Karaciğer Enzim Yüksekliği

arta
arta

266 Puan

Kedimizin karaciğer enzimleri yüksek çıktı o bizim evladımız eşim ağlayıp duruyor acana ile besleyip gözünün içine bakarken anlam veremedik. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar iyileşir değil mi?


1 CEVAP

Durukj
Durukj

5735

Kedilerde karaciğer enzimleri yüksekliği, karaciğerin hasar gördüğünü veya iltihaplandığını gösteren bir durumdur. Bu durumun birçok nedeni olabilir, örneğin ilaçlar, enfeksiyonlar, toksinler, yağlı karaciğer hastalığı, siroz, kanser veya travma. Kedinizin karaciğer enzimleri yüksekliği tedavisi için veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederim. Karaciğer enzimleri yüksekliği tedavisi için en önemli unsur buna neden olan şeyin tespitidir. Veteriner hekiminiz kedinize kan testi, ultrason, biyopsi gibi tetkikler yaparak tanı koymaya çalışacaktır. Karaciğer enzimleri yüksekliği tedavisinde genellikle sıvı tedavisi, beslenme tüpü, ilaç tedavisi ve diyet değişikliği gibi yöntemler uygulanmaktadır. Kedilerde karaciğer yetmezliği tedavisi esnasında en önemli şeylerin başında dehidrasyonu önlemek geliyor. Bunun için kediye intravenöz sıvılar verilecektir. Elektrolit dengesizlikleri ve düşük kan seviyesini dengelemek için elektrolitler ve şeker takviyesi de yapılacaktır.
Kedilerde karaciğer yetmezliği tedavisi başarılı olursa kedinizin sağlığına kavuşması mümkündür. Ancak bu süreçte kedinize çok iyi bakmanız ve veteriner hekiminizin önerilerine uymaya çalışmanız gerekmektedir. Kedinizin beslenmesine dikkat etmeniz, alkol, sigara, ilaç gibi zararlı maddelerden uzak tutmanız ve stresini azaltmanız faydalı olacaktır.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 148 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR