Aynı Marka Farklı Lezzet İshal Yapar Mı?

DEMET92
DEMET92

18608 Puan

Arkadaşlar;
dün kedimin maması bitti (brit yavru kedi yaş mama)internetten almıştım ama bugün elime ulaşacak. dün de petshopta her zaman aldığımdan yoktu. yetişkin kediler için olanını almak zorunda kaldım. bana yakın yerlerde o markayı bulamadım. dün verdim o mamadan ama ishal oldu. zaten kuru mamayla karıştırıp veriyorum. bugün her zaman yediği mamadan gelecek . acaba bu değişiklikten dolayı mı ishal oldu. zaten geçen hafta ishaliiçin 2 gün boyunca veterinerimizde tedavi gördük. düzeldi ama dün yine ishal oldu. sabah ta yarı ishaldi. korktum.

4 CEVAP

Infernus
Infernus

111806

Bebeklerin sindirim sistemi daha tam gelişmemiş oluyor o yüzden çoğu zaman böyle katı değil de yarı katı yarı ishal formlarda olabiliyor. Kedilimadamın dediği gibi çok sulu değilse endişe etmenize gerek yok. Ancak sindirim sistemleri hassas olduğu için çok mama değiştirmeseniz daha iyi olur. Kitten mamalar sindirime daha uygun oluyorlar. Uzun süren bu yarı ishal formlar anal keselerde tıkanıklığa yol açabiliyor bir de. Veterinerinize kontrol ettirebilirsiniz aşı vs uğradığınız zamanlarda. Sizin kızınız da pek bir nazlı,hassas sanırım. Ben hala uğraşıyorum size de kolaylıklar dilerim. Kuru mama konusunda gelişmeler var mı?

kedilimadam
kedilimadam

114398

İshalini takip edin bence.Bugün tekrar rutinde yediği mamayı verecekseniz problem olacağını sanmıyorum. Bir de yavru kedilerde yumuşak dışkılama sık görülen bir durum.Sizin yavrunuz da zaten kuru mama yemediği için aslında yumuşak dışkılıyor olması normal. Su gibi bir ishal durumu olduğunda endişelenebilirsiniz.

DEMET92
DEMET92

18608

@kedilimadam işte geçen hafta su gibi ishaldi. 2 gün tedavi gördü geçti şükür. ama dediğim gibi dünden beri aynı marka ama farklı lezzet yediği için ishal ve yarı ishal şeklinde. bir de normaldede dışkısı yağlı gibi parlak sanırım yaş mama yediğinden oluyor.

DEMET92
DEMET92

18608

@infemus birkaç gündür yaş mamanın içine kuru mama koyup veriyorum. nd markasının yavrulara özel olanını. o şekilde yiyor. ama tek başına kuru mamayı koklayıp koklayıp gidiyor. bir deçok çabuk acıkıyor. yiyince de saldırıyor mamaya. karnı şişiyor. koşturuncada şişkinliği geçiveriyor. acaayip bir kedi :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 604 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR