aylardir sindirim sorunu var ve gitgide de zayifliyor kedim hicbir sey fayda etmiyor bilginize.

Bağırsakları florası bozulur, acana küçük paket alıp karıştırarak verin bence...

theyusra
theyusra

16477

kediden kediye değişir kimse net bir şey söyleyemez bu konuda. mesela benimki aynı mamadan 1 ay içinde bile sıkılır ve bütün gün aç da yatsa ağzına sürmez, nasıl karıştırıp vereceğim şimdi? arkadaşımın kedileri de aylardır n&d yiyor. kedinizi sizden iyi kimse bilemez o yüzden korkmayın, ayrıca virbac zarar verecek bir mama değil.

Coconutbey
Coconutbey

15150

Valla kedinizi siz iyi tanırsnız ama gerçekten ani değişiklikte kedide ishal olabiliyor ve bazen zor geçiyor ben deneyimledim. O yüzden dikkatli olun derim:)

Ketonmanya
Ketonmanya

114487

Merhabalar.


Zaten başka çareniz de yok gibi duruyor anlattığınıza göre. Kediniz Virbac'ı yemeyi kabul ederse başka da bir sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum. İshal, kusma vb. durumlar olursa da pansiyondaki hekimler anlık müdahale edebilirler ne de olsa.


Bol patili günler dilerim. :)

Ahudr
Ahudr

11626

Ketonmanya bu hizli gecisler cok sıkıntılı hafife almayin öyle kusma ve ishal gibi anlık tepkilerle kalmiyor emin olun aylardir cekiyoruz ve bu gidislede zaten dusunmek istemiyorum ama kotu sonuclar olusacakmis gibi gorunuyor cok zorlu bir süreç sindirim sisteminin bozulması

Ketonmanya
Ketonmanya

114487

Ahu Hanım selamlar.


Sanırım bağırsak florasının bozulması gibi bir durum da oluyormuş. Bunu da buradan okudum bugün. Onun belirtileri ne oluyor?


Ben de somonlu Proplan'dan daha üst segment bir mama olan N&D'ye geçmeyi düşünüyorum. Bir süre karıştırarak verirsem sorun olmaz diye düşünüp takılmadım ama alıştırma sürecinde iki mamayı karıştırarak vermek dışında dikkat etmem gereken başka şeyler de var mı?


Sevgiler. :)

Ahudr
Ahudr

11626

Ketonmanya Aynen ciddi anlamda tedavisi de çok zor.Mamayi paketinde de yazdigi gibi gün gün yeni mamayı cogaltip eski mamayi azaltarak yapin gecisi normalde 7 gün diyorlar ama siz o sureyi gerekirse 2 haftaya kadar uzatin ve açıkcasi eger almadiysaniz ND ye gecme konusunu biraz daha dusunun derim :) malum uretim Italya degilde Sirbistan oldugundan beri kalite bozulmus ve cogu kullanici memnun degil

Veterinerim önermemişti hızlı geçişlerde olumsuz etkiler oluyormuş muhakkak 7ile 10 gün arası karıştırıp veriyorum sonra yeni mamasını tek başına veriyorum bu zamana kadar 3 kez mama değiştirdim ve bu şekilde sorun yaşamadım

mehtapkaplan
mehtapkaplan

5436

Mama fiyatları almış başını gitmiş 😕 birde eşimin ameliyat süreci vardı maddiyatsız bir dönemdeyiz açıkcası.. virbacı aldım ama elimde acana kalmamıştı şimdi acana alsam küçük boyları yok.. ek maliyet olacaktı.. virbac vermek zorunda kaldım çok şükür bişey olmadı iştahla yedi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 236 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR