Kedim Kaliteli Mamaları Yemiyor

kedimia5598
kedimia5598

256 Puan

6 aylık kedim whiskas ve michodan başka mama yemiyor, veterinerler de scottish kediye bu mamaları vermemelisin diyor. Ama kedime kaliteli mamaların bazılarını denettim ve ısrarla yemedi. Kediye iyi mamaları nasıl alıştırabilirim?

6 CEVAP

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Sanabella sensetive deneyebilirsiniz bir süre iştahsız kediler ve hassas sindirim sistemi olan kediler için hipoalerjenik bir mama yani sindirimini rahatlatıyor ve içeriğinde alerji yapacak bir şey yok. Kendi kedimde acana yiyordu ve çok iştahsızdı sanabellanın bu serisi hakkında iştah açısından güzel şeyler okuyarak aldım ve gerçekten nazar değmesin ama son bir kaç aydır çok güzel yemek yiyor. En azından deneyebilirsiniz. Yoğun kokulu mama tercih etmenizde daha iyi olacaktır çünkü kokularını almaları mama konusunda önemli bir etken. Üstelik devamlı aynı içerikte mamalar almayın kuzu etli aldıysanız tavuklu alın ya da Balıklı bu şekilde neyli mama sevdiğini de öğrenmiş olursunuz. Whiskas ve benzeri mamalar da sanırım şeker oluyor ve kediler bağımlı hale geliyor bir kaç yerde bu şekilde okumuştum bu bilginin doğruluğunu kanıtlayacak kadar bilgiye sahip değilim ne yazıkki. İçeriği ona ağır gelmeyecek şekilde mamalar tercih edebilmeye özen gösterin. Eltarcının da söylediği gibi sadece Scottish fold kedilere değil hiçbir kediye verilmemeli market mamaları arkadaşların önereceği mamaları da numuneler şeklinde deneyebilirsiniz

kedimia5598
kedimia5598

256

bugün sipariş ettiğim sanabella sensitive kitten mama geldi az önce kedime verdim ve çok sevdi tekrar teşekkürler❤

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Kedinizin sevmesine çok çok sevindim umarım iştahı hep böyle güzel gider uzun ömürleri olsun

eltarcin
eltarcin

116201

Scottish Fold cinsi kediye değil, her kediye verilmemeli. Tabii ki her kedinin damak tadı farklıdır. Hangi mamaları kullandınız da kediniz sevmedi?

kedimia5598
kedimia5598

256

proplan, royal cannin, applaws simdilik bunları denedim... baska önerebileceğiniz varsa onları da denemek isterim.

kedimia5598
kedimia5598

256

çok teşekkür ederim detaylı yazınız için, hemen deneyeceğim mamayı umarım sever ve uğraştırmaz çok hassas bir kedi gelişimine faydalı olacak şekilde beslenmesini istiyorum, kediyi bana sahiplendiren kişiler micho yedirmişler ben de farklı mamaya alıştırmaya çalıştım ama olmadı bi ara ip yutmuştu veterinerde kaldığı 10 gün süre boyunca yaş mama vermisler bu kez kuru mama yemeyi de kesti ve zayıfladı whiskas hakkında hiçbir bilgim yokken verdim cok sevdiğini gorunce arastırdım sonradan her ne kadar zararlı bir mama olduğunu öğrensem de kedi whiskas sayesinde kuru mama yemeye başladı ve kilosu bi kaç aydır yerinde ama daha fazla da yedirmek istemiyorum artık bir sey olur diye cok fazla kotu yorumlar okudum. bir kere hastalandı cok zor gunlerdi tekrar yasamasını istemiyorum aynı seyleri.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1093 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79784 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR