Yaş Mama Verme Sıklığı

munevver_leo
munevver_leo

4360 Puan

Merhabalar, yine bir beslenme sorusuyla geldim. Kedime normalde iki haftada bir veya iki kez yaş mama veriyorum ama bu sıklığı düşürmek istiyorum. Hafta da iki veya üç kez yaş mama vermek sakıncalı mıdır? Açtığımız mamayı bir günde bitiremiyoruz.Bazen sabah ve akşam koyuyorum iki öğün olarak bazen bir gün yarısını diğer gün yarısını koyuyorum. Dişleri için zararlı olduğunu duymuştum. Dişlerini bir türlü fırçalatmıyor bu hafta ödül maması sıkarak tekrardan deneyeceğim. Kısacası hafta da iki üç gün yaş mama verebilir miyim yoksa çok mu fazla ?

13 CEVAP

Minminik
Minminik

14018

Evde tavuk ve et haslama Yas mama dan, yas mamada kuru mamadan iyidir gibi bir denklem var

Ahudr
Ahudr

11645

Nd yaş mama kadar berbat bir seye hanuz rastlamadim denerseniz gorursunuz.Ben hergün veriyorum yaş mama bir paketi iki kedime paylastirarak

munevver_leo
munevver_leo

4360

@Ahudr yanıtınız için çok teşekkür ederim. İyi ki almamışım o zaman kullandıklarımdan devam ederim.

beyzathemoc1
beyzathemoc1

118037

Dişlerini mecbur temizlemeniz lazım ben trixie dental jeli makyaj pamuğun sıkıp ovalıyorum
İçeriği iyiyse kuru mamayı bırakmıyorsa dış temizliğini yapıyorsanız ve kilosu iyiyse her gün bile verebilirsiniz

Emirrckr
Emirrckr

13076

Yaş mama seçiminiz gayet iyi.
Schesir ve Acana yaş mama kategorisinde bence en iyileri.
Temiz içerikliler zaten,bildiğiniz gibi Schesir'in içinde ne var ne yok görüyorsunuz.
Ve böyle bir yaş mama olduğundan haftada 2-3 kez gönül rahatlığıyla verebilirsiniz.


N&D yaş mamaya gelecek olursak biz bir süre kullandık.
Aslında içerik olarak o da hiç fena değil ancak görüntü olarak Schesir'in yanından geçemez bence.
Özellikle prime serisi bulamaç gibi bir görünüme sahip.
Sadece natural serisi var biz ondan memnun kalmıştık.
Özellikle tavuklusunu alıyordum çünkü bildiğiniz tavuk etini tam kedilere uygun bir şekilde ufak ufak kıymışlar,bizimkiler severek yiyordu :)
Sonrasında balıklılarına falan da sardık ama birkaç ay önce konservelerini değiştirdiler.
Şu altı mavi ambalajlı konserveler çıktı piyasaya.
Ve bu konservelerde de sıkıntı yaşadığımız için N&D'yi birkaç aydır tamamen bıraktık.
Konservelerin içi yarısı boş yarısı dolu veya ortası boş falan çıkıyordu haliyle verdiğimiz paraya değmiyordu.(birde kılçık çıktığı falan oldu.)
Hala öyle mi bilmiyorum dediğim gibi birkaç ay önce almayı bıraktık.
Şu an Schesir ağırlıklı gidiyoruz ve bazen de Gimcat'in malt özlü konservelerinden alıyoruz.
Gimcat'te fena değil özellikle bazı serilerini seviyoruz biz.

munevver_leo
munevver_leo

4360

@beyzathemoc1 öneriniz için çok teşekkür ederim bir de öyle fırçalamayı denerim. Kullandığım yaş mamaların ikisinin de içeriği çok temiz kuru mamayı bırakacağını da sanmıyorum.

nd bıldırcın balkabağı ve ördek balkabağı hburadada 25 tl hala bir satıcıda bayağıdır alıyorum artmadan kedilerimden biri severek yiyor. schesir gimcat fileto nd ve nutri feline genelde aldıklarım. balıklılara çok yönelmemeye çalışıyorum büyük balık ağır metal vs dendiği için zaten küçük balıktan konserve yok hep ton. bol su ekliyorum yaş mamaya bazen de mutamin balık yağından dişi olan çok güzel tüketiyor maşallah diyeyim. erkek olan hem sistit hem de çoğuna burun kıvırıyor hem de şimdiden sdma değeri 13 böbrek takviyesi başladık :( pahalı da olsa sık veriyorum sanırım hesaplamıyorum ama dişi olan bir paketi iki güne bölüyorum erkeğe göre daha sık yiyor. her yer kuru mamayı kötülerken bana yanlış gelmiyor dişleri de erkek olandan daha temiz görünüyor dişi 4 erkek 5 yaşlarında erkek kadar vete de gitmiyor Osman hep masraf... maşallah diyeyim yeniden allam uzun ömür versin aşklarıma. yiyorsa tabii ki bütçeniz el verdiği kadar kalitelileri alıp iki güne bölerek bol suyla servis etmenizde sakınca yok bence. dişlerini de vet ziyaretlerinde kontrol ettirirsiniz. param olduğu an dental finger ve novomed replat alacağım ben de erkekte tartar var yaş mama diğeri gibi tüketmediği halde :')

Minminik
Minminik

14018

başka bir kedi sahibi arkadaşımın veterine aslında kuru mamaya maddi olarak yönelttiklerini sağlıklısının diş sağlığı kontrol altında tutuldukça yaş mama verilebileceğini söylemiş, belki referans alabilirsiniz

munevver_leo
munevver_leo

4360

@whereisthepo0p cevabınız için çok teşekkür ederim.Nutri bende kullanıyordum ama birkaç kez kılçık gibi şeylere rastlayınca bırakmak zorunda kaldım.Önerilerinizi dikkate alacağım ve dediğiniz diş ürünlerine de bakarım. Maşallah diyeyim kedilerinize umarım ikisi de çok sağlıklı olur ve tüyleri kadar uzun ömürleri olur. Çok teşekkürler, bol patili günler dilerim :))

munevver_leo
munevver_leo

4360

Yaş mama olarak schesir ve acana kullanıyorum. Nd nin de baya iyi olduğunu duydum ama bir türlü almaya cesaret edemedim hiç kullanmadık diye kullanıp memnun olan varsa hangi çeşidini önerirsiniz ?

munevver_leo
munevver_leo

4360

@Minminik öneriniz için çok teşekkür ederim. Maalesef kedim evde yaptığım et, tavuk türü şeyleri yemiyor sadece yaş mama yiyor. Ben de tek tip besleme yapmak istemediğim için yaş mamaya yöneliyorum.

munevver_leo
munevver_leo

4360

@Emirrckr öneriniz için çok teşekkür ederim. Nd denicek olursam dediğiniz çeşitlerine bakarım.Gimcat kullandım daha önce o da iyiydi.Ondan da devam ederim ben de genel olarak schesir tercih ediyorum. Çok teşekkürler,patili günler dilerim.

munevver_leo
munevver_leo

4360

@Minminik öneriniz için çok teşekkürler, dikkate alacağım :))

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 270 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR