Kızlarımla Baş Edemiyorum :)

Infernus
Infernus

111806 Puan

Evimdeki kızlar kızgınlığa girdiler. Aslında bir süredir bi annesi bir kızı giriyor. Anneyi kısırlaştırmayı düşünüyorum ama hem dönemi bir türlü bitmiyor hem de ameliyattan sonrasıyla ilgili endişelerim var. Veterinerimde gece nöbetçi kalan kimse yok. Bölgede başla veteriner de yok bilgili. Eve getirsem gündüz ben işte oluyorum yalnız kalacak 7-8 saat. Veterinerim ameliyatın eskisi gibi olmadığını artık hemen sonrasında eve götürebileceğimi ve hiçbir şey olmayacağını söylüyor. Kısırlaştırıp bahçeye bıraktığımız kediler var diyor. O 2-3 gün veterinerde kalma özel bakım olaylarının kalmadığını söylüyor boyunluk vs takma. Bilemiyorum, güvenemiyorum biraz da. Kızımız ise daha 8 aylık ona daha düşünmüyorum hiç yaptırmayı. Küçük zaten bebekken de çok süt emmedi anneden; diğerleri (3 canavar erkek) ezdi,itti,fırsat vermedi bu da içsin. Ben çoğu zaman elimle. memeye koyup bulduruyordum da emiyordu.. Baya hassas midesi filan, dirençsiz aynı zamanda. Prensesler gibi özenle bakılıyor. Neyse efendim bu küçük kızımız ilk kızgınlık belirtilerini 10 gün önce gösterdi kısa sürdü ve 1-2 günde çok hafif şiddette atlattık. Şimdi bir daha girdi 3 gün önce ancak bu sefer daha şiddetli geçiyor hatta bugün yatağıma çiş yaparken yakaladım ve sonrasında perdeye kuyruğunu titretip :) Evde bu familyadan hariç yaklaşık 2 yaşında olan kısırlaştırılmış bir oğlum daha var. Diğerlerini hiç istemedi ne yaptıysam olmadı. Bebekler evde doğdu ona rağmen istemedi. Ara ara deniyorum hala her gördüğünde dövüyor yavruları.Anneden dayak yiyor :) sürekli bir kaos,arbede ortamı iç savaş resmen. Ben de çözümü evi ikiye ayırmakta buldum. 2 oda bir balkon familya,2 oda balkon salon oğlum, koridorlar, yatak odası belli saatlerde ayrı ayrı her iki tarafın gezme alanı. Neyse sorum şudur ki ben bu kızlarla ne yapacağım? Yatağıma çiş yapmasını nasıl engellerim veya koku bırakmaya çalışmasını? ( oğlum bensiz uyuyamaz yatakta onun kokusu olduğu için oraya yaptığını düşünüyorum bu eylemi )

5 CEVAP

Mischka
Mischka

116595

Merhaba sorunuza genel bir cevap veremeyeceğim fakat bu yıl 3 nisanda 10aylık kızımı kısırlaștırdık. Ben de ameliyat sonrası süreç için endișeliydim çünkü gündüzleri evde olamıyoruz. Ameliyat yeni olduğu söylenen kapali ameliyat yöntemi ile yapıldı. Narkoz yerine etkisinden çıkması daha hafif olan sanırsam ismi gaz anestezi yapıldı. Ameliyat yeri minicik bir delik üzerinde tek bir dikiș, aynı zamanda içerde de sonradan kendi kendilerine yok olacak kas dikișleri mevcutmuș. O gün salı günü sabahtan Mischka'yı kliniğe bıraktım saat 10 civarı, 12 de aradığımda ameliyatının bittiği ve güzel geçtiği söylendi, akșam üzeri görmek için uğradığımda küvezde yarı baygın yatıyordu, kucağıma verdiler biraz hasret giderdim o gece klinikte kaldı. Normalde 2-3 gün kadar klinikte tutacaklardı fakat benim kızım evin dıșındayken ağzına lokma sürmüyor, sonraki gün öğleden sonra artık hiç bir șey yemediği su dahi içmediği için almaya gittik. O zamana dek antibiyotik vs. Verilmiș sanırım 3 defa vurmușlar yeterli dendi, sargı yapılmadı hatta boyunluk da takılmayacaktı ama Mischka dikiși dișleyip çekiștirdiği için 7,5cm boyunluk takıldı. Ilk günler çok fazla uyudu, yürürken bacağı aksıyor, otururken yamuk oturuyor, yatıp kalkarken pek rahat hareket edemiyordu fakat yemesi içmesi dıșkılaması mașallah çok iyiydi, normalde kendini elletmeyen Mischka ilk günler resmen koynumda uyudu. Dün boyunluğu çıkardık dikișini aldırdık, șu an eskisi gibi ninja misali uçuyor duvardan duvara :)

ursaminor
ursaminor

116511

Benim size tavsiyem ikisini aynı anda kısırlaştırmamanız.
Mesela Cuma öğleden sonra veya Cumartesi sabah operasyon olsa, alıp eve gelebilirsiniz ve haftasonu yanlarında olabilirsiniz.
Fıstık için çok zorlu oldu. Ondan ikisi aynı anda zor olur gibi geldi bana.
Bandaj yapacağım, boyunluğa gerek yok dedi. İki saat içinde alıp eve gidebilirsiniz dedi. Peki dedik.
Fıstığı aldık bandajlı şekilde eve geldik.
O ayılma anında kusma olmadı ama bacakları çok güçsüzdü ve olduğu yerde çiş yaptı. Sinir krizi geçirdi resmen. Çok temizdir çünkü. Ve bandaj. Bandaj bir kabus. Bandaj hayattan soğutan bir cendere.
Cumartesi günü operasyon geçirdi. O gece çok ilgilenmek gerekti. Karanlık ve kuytu bir köşede kaloriferin dibinde bir yatak yaptık. Çünkü narkoz etkisi geçerken çok üşüyorlar. Bağırdı, ağladı, yemek yemedi.
O ağladı, biz ağladık.
Pazar günü biraz düzeldi. Ama bandaj? Veteriner dedi ki asla çıkartamaz merak etmeyin. (Tam bandaj böyle olduğu gibi sarılı kedinin karnı) Pazar gecesi yatakta duyuyorum kırp kırp kemiriyor bandajı. Sıkıyor zaten belli.
Pazartesi günü götürdük kontrole. Bandaj ortada toplanmış dikiş ipi açıkça görülüyor. Adam krize girdi bu nasıl olabilir diye :D Yaramaz çünkü arkadaşım anlatıyoruz, kimse inanmıyor :D
Bandaj çıktı. Dedim hiçbir şey takmayın. Takılmadı. O gece o kadar çok hayır dedim ki ipi çekmesin diye. 10 gün dokunmadı çocuk :)))))
Hatta gidip biz aldırdık dikişi.
Ayrıca o sakinleşir, daha çok uyur, yaramazlığı geçer filan...
Hepsi -en azından bizim için- hikayeymiş :D
Hatta daha da yaramaz oldu takacak bir şey kalmadığı için kafasına. Aşırı şımarık olması da bir etken tabii..
(Bu arada 2-3 gün her ne kadar istese de zıplayamadı. Temkinli davrandı. Ama sonra 4. günün sabahı 2 metrelik gardıroba zıplayınca dedim sen olmuşsun evet :)

Infernus
Infernus

111806

Hiç gerek yok kalmasına veya boyunluk takmasına dediği için pek güvenemedim. 6 aylık hamile dişiyi o halde kısırlaştırdığını biliyorum. Kediye hiçbir şey olmadı orası ayrı. 2 ay önce bütün erkek bebekleri kısırlaştırdım 1 gün kendilerine gelemediler ruh gibi durdular sadece. Sinbadı da 6 aylık kısırlaştırmıştım o 2 saat sonra hoplayıp zıplıyordu. Şimdiki bebekler de korkuttu biraz, bilemiyorum o yüzden kararsızım çok. Şu an asıl sorun zeytin kız. Ona daha var operasyona. Bu dönemi nasıl atlatabilirim? Çiş yapmasını koku bırakmasını vs. Hadi bağırmasını geçtim. Öyle bir konsantre oluyorlar ki oyuncak filan hikaye. Zaten anne sokak kedisiydi 1.5 sene oyuncağa bu ne? Saçma sapan işler diye bakıyor. Bu da annesinin kızı. Cinsini sevdiğim cinsine çekermiş gerçekten de. Tavsiyelere ihtiyacım var bende fikirler bitti :)

Infernus
Infernus

111806

Çok uzun oldu kusura bakmayın ama daha kısa özetleyemezdim bu durumu :) Teşekkür ederim bu zahmete girdiğiniz için.

Infernus
Infernus

111806

Dönemi geçer geçmez yaptıracağım diye planlamıştım ama şimdi 2. veya 3. defa oluyor. Tam da anlamıyorum bitiyor hemen yeniden başlıyor. Aslında 1 aydır hep bu halde gibi veya ben kıyamadığım için onu bahane ediyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 672 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79541 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR