Ciftlesmede Isırma

kbraa55
kbraa55

3037 Puan

Erkek kediyle ciftlesme sonrasi kedimi kafasindan isirmis tüyler dokulmus cikarmi birde boynunda isirmis orasi kabuk baglamis yapmam gereken bisey var mi.birde ic dis yapilir mi kediye yeni gebe olma ihtimaline karsi


24 CEVAP

Emirrckr
Emirrckr

13407

Gerçekten komiksiniz,
Cins kedi anesteziyi kaldıramaz ölür diyorsunuz,
Ama gayet hoş bir şekilde çiftleştirip hamile kalmasına müsaade ediyorsunuz.
Doğururken ölen kaç tane can var haberiniz var mı acaba?
Bu kısımları da araştırsaydınız keşke.
Ayrıca @blue_hpood dediği gibi artık çoğu hekim zaten gaz anesteziyle ameliyat ediyor ama yine de hekimden ayrıca rica edersiniz.
Kısırlaştırma ücreti tekil bir masraf,
Arkası gelmeyecek sonuçta.
Ama şimdi kedinizi gerçekten seviyorsanız hem yavruların gelişimi için hem de doğumdan sonra annenin hızlı toparlayabilmesi,kilo kaybını en aza indirmek için takviye kullanmanız gerekecek.
Haliyle siz düşünmemişsiniz ama bunlarda birer masraf.
Ve maalesef gerekiyor.
Yoksa doğum sonrası kediniz kademe kademe ciddi bir kilo kaybı yaşayacak.


Bence yol yakınken vazgeçin ve kısırlaştırın.

gizmssahinn
gizmssahinn

107532

Bence yapmanız gereken yaraları için veterinere götürmek. İç dış parazit de hamile olma ihtimaline karşı yapılmamalı. Ama en önemli yapmanız gereken şeyin doğumdan sonra hemen kısırlaştırmak olduğunu düşünüyorum

Ketonmanya
Ketonmanya

114869

Merhabalar.


Üreticiyseniz zaten sizi şikayet etmek dışında bir cevabımız olamaz size. Ama hadi iyi niyetli bakayım olaya, kediniz bir kez doğum yapsın, anneliği tatsın kafasıyla bir kere doğurmasına izin verecek ve ondan sonra kısırlaştıracaksanız da kedilerde annelik öyle sizin sandığınız gibi, ya da biz insanlardaki gibi duygusallığa bağlı değildir. Kedilerin hormonları onlara ne derse onu yaparlar. Yani anne olmamak onların içinde ukde kalmaz ya da anne olmak hayatlarının en güzel olayı değildir. Yavruları biraz büyüyüp hormonlar devre dışı kaldığında oğluyla çiftleşebilir bile, durum öyle otomatik yani.


Bu yüzden bu durumda tavsiyem eğer çiftleşeli sadece birkaç gün olduysa direkt kısırlaştırmanız. Hamile kalmışsa bile yavrular henüz cenin bile değillerdir. Lütfen yapın bunu.


Sadece iyi niyetliyseniz bol patili günler dilerim.

IIREMMM
IIREMMM

112777

Bu nasil bir sorumsuzluk ya, hiç acımanız da yok çok doğru bir olaymış gibi anlatıyorsunuz bir de,sürekli niye ciftlestiriyorsunuz bu hayvanları ya ! Yavruları da satıyorsunuz herhalde, o hayvanın yaşadığı travmayı hiç düşünmüyor musunuz sırf bu yüzden depresyona bile girebilir ama neden umrunuz olsun ki değil mi? O hayvan ısırıldığında görmediniz mi, @ketonmanya Melis hanima katılıyorum ve ben üretici olduğunuzu düşünüyorum ,kisirlastirin biran önce daha fazla acı çekmesin

pablopicasso
pablopicasso

117032

Doğru veterinere gidin. Ve bir an önce kısırlaştırın. Yoksa zavallım elinizde telef olacak? Hamile ise !… Ne yapacaksınız o kadar yavruyu???

gizmssahinn
gizmssahinn

107532

Cins kediler için anestezi belki daha büyük bi risk olabilir ama doğum yaparken yaşayacağı riski hiç düşünmediniz mi ? Ne kadar acı çekecek ne kadar strese girecek keşke bunlar da düşünülse. Kediler köpekler annelik duygusuna sahip değil. Bir kere annelik duygusunu tatsın düşüncesi çok yanlış. Hem o yavruların bakımı emin olun kısırlaştırmadan daha maliyetli olur. Keşke bunları da düşünebilseniz

IIREMMM
IIREMMM

112777

Valla kusura bakmayın biz de milyarder insanlar değiliz ben yeni mezunum kardeşim de öğrenci ve kendi harçlıklarımızı da katip kedimize kullaniyoruz , 8 aylıkken kisirlastirdik hemen kedimizi hiç kızgınlığa bile girmeden ve biz de yüksek bir ücrete yaptırdık operasyonu, cins kedi alırken hiç gelmiyor aklınıza aşı,mama ve kısırlaştırma masrafları.. ama sorumluluk almaya gelince de maddi kısım geliyor aklınıza,cins kediler daha yatkın oluyorlar hastalanmaya, kaliteli mama kullanılmalı vs. o kediyi almadan bunları düşünüyor olmanız gerekliydi maddi olarak yetebilir miyim diye muhakeme yapılmalı onlar da bir can taşıyor sürekli doğurmak ve insanların isteklerini tatmin etmek için gelmiyorlar bu dünyaya .
Operasyon öncesi tetkikler yapılıyor zaten kalp muayenesi de yapılıyor eğer kediniz cins olduğu için genetik bir kalp sıkıntısı varsa hekim söyler zaten ama siz kolaya kaçiyorsunuz ,anesteziyi kaldıramaz da bu yaşadıklarını kaldirabiliyor mu sizce?? Tekirlere hiç acımıyorlar zaten de Cins kedileri de cok rahat atıyorlar sokağa vicdanlı insanlar bulup da yavruları sahiplendirebilmeniz de kesin değil

gizmssahinn
gizmssahinn

107532

Bence yapmanız gereken yaraları için veterinere götürmek. İç dış parazit de hamile olma ihtimaline karşı yapılmamalı. Ama en önemli yapmanız gereken şeyin doğumdan sonra hemen kısırlaştırmak olduğunu düşünüyorum

Emirrckr
Emirrckr

13407

Ee doğum yaparken ölenleri ne yapacağız onlara kulak tıkıyorsunuz sanırım.
Her ameliyatın belli bir riski vardır ama kediniz sağlıklıysa,kilosu yerindeyse ve güvenilir bir hekime emanet ediyorsanız da içiniz rahat olmalı.
Ondan ölür bundan ölür diye düşüne düşüne nereye kadar sonuçta.
Hani demek istediğim madem bu kadar korkuyorsunuz o zaman doğum yaparken ölen canları da dikkate alıp çiftleştirmeseydiniz..

blue_hpood
blue_hpood

128941

lütfen geç olmadan kısırlaştırın.. yazık.. çiftleşme de doğum da sancılı ve gereksiz stres yaratan süreçler. yeni yavrulara bakabilecek gücünüz varsa muhakkak barınaktan veya sokaktan engelli, yaşlı bir can sahiplenmenizi öneririm. kedinizi çiftleşme ve doğum stresine sokmayın lütfen.

blue_hpood
blue_hpood

128941

kediler anne/baba olamazlar, yalnızca içgüdüsel/hormonal ürerler. anesteziden çekiniyorsanız gaz anestezi isteyin.
emin olun o yavruların geleceklerini kontrol edemezsiniz, bakamayacaksanız hiç o yükün altına girmeyin. cins kedileri genelde kimlerin sahiplendiğinden bahsetmeme gerek yok sanırım. geç olmadan kısırlaştırın.

aslihan_e
aslihan_e

130952

Komşumuzun dişi kedisi de öyle doğurup duruyordu, yavrulara bakamıyordu da, kısırlaştırın diye yalvardık yaptırmadılar. Yine hamileydi, bugün ölmüş kedi. Onlardan çok ben üzüldüm.

AyseMia
AyseMia

111368

Yapacağınız tek şey kısırlaştırmak. :) Yine ucuz atlatmışsınız ki bu ırklar kalbi hassa ırklar, erkek kedi evine çiftleşmeye gönderilip de kalp krizinden ölen birçok dişi kedi gördüm, kıymayın. Ben babası şecereli bir dişi kediye sahip olduğum halde hiç çiftleştirmeden direkt kısırlaştırdım; ömrünün uzaması, hormonal hastalıklara yakalanmaması, erkek kediden herhangi bulaşıcı bir hastalık kapmaması, bizlerin bencilce isteği için strese girmemesi, doğumda onu kaybetme riskini vs. vs. göze alamadığım için kıyamadığımdan kısırlaştırdım. Derin düşünün lütfen, hiç gerek yok. Her doğum o masumların ömründen 2-3 sene alıyor, zaten ömürleri kısa. Evladı gibi görüp gerçekten seven ömrünü uzatmak için çabalar, derin düşünür en ince ayrıntısına kadar bir tüyüne bile zarar gelmesin ister, bebeği gibi görüp üstüne titrer. Şimdi aynı ırktan ikinci bir kızım daha var yavru ve zamanı geldiğinde onu da hiç çiftleştirmeden kısırlaştıracağım. Onlara ömrüm ve ömürleri yettiğince elimden gelenin en iyisini yapmak en büyük arzum ve hedefim. Kısırlaştırmayı da gaz anestezi ile yapan yeterince tecrübeli ve ilgili bir Hekim bulup, öncesinde Hemogram, Biyokimya baktırıp gerekli önlemleri alarak maddi, manevi uğraş verip yaptırdığınız sürece bir sorunla karşılaşma ihtimaliniz gerçekten çok düşük. Siz yeter ki onun için en iyisini isteyin ve çabalayın.

KimJeongguk
KimJeongguk

122130

Sizin yüzünüzden sokaktaki aç, susuz,aileye muhtaç,engelli kedilerin sahiplenilme şansı düşüyor!! Bir kerede anne olsun istedim demez misiniz bide! Bu hayvanların anne-babalığı sadece iç güdü siz 3 ay yavru seveceksiniz diye de bu hastalıklı kedileri doğurtmanızda çok ayrı bi kafa allah şifa versin başka bir şey diyemiyorum artık gerçekten sizin gibi 1 kere anne olsun kafasında düşünenlerin eline düştüğü kedilere o kadar üzülüyorum ki....

aslihan_e
aslihan_e

130952

Sizinki ucuz atlatmış, erkek kedinin, ense derisini tamamen kopardığı yabani bir dişiyle bile karşılaşmıştım. Hayvan çok yaşamamıştı ondan sonra zaten. İşkenceden başka bir şey değil.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 553 Görüntüleme
  • 24 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR