Bu Ödül Mamasında Kullanan Oldu Mu

MHG
MHG

2046 Puan

Seç markette bulduğum bu ödül mamasından aldım ama hakkında bilgi edinmeden vermek istemedim. Daha önce kullanan, olumlu olumsuz bilgisi olan var mıdır acaba?


10 CEVAP

kimyonesra
kimyonesra

7237

Garden mix sticklerinden ben bir defa kullandım kedilerim severek yediler. Sktsinde bir problem yoksa verebilirsiniz

MrCaju
MrCaju

2499

Merhaba.
Bir kez aldım ve sokakta karşılaştığımız hiç bir arkadaş yemedi.
Bilginize.

AyseMia
AyseMia

111368

Yumuşaklığı Reflex, Gimcat kadar olmasa da kediler genellikle seviyor. 5-6 aydan itibaren verilebilir diğer birçok ek gıda ürünleri gibi, üzerinde yaş ile ilgili bir ibare yoktu, Reflex'te de tek tipti galiba. Yavrulara sadece daha az ve nadiren verin. Mama yeme miktarını etkilemesin yada mamadan soğumasına sebep olmasın.

Poncimin
Poncimin

116364

Kötü değil, kullanılabilir bir ürün. Kendi kedim için de kullanıyorum. Üretimi Almanya'da yapılıyor, ürünü de bir Alman firması olan Deuerer üretiyor. Arkasındaki üretici koduna bakabilirsiniz, DE BW 200010 şeklinde yazar. Bu kod da dediğim gibi Deuerer Tiernahrung GmbH firmasına ait. Bu firma aynı zamanda Reflex, Snacky gibi markaların da stick ödül mamalarını üretiyor. Ayrıca Vitakraft markasını da bünyesinde barındırıyor. Firmaya baktığımızda "private-label manufacturer" olarak geçiyor. Yani yaş mama, stick, ödül maması vb. şeyler üretiyorlar, ürettikleri bu ürünlerin üstüne de anlaştıkları firmalar kendi adlarını ve markalarını basıyor. Özetlersek; ürünü Deuerer üretiyor, satışını ve pazarlamasını ise anlaştıkları firmalar kendi markaları adı altında yapmış oluyor.


Ürünün içeriğine bakarsak, içerisinde "et ve et yan ürünleri" ile "mineraller" var. Et ve et yan ürünleri de içeriğin %90'lık bir bölümünü kaplıyor zaten. İçerikte şeker, yapay koruyucular, bitkisel protein ya da bitkisel yan ürünler olmaması güzel. İçeriği gayet sade ve iyi. Tek değinilebilecek noktası et ve et yan ürünleri kısmı. Resimdeki ürün için konuşalım %6'lık bir kısmının tavuk olduğu yazıyor fakat üründe hayvansal içerik %90, geri kalan kısımda hangi etin kullanıldığı ve neresinin kullanıldığı tam net değil. Normalde kuru mamanın içerisinde böyle bir içerik olsa eksi yanı olarak nitelendirir, mamayı tercih etmezdim. Devamlı kullanacağım ve kedimin sürekli, ana öğün olarak yiyeceği mamanın içerisindeki et kaynağını bilmek isterim. Fakat stick ödüllerde bu kadar üzerinde durulacak bir konu olduğunu düşünmüyorum. Her zaman verdiğimiz ya da ana yemek olarak tükettikleri bir şey değil, ara sıra veriyoruz. Verdiğimiz stick de 5 gramlık bir şey zaten. Sonuç olarak baktığımızda %90 hayvansal içeriğe sahip bir ürün, hayvansal içeriğin zararı olmayacaktır. Ayrıca bahsettiğimiz sticki üreten Deuerer firması Vitakraft gibi bir markanın üretiminde rol alıyor, Almanya'da olması gereği de denetim ve kalite kontrolleri üst seviyede yapılıyor. Sitelerinden de bakabilirsiniz çeşitli kalite ve üretim sertifikalarına sahipler. Bu yüzden etin kaynağı ve denetimi güvenilirdir.


Son olarak hangi yaş için olduğunu sormuşsunuz onu da şöyle söyleyeyim, normalde Garden Mix sticklerde bir yaş ibaresi yok. Özel olarak yavru kediler için stick çeşidi de bulunmuyor. Fakat kediniz 4 aylıktan büyükse verilebilir, sorun olacağını sanmıyorum. Çünkü içerisinde yavru kediler için zararlı ya da uygun olmayan bir şey yok. %90'ı hayvansal içerikten oluşuyor, bunun herhangi bir zararı olmayacaktır. Azar azar kırarak verilebilir. Bazı markaların yavru kediler için özel stick çeşitleri oluyor, onlarda da durum farklı değil. İçerik yine büyük ölçüde aynı oluyor sadece tane boyutu daha küçük, daha yumuşak yapılı oluyor ya da kalsiyum ilavesi ekleniyor kemik gelişimi için o kadar. Bu yüzden stick çeşitlerinde yaş ibaresine çok gerek yok. Kurutulmuş et gibi düşünün, eğer çok küçük değilse kediniz her yaş grubundaki kedi kurutulmuş eti tüketebilir.

stellabennett
stellabennett

119987

ben kedime veriyorum bayağı seviyor olumsuz bir şey yaşamadım ama benim kedim yetişkin sizin kediniz daha çok küçükmüş vermeseniz daha iyi sanki

salihaondag8
salihaondag8

16402

Bende arada kısır yetişkin erkek kedime çok sevdiği için marketten bunun gibi ödül şekerlerinden alıp veriyorum önemli olan burda çok sık vermemeniz değilse zararı olabilir aynı bizim aburcuburlar gibi düşünün fazlası nasıl bize zarar onlarda da aynı değilse hem kuru mamadan soguyorlarve birçok sağlık sorunu olabilir fazlası onun için hergun değil arada az miktar verebilirsiniz bir sorun olmaz 🤗

salihaondag8
salihaondag8

16402

Değilse ayni şekilde birçok sağlık sorunu oluyor fazlasını verince inşallah faydam olmuştur 🤗

salihaondag8
salihaondag8

16402

Birde böyle şeyler yavru kedilerde sıkıntıya daha çok açıyor kediniz biraz büyüyünce verirseniz daha iyi olabilir bence

salihaondag8
salihaondag8

16402

@MHG benim fotoğraftaki kedinin gördüğüme göre yetişkin kediler için gibi geldi pakette yazmıyor ama öyle geldi yinede tam emin değilim 🤗bu marka genelde yetişkin kediler için diye biliyorum yani

MHG
MHG

2046

Pakette hangi yaş için uygun olduğuna dair bir yazı göremedim beni bilgilendirirseniz sevinirim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 291 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR