Kedim Toprakları Döküyor Ne Yapmalıyım?

Nergisak
Nergisak

197 Puan

Merhaba arkadaşlar, benim minnoş yaramazım balkonda ki saksıları döküyor. Benim için problem değil minnoşuma feda olsun. Annem için sıkıntı oluyor. :( kedimi saksılardan uzak tutmak için yapacak bir şey var mı?


9 CEVAP

gizmssahinn
gizmssahinn

107482

Kediler için birçok çiçek zararlı ve zehirlidir tek yöntem çiçekleri erişemeyeceği bir yere kaldırmak veya kediyi çiçek olan balkona sokmamak. Bu arada umarım balkonlarda koruma vardır 🙏🏻

Emirrckr
Emirrckr

12959

Merhaba,
Bende gittiğimiz veteriner kliniğimizde görüyorum,
Saksıların etrafını file benzeri bir şeyle sarıyorlar ve böylelikle kediler giremiyor.
İnternette örnekleri vardır muhtemelen,araştırırsanız.

Coconutbey
Coconutbey

15131

Kedinizden uzak tutmanız gerekiyor maalesef oraya gidip çişini kakasını da yapmaya çalışır ve çoğu bitki onlar için zararlı yerse falan zehirlenir sıkıntılı bir durum yani. Erişemeyeceği bir yerde olsun ya da balkona çıkarmayın derim

pablopicasso
pablopicasso

117031

Merhaba


Benim oğlumda ilgili salon çiçeklerimden vazgeçtim. Onun sağlığı için. Balkonda bulanan begonvillet ise peyzaj çiçekçilerinde satışan dekoratif ceviz büyüklüğündeki taşlar ile kapladım. Üzerine çıksa bile taşlar ağır olduğundan hep eşeleyemiyor hem de atamıyor☺️ beyaz kalmaları için ise toprağın üzerine sentetik ambalaj örtüsü kullanıp belirli yerlerinden deldim ki alta su geçsin. Üzerine taşları yerleştirdim. Umarım anlatabildim. Çok rahat edeceksiniz. Öneririm.

Nergisak
Nergisak

197

Evet cam balkon

gizmssahinn
gizmssahinn

107482

O zaman bence o balkona çıkmasın tek çare bu sanırım

Superisi814
Superisi814

125092

Saksilarin üzerine akvaryumlar için olan taşlardan koyabilirsiniz.
Bazı kedilerde ise yarıyor

Benim en büyük hobim bitkilerle uğraşmak ve tropikal bitki koleksiyonerliği, evde yıllardır biriktirdiğim belki 60-70 tür pahalı bitki vardır o yüzden kedi sahiplenince maalesef hepsinden vazgeçemedim. Kedim bitkilere ilgi duymuyor yemeye koparmaya ve ısırmaya çalışmıyor ama toprağına son derece ilgi duyuyordu. Benim izlediğim yol şu şekilde oldu; öncelikle başlarda oraya tuvaletini yapıyor mu diye kontrol ettim, eğer yapıyorsa bitkilerime zarar vermemek için kaldırmam gerekiyordu. Yapmadığından emin olduktan sonra bitkinin saksısının üstüne çift taraflı bant yapıştırdım böylelikle ellemeye çalıştığı zaman patilerine yapıştığı için rahatsız ediyordu ve zamanla ellememeyi öğrendi. Geçen ay da bantları söküp toprakların dibine ponza taşı döktüm. İnternetten alabilirsiniz fiyatı çok uygun. Böylelikle şu an tamamen rahat bıraktı bitkilerimi :) Eğer bunlar da işe yaramazsa bu videoya göz atabilirsiniz https://www.youtube.com/watch?v=Ek9aLwLeiog&t=420s . Ayrıca sanırım saksıların üstüne külotlu çorap ya da file tarzı şeyler de geçiriyorlar ama benim kedim onları yırttı ve yine oynadı toprakla. Umarım yardımcı olabilmişimdir :)

fcylan
fcylan

10316

Çok fazla kaktüse sahip biri olarak söylüyorum ki aslaaa uzaklaştıramıyorsunuz. Patisine diken batıyor, topallıyor ama yine de gidip kaktüsle uğraşıyor. Ben de tüm kaktüslerimi balkona kaldırdım. Balkonu da açmıyorum çünkü girerse adım kadar eminim devirecek. En iyisi ortalıktan kaldırmak.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 245 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR