Yavruyu Annesinden Almalı Mıyım?

okusiri
okusiri

600 Puan

Merhaba yaklaşık 10 gün önce bahçemize gelip yemek yiyen sokak kedisi doğum yaptı. 4 tane doğurdu bahçede kutuya 2, 3 gün sonra birisi öldü.


2 gün sonra da kutudaki halıyı değiştirdikten sonra; yavrularını alıp, yıkık harabeli bir yerdeki kömürlük tarzı kirli bir inşaat depo kulübesine götürdü. Orada da 1 tanesi öldü.


Şu an kedilere bakmaya gittiğimde annesi üstündeydi ve 1 tanesi daha ölmüştü. Diğeri de gözleri yeni açılıyo ve öksürüyo gibiydi. O son kalan kediyi eve almalı mıyım ? Sorun annelerinin bakamamasında mı yoksa kedilerin hastalıklı olmasında mı ? Yavrular gayet temiz ve sağlıklı gözüküyordu.


Not: Kömürlükte altlarında halı var.

7 CEVAP

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Yavru kediyi veterinere görürseniz bile çok küçük olduğu İçin hiçbir şey yapamayacaklardır o yüzden veterinere götürmenize gerek yok. Annesinden alırsanız yaşatmanız çok çok zor ve eğer yaşamazsa o vicdan azabı sizi uzun süre bırakmaz acaba almasamıydım vs. En iyisi annesinin yanında olması şu an. Kendimde çok küçük bir kediyi yaşatmaya çalıştım ve maalesef kaybettim. Biz onlara annesinin baktığı gibi bakamıyoruz. Yani annelerinden hastalık vs bulaşabilir tabiki ama hastalıktan mı öldüler bilemem farklı etkenlerde olabilir. Yavru kedi şu an hastaysa bile hiçbir veteriner ona müdahale edemez ancak 2 Aydan sonra veterinerler müdahale edebiliyorlar bunu da acı bir şekilde tecrübe ettim. Ve doğa diyelim güçlü olan yaşıyor zayıf olan ne yazıkki hayatını kaybediyor biz buna engel olamayız engel olalım derkende sonucunda üzülebilirizi. Anne kendini güvende hissetmediği için oraya götürmüştür. Yavrusu biraz büyüdüğünde insan içine çıkaracaktır. Çok rahatsız ederseniz kendisini yine Güvende hissetmeyip başka yere gidebilir yavrusuyla beraber. Annenin iyi beslenmesi önemli tabiki anneye gıda takviyesi yapmaktan başka çareniz yok gibi gözüküyor şu an.

Heiter
Heiter

115202

Bazen yavrular sağlıklı olsa da çevredeki erkek kediler gelip yavruları boğabiliyor (rekabeti azaltmak içgüdüsü ile). Endişelerinizde haklısınız ama almanız durumunda (kasten olmasa da) bakamazsanız ve hayatını kaybederse çok daha kötü olur gibime geliyor. Üstüne bir de vicdan azabı :/
Siz anneye mama konusunda destek olmakla en doğrusunu yapıyorsunuz zaten.

Infernus
Infernus

111806

Anne ile beraber alma imkanınız varsa süper olur.

okusiri
okusiri

600

Annesi bahçedeyken yaklaşınca bile kaçıyor. Yani bu pek mümkün değil. Bir de yavruyu alınca annesinden daha farklı nasıl bakabilirim onu düşünüyorum. Almalı mıyım, yoksa kendi hallerine mi bırakıyım.

Infernus
Infernus

111806

Kömürlük güvenli mi? Başka kedi veya köpek girip çıkabilir mi? Annenin yanına mama ve su koyup gözlemleyebilirsiniz. Yiyip içip yavrusunu emziriyor mu? Anneyi rahatsız etmeden tabi. 10 günlük bebeği alıp yaşatmak bu konuda ciddi tecrübeniz yoksa biraz zor.

okusiri
okusiri

600

Bizim bahçeye yakın olduğu için bizim bahçeye geliyo. Zaten su kabı hep var. Gelince mama atıyorum, bazen de haşlanmış tavuk vs. Oraya başka kedi girmiyor. Çoğunlukla annesi kömürlükte duruyo onunla. Ama orası tozlu ve nefes alması sıkıntılı bence. Altlarında halı koydum küçük temiz.

Bilgos
Bilgos

12248

ilk kedileri veterinere götürün ilaç gerekiyor ise alın ve onları evde veya bahçede bakın güzelce besleyin.

ölebilirlerde ölmeyebilirlerde şans yani

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 670 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR