Yanlış Şeyi Mi Yapıyorum

Durukj
Durukj

5735 Puan

Merhaba komşumuzun 3 aylık yavru bir kedisi var bir kaç ay önce buraya taşındılar o zamandan beri bu yavru da bahçeye çıkıyor sürekli ilk başlarda tatile gidip evin kapısını açık bırakıp eve mama koyuyorlardı şu an evin bütün kapıları kapalı sanırım evde de yoklar bu yavru hep dışarda kalıyor bir komşumuz arada gidip kediyi eve alıyor sanırım mama da veriyor ama onlarda gitti şu an tatildeler bu yavru benin beslediğim hasta kediyle bazen oyun oynuyordu arada onu beslerken ona da biraz mama veriyordum şu an diğer kedi belediye veterinerinde bu kedi yine tek başına kaldı herhangi biri onu şu an besliyor mu bilemiyorum ama arada sokaktakilere tavuk haşlıyorum ona da veriyorum çok aç annem eve alalım iki gün bizde kalsın yazık yavruya en azından sabahları alalım hava çok sıcak diyor ama sahibi olduğu için bunu yapmalı mıyım emin değilim kuru mama veremiyorum çünkü şu an bende sadece yetişkin kedi maması var ve onun normalde hangi mamayı yediğini bilmiyorum başkaları besliyorsa ben daha çok beslemek istemiyorum çünkü sağlığı bozulabilir sizce onu beslemeye devam etmeli miyim ve de annemin dediği gibi sabahları eve almalı mıyım

9 CEVAP

Ketonmanya
Ketonmanya

114506

Merhabalar.


Öncelikle çok ince düşünüyor olmanız çok güzel ama bu durum özelinde işin etik kısmını tamamen boş verebilirsiniz. Eğer bir kişi evi komple kapatıp kedisini uzun süre boyunca sokağa mahkum edebiliyorsa o kedinin üzerinde hak iddia etme hakkını çoktan kaybetmiştir, siz o kediyi eve alarak ona tamamen iyilik yapmış olursunuz hakkını gasbetmekten ziyade. Elinizde yetişkin kedi kuru maması varsa haşladığınız tavuğun içine biraz karıştırıp o şekilde verebilirsiniz. Yetişkin kedi mamaları yavru kedi mamaları kadar besleyici olmasalar da en azından takviye olmuş olur.


Belediyedeki hasta kediyle de ilgili en kısa zamanda güzel haberlerinizi alırız umarım.


Bol patili günler dilerim. :)

aslihan_e
aslihan_e

128573

Siz de haklısınız, bazı insanlar böyle sorumsuzluk yapar sonra da kediyi başkasında görünce o bizim kedimiz geri verin diye kapıya dayanır. Bizim bir komşumuz diğerinden istedi zorla geri aldı sonra geri sokağa saldılar, hayvana hiç bakamadılar öldürdüler. Artık sizin inisiyatifinize kalmış alıp almamak. Size alışırsa hep size gelmek ister büyük ihtimalle. Cins kedi mi acaba? Gerçi cins bile olsa bırakıp gittikten sonra bir hakları olmaz ki. Ağaç mı bu koy bahçene git.

Dmlyumak
Dmlyumak

276

Kediyi gerçekten sahiplenen seven biri öylece bırakmaz bırakamaz. Siz eve alın bence. Bu anlattığınız şekilde hastalıklara çok açık. Yazık yavrum aç da kalır yavru diyorsunuz, diğer kediler onu hırpalar.

Durukj
Durukj

5735

Cevaplarınız için teşekkürler şimdilik sadece beslemeye devam edeceğim sahibi bir şey der diye korkuyorum ama belki alırım bir kaç günlüğüne zaten evde durmayı sevmez akşamları da bahçeye iner belki

Ketonmanya
Ketonmanya

114506

Bence evinize alın, sahibi döndüğünde de durumu anlatın. Siz kediyi çalmıyorsunuz, alıkoymuyorsunuz ya da evinize alıp işkence etmiyorsunuz. Siz yalnızca kedinin iyiliği için bir şey yapıyorsunuz. Eminim sahibi de bunu anlayacaktır.

Durukj
Durukj

5735

Çok teşekkürler tamamdır o zaman bende de nedense çalıyormuşum gibi hissediyorum suçlu hissettim kendimi

Emirrckr
Emirrckr

13076

O kediye öylesine baktıklarını düşünüyorum,resmen sokağa salmışlar umurlarında falan değil.
Ki kapınıza gelip kedimizi verin derlerse de verirsiniz sonuçta arkadaşların da dediği gibi siz onu çalmıyorsunuz sadece koruma altına alıyorsunuz.
Eminim gündüzleri evde mışıl mışıl uyuyacaktır,dışarılar zaten aşırı sıcak.
Kedi için de çok iyi olur.
Dilerseniz çevreye alışkınsa geceleri salarsınız,gezer avlanır.
Ama şayet dışarı çıkmak istemezse direkt evde bile bakmaya başlayabilirsiniz.
Sonuçta yavru bir kedi,oyun bekler,ilgi bekler,özenli bakım ister.

Emirrckr
Emirrckr

13076

Zaten dışarı salan biri her türlü tehlikeye karşı göz yummuş demektir.
O yavrucak kaybolabilir,zehirlenebilir,hastalık kapabilir,araba çarpabilir,köpek saldırabilir veya gerçekten biri görüp sahiplenebilir.
Sonuçta bahçeniz ultra güvenlik önlemli değildir diye zannediyorum.

Durukj
Durukj

5735

Cevaplarınız için teşekkürler bugün ben işteyken annem almış eve öğlen çıkmak istemiş çıkarmışlar şu an evlerinin ışıkları açık ama kedi hala dışarda ve pencereler kapalı

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 219 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR