Genclik Hastalığı

Arkadaşım merhaba, 2 senedir kapımda baktığım bir kedim vardı. Hamileydi. Son 1 haftada hayvan kendini temizleyemez, yemej yiyemez hale geldi. Asla yemek yemiyordu her yolu denememe rağmen. 1 hafta yakalamaya çalıştım asla yakalayamadim. Güçten düşünce anca yakayabilidim. Özel veterinere götürdüm muayene ettirdim. Ağzında kocaman bir yarası vardı yemek ondan yiyememiş. Kan testinde işte bi değer 1,25 imiş böyle olunca gençlik hastalığı vs olunuyormuş. Bunun için tedavi görmesi gençlik hastalığı değilse toparlamazsa fip olabilecegini söyledi. Ve benden ilk etapta 10 bin istedi. Karşılayamayacağımı söyledim.Kemerburgaz Hayvan barınağı var oraya goturun dedi. Oraya götürdüm gayet iyi ve temizdi. Aldılar kediyi 2 gün sonra benu arayip "gereken müdahaleler yapıldı kedi ilçe belediyesine yollandı" dendi. İlçe belediyemi aradim bebekleri sezaryen ile alıp kisirlqştirip yollamışlar. Hayvan 2 3 gündür de orada. Bu sabah arayıp gelip alın durumu iti dediler. Yemek yediğini vs söylediler. Bu mümkün mü? Özel de veteriner bambaşka şeyler dedi. Bunlar iyi diyor. Nası olabilir ? Bu hayvanı alsam sokakta ölse ? Ya da özel de doktorun dediği kadar kötü olsaydı durumu şimdiye ölmez miydi ? Bu kadar ameliyatı kaldırabilir miydi ?

14 CEVAP

Ahudr
Ahudr

11645

Bu sorularinin cevabi sizde bence siz gidip kediyi alip halini gorurseniz gercekten duzelmis mi ozel veteriner detayli analizsiz sekilde tahmin yurutmus zaten söylediğinize gore teshis koymamis tahmini hatali miymis anlamis olursunuz hep birlikte..Bu arada o bebekler ne durumda acaba Hayvan hem yeni dogum yapmis hem kisirlastirilmis acisida vardir simdi bunlarda bana dert oldu mesela ..

gizmssahinn
gizmssahinn

107482

Bence şimdiden gidin görün bebekleri ve anneyi. 2 veya 3 gün sonra bi anda arayıp ölçütler bile diyebilirler ülkede iyi bir belediye,hayvan barınağı veya burada çalışan iyi bir veteriner olduğunu düşünmüyorum. Bebekler eğer anneyle birlikteyse onları da alıp biraz büyüyünce ilan açabilirsiniz en doğrusu bu

gizmssahinn
gizmssahinn

107482

*öldüler

Bebekleri sahiplendireceklerini söylediler. Annenin yanında bebekler şu anda. Ben sezaryen ile bebekleri alacaklarını hiç düşünmedim. Aklıma bile gelmedi. Bunu hayvan barınağı yapmış sanırım. Duyduğum zaman ben de bi şok geçirdim. Neden üst üste yaptıklarını sordum fakat dediğim gibi ilçe belediyesi değil hayvan barınağı yapmış bunu. Zaten bebeklerin durumu çok iyi değilmiş yaşama ihtimalleri de dusukmus. 2 3 gün sonra almamı söylediler. Ben de gidince göreceğim

aslihan_e
aslihan_e

128572

Bence önem veriyorsanız iyice iyileşirse karma aşısını yaptırın. Canlı aşı bulursanız tek dozu da gençlik hastalığı kapması durumunda onu ölmekten kurtarır.

aslihan_e
aslihan_e

128572

Belki calivirüs kapmıştır, o da ağızda büyük yaralar yapar.

kang14
kang14

3528

Burda sormak yerine gidip gorseniz ya? Boyle o mu yanildi bu mu iyi yapti diye sormak ve tahmin yurutmek yerine gidip gorun kedinin halini barinaktakiler dogru mu soyluyor yalan mi bakin. Ayrica orda kaldigi her saniye icinde zaten hastalik kapma riski var kedinin haberiniz olsun. Ozel vet yanilmis olsa bile barinaktan uyuz, genclik kanli ishal corona fib gibi hastaliklara acik orasi. Zaten bagisikligi dusuktur kedinin hemen kapar virusu de.

Arkadaşlar merhaba, ben kediyi önce özel veteriner götürdüm. Orada ultrason muayenesi de yaptırdım. Yavrularfan sadece 1 tanesinin azicik hareket ettiğini söyledi. Zaten yavruların enfeksiyonlu doğacağını da eklemişti. Bebekler anne karnında 1 hafta aç ve enfeksiyona maruz kaldılar. Anneyi 5 gün boyunca yakalayamadım. Ve anne komşumuzun balkonuna atlamış. Hamileyken. Doğumda zaten 2 yavru ölü doğmuştu. Bugün de buraya yazdıktan sonra kalan 2 tanesinin de öldüğü haberini aldım. Annenin iyi olduğunu söylediler. Buraya daha önce de sokak kedilerini tedavi ettirdim. Eğer özel klinik fiyat konusunda yardımcı olsaydı tedaviyi orqda yaptiracaktım. Taksit bile yapmadılar. Elimden gelen son şey onu devlette yaptırmakti sokakta eğer kalsaydı şu kadar gün bile yaşayamazdı. Zaten ateşi çok aşırı yüksekti hemen müdahale ettikleri için hayatta. Benim tek merak ettiğim kan testi sonucuna göre bir değer 1.25 imiş genel de viral hastalıklarda böyle olurmuş. Eğer bu kedi de özel klinikte anlatıldığı kadar ciddi hasarlar varsa bu kedi bu kadar operasyonu nası kaldırabildi? Özel hekim yanılmış olabilir mi ? Ağzı iyi yemek yiyor diyorlar. Yani bu mümkün olabilir mi ?

Kang14 iyi güzel söylüyorsunuz orada kalmasi tehlikeli bunu bende biliyorum. 2 tane kedim var birisi beyin hasarlı. Veteriner aynı ortamda bulunmamalari gerektiğini defalarca kez soyledi. Beyin hasarlı olan için enfeksiyon lösemiye bile dönebilir dedi. Peki size soruyorum ameliyatlı kediyi sokağa getirio nereye koyayim ? Ameliyatlı haliyle sizce sokakta mikrop kapmayacak mı? Sizin yeriniz varsa alayım size getireyim ? Burası barınak değil burayı hayvan sağlığı merkezi daha önce de kedi verdim kafanıza göre gidip kedileri göremiyorsunuz. Her şeyi ne çok biliyorsunuz

Ben önce kemerburgaz hayvan barınağına tedavi edilmesi için verdim. Burayı veteriner önermisti. Onlarda sezeryan yapıp kisirlastirip ilçe belediyesine yollamış. İlçe belediyesi barınak değil hayvan sağlığı merkezi. Öyle elinizi kolunuzu sallayarak girip hayvana bakıp cikamiyorsunuz malesef. Günlerdir tek düşündüğüm şey bu hayvan. Getirip koyacak yerim yok. Orada kalmasibu Ben de istemiyorum. Evim cadde üzerinde bahçe bile yok. Nereye bırakayım ameliyatlı hayvani?

kang14
kang14

3528

Sen kendin demissin barinagi onerdiler oraya goturdum yazmissin. Barinak demissin. Ne dedigini ds bilmiyorsun. Sana sokaga getir koy diyen olmadi.Neden senin aklindan sokak gecti ki??? Evinin banyosu da olsa bir odasini gecici sure dikisleri iyi olana kadar o hayvana ayirabilirsin.O hayvan bu sekildd yaptiginda daha az stres alicak ve daha steril ortamda olmus olacak! Ayrica hayvan sagligi merkezi olmasi o hayvanin ordan hastalik kapmayacagi anlamina da gelmiyor! Oralari da cok iyi biliyoruz. Merak etmeyin! Arka planda neler cevirdiklerini de!Çözum hep vardir ama siz zora gelmiyorsunuz. Evde ki kedinizddn uzak tutabilirsiniz yanyana asla getirnezsiniz ve sizde kendi hijyeninize dikkat edersiniz.Sizden saha da daha tecrubeli olduguma eminim bu konularda.Yurt disina yollayabilirsen yolla bana bakarim. Ozelden adresi atayim istersen.

kang14
kang14

3528

Bulundugunu il ilce ve cevre il ilce hayvansever gönülluler ve derneklere instagra ulasip danisin ya da gecici yuva iyilesene kadar ilan actirin.

Bana ne dediğini bilmiyorsun diyorsun da sen kendin okumayı biliyor musun ? İlk yazımda bile belirtmişim "hayvan barınağı ilçe belediyesine yollamış" diye. Yazmak için cevap yetistirmek için yazmayin önce okuyun, anlayın. Evim zaten kutu kadar 5 kişilik aileyiz. 2 de kedim var. İkisi de sorunlu. Birinde davranış bozukluğu var. Meraklilar. Asla kapalı kapılara dayanamiyorlar. Banyoya koy diyorsunuz kedilerim nereye tuvaletini yapacak ? Onlar kum değil banyoyu kullanıyor. Ben sizin kadar düşünemiyor muyum ? Burayı yurtdisi sandınız siz herhalde. Burada işler orada olduğu gibi değil burası Türkiye size hatırlatayım. Evler kutu gibi. Size şunu anlatamiyorum kedilerimle aynı evde durmasını onaylamadi veteriner. Çok riskli dedi. Ben elimden geleni yapmışım kimse yardımcı olmamış siz burada ne hakla bana çemkirirsiniz? Ben sizin gibi düşünemiyor muyum ? Onlarca derneğe sayfaya yazdım bir kişiden bile geri dönüş alamadım

Devlet veterineri ben hep en son çare olarak gördüğüm yerlerdir. Oraya gidene kadar ben zaten tüm imkanları ciddi oranda zorlamışımdır. Uzaktan şöyle yap böyle yap demek kolay tabi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 288 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR