4 Yavrudan Biri Çok Sakin Ve Bakımsız

user031202
user031202

1257 Puan

Başlıktan da anladığınız üzere 4 yavru kedimizden biri çok sakin, hareketsiz bir de diğerlerine göre bakımsız çok zayıf annesini emmiyor emmek için çaba sarf etmiyor sadece yatıyor kardeşleri sürekli hareket içinde oradan oraya koştururken o tek başına yatıyor daha eskiye gideceğim ve bir şey anlatacağım annesi odunlukta doğum yapmıştı ve yavrulardan biri odunların altına düşmüştü elimle odunları kaldırıp yavruyu aldım biraz ezilmiş gibiydi acaba ondan kaynaklı mı diye düşünüyorum ama odunların altından çıkarttığım yavru olup olmadığına emin değilim yavrular birbirine çok benziyor aynı renkte oldukları için tam o mudur kestiremiyorum eğer oysa orada bir hasar görmüştür o değilse neden böyle 🤔 normal mi yavrulardan birinin diğerlerine göre daha sakin durması annem hepsi aynı olmaz belki o uysaldır diyor ama bir sürü yavru büyüttüm hepsi de yerinde duramıyordu bunun sakin durması beni endişelendiriyor

8 CEVAP

Ketonmanya
Ketonmanya

114869

Merhabalar.


Sakinlik mizaçtan gelebilir ama meme emmemesi, yazdığınız üzere bunun için bir çaba göstermemesi çok iyiye işaret değil. Siz kedi süt tozu alıp kendiniz beslemeyi deneseniz? Ya da yavrular ne kadarlıklar bilmiyorum ama imkânınız varsa anneyi ve bütün yavruları bir kliniğe götürüp yavruya baktırsanız? Eğer yavruyu tek başına götürürseniz kokusu değişeceği için geri döndüğünüzde anne yavruyu reddedebilir.


Umarım yavruyu kaybetmezsiniz. :( Bol patili günler dilerim.

Emirrckr
Emirrckr

13407

Tek başına yatması,emmeye karşı isteksiz olması bencede iyiye işaret değil.
Diğer yavrulara karşı boyut olarak nasıl o da önemli.
3-4 yıl önce benzer bir tecrübe yaşamıştım aynı şekilde isteksiz ve sürekli uyuyan bir bebek vardı ancak kardeşlerine göre de oldukça zayıf ve çelimsizdi.
Ardından kaybettik maalesef..
Eğer kilosu yerindeyse,süt emdikçe göbeği şişiyorsa sorun yok.
Hani yavru kedilerde çok rastlanır bir durum değil ama elbette sakin mizaçlı da olabilir.
Ancak öncelikle bir sağlık sorunu mu var gözlenmeli.

user031202
user031202

1257

Yavrular 6 haftalık, ben de yaş mama falan veriyorum ama daha yiyemiyorlar sadece yalıyorlar anneleri yiyor çoğunu bir de anne kedinin sütü daha şimdiden azaldı, azaldığı için pek emzirmek istemiyor dediğiniz gibi süt tozuyla besleyeceğim mecbur ama o bahsettiğim yavru hiç yemek için çabalamıyor biberonu ağzına soksam emeceğini sanmıyorum..

user031202
user031202

1257

@Emirrckr evet maalesef dediğiniz gibi diğerlerine göre küçük ve zayıf.. ben de kaybetmekten korkuyorum işte 😔 hiç keyfi yok belli zaten bir rahatsızlığı olduğu kardeşleri onunla uğraşıyor o kaçıp sakin bir köşeye gidiyor

Emirrckr
Emirrckr

13407

Anladım,evet bir problem var demek ki maalesef.
Aslında 6 haftalıksa bir veteriner hekim görmesi iyi olur.
Çünkü kedi süt tozu verseniz de dediğiniz gibi halsizlik yüzünden emmeyi reddedebilir yine.
Yaş mama deseniz yine istekli olmazsa yedirmeniz çok zor.
Ekstra bakım gerekebilir.

user031202
user031202

1257

1 haftalıkken odunların altında kalmıştı nefes alıp vermesi bir tuhaftı sürekli gözlemliyordum ama sonra yavrular aynı olunca karıştırmaya başladım bahsettiğim yavru şu an o kadar zayıf ki kalça kısmı korkunç görünüyor kemikleri belli oluyor iskelet gibi yaylada olduğum için veterinere gitmem mümkün değil şehire iner inmez götüreceğim umarım geç kalmam..

KedicikUzum
KedicikUzum

12791

Yavrular kaç haftalık acaba?

Ketonmanya
Ketonmanya

114869

6 haftalıklarsa tek başına bir hekime götürebilirsiniz. Ben nedense daha küçük gibi düşündüm.


Yavrulardan birinin odunların altında kalma olayı daha ilk doğduklarında mı yaşanmıştı yoksa yakın zamanda mı? İlk doğduklarındaysa eğer kazanın etkisi olsaydı 6 haftadır yaşaması pek mümkün olmazdı. Ama eğer o kazada küçük bir kırık vs. olduysa şu an hareket ederken ona acı veriyor olabilir, bu yüzden hareket etmek istemiyor olabilir.


Bu yüzden o yavruyu bir an önce bir hekime göstermeniz, durumu detaylıca anlatmanız, gerekirse bir röntgen çektirmeniz iyi olacaktır. Allah kolaylık versin size.


Bol patili günler dilerim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 221 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR