İdrarda Kristalleşmesi Mama Tavsiyesi

scorpion37
scorpion37

676 Puan

Merhaba kedim karamel 1 yaşında ve kısır. 4 ay önce idrarında kristalleşme oldu ve hills s/d kullandık. Son kan ve idrar tahlillerinde ise her şey normale dönmüş durumda ve çok sevindik. Ancak veteriner ömür boyu hills c/d kullanması gerektiğini söyledi. Bu mamanın 1,5 kilosu 800 tl ve 20 günde yiyor. Haliyle bütçe olarak çok zorluyor. Tabi ki ne gerekirse onu yapmaya çalışacağım ve normal bi mama yediğinde belkide daha fazla vet masrafımız olacak diye bu mamadan alacağım. Ancak sorum şu ben bu mama ile birlikte üriner sistem sağlığı için olan farklı bir mama daha kullansam (proplan düşünüyorum) sabah proplan ve akşam hills c/d. olarak öğünleri ayırarak kullanmam sizce uygun olur mu? Fikirlerinizi yazarsanız çok memnun olurum.

5 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

128292

veteriner üriner mamayı ömür boyu mu önerdi? üriner mamalar ömür boyu kullanılmaz, proplanla falan da üstesinden gelinmez, engellenmesi için hiçbir katkı sağlamaz. bunu ömür boyu engellemenin tek yolu yaş mama, et haşalama veya çiğ besleme. aynı durumu yaşıyoruz, şu an struvit tarzı kristalleşme var. veterinerin bana söylediği ilk şey, bu durum sürekli tekrar ederse hastalara çiğ beslenme öneriyoruz oldu. yani demem o ki, kuru mamayla bunu engellemek imkânsız. ne yaparsanız yapın yeteri kadar su tüketmiyorlar çünkü doğada et/çiğ et üzerinden su alıyorlar. biz evde kraker dayadıkça sistemlerini zorluyoruz. fırsatınız varsa çiğ beslenmeye geçin, iki tane su pınarı alın.
çiğ beslenmeye geçebilecek durumunuz yoksa sabah akşam et(dana, tavuk, balık, geyik, kuzu, bıldırcın...) haşlayıp bol suyuyla verin. yapabiliyorsanız ömür boyu böyle besleyin, yapamıyorsanız kaliteli yaş mamalardan alın, sabah akşam yaş mama verin. yok, o da beni aşar derseniz her akşam et haşlayıp suyuyla verin ve su tüketimi her daim arttırmaya çalışın. burada kullanacağınız kuru mamanın önemi yok, ben çoğunu inceledim, en iyisinden en kötüsüne kalsiyum, magnezyum ve fosfor oranları neredeyse hiç değişmiyor. önemli olan su tüketimini arttırmak. yani proplanmış, hillsmiş bununla önlenemez. ben de şu an üriner mama kullanıyorum fakat art arda en fazla 4 paket kullandırıyoruz dedi hekim, siz evde bolca et haşlayın dedi. ben neredeyse çiğ kıvamında suyuyla veriyorum ki bolca su içsin. bir de su sebili aldım, şimdilik şırıngayla içirmeye devam ediyorum. bir kedi ortalama günde 200-300 ml su içmeli, bunu kuru mamayla karşılamak imkânsız.
bu benim en korktuğum şeydi, şimdi başıma geldi, ben de tamamen çiğ beslemeye geçemiyorum, öğrenciyim fakat sanırım bundan sonra her akşam et yiyecek ve mümkün mertebe yaş mama ağırlıklı beslenmeye geçiş yapacağım.

scorpion37
scorpion37

676

Bende su sebili aldım ve dediğiniz gibi kendi araştırmalarım sonucu haftada en az 3 kez yaş mama (bazen konserve bazen dana veya kuzu ya da tavuk ciğeri haşlama)( yaş mamayı da sulandırarak )veriyorum. Ek olarak Evet 4 paket s/d kullandık. Şimdi ömür boyu c/d kullanacak dedi. Benimde aklıma yatmıyor bu durum. Ben de sizin gibi çoğunu inceledim ve bi fark göremediğim için normal bi mamadan devam edip hem yaş mama hem de hills ile desteklemek geldi aklıma ama bi yandan da veteriner söylediği için aklımda soru işareti oldu dediğim gibi. Cevabınız için çok teşekkür ederim.

kediniz dişi mi her şey normale döndüyse normal mama artı idrar tahliliyle gözlemleseniz olmuyor muymuş acaba tabii bilmiyorum net durumu fakat dişiler daha kolay bırakıyor üriner mamayı

scorpion37
scorpion37

676

Durumun tekrarlamaması için sürekli hills ile beslenmesi gerektiğini söyledi. O yüzden hillsi kesin alırım diye düşündüm. Kedim dişi ve idrar kristallenmesini kanama ile fark ettik. Bu yüzden tekrarlamasından korktum açıkçası.

Minminik
Minminik

14017

Şiringa alin igne kismini direk cope atin ve siringa kismi ile gunde 3 kerr zorlada olsa su icmesini saglayi ek olarak (okudugum boyle onerisi olan kaynak vardi ) zaten alisinca kendide siringayi gorunce icmeye baslayacak doydugunda birakio icmeyi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 170 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81617 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR