Yeni Kedi

DEMET92
DEMET92

18608 Puan

Arkadaşlar dün 50 günlük bir dişi kedi sahiplendim. evde de 3 aylık dişi kedim var. fakat dünden beri uyutmadılar beni. bizim kız gelen kıza sürekli tıslıyor ona göre daha iri vücutlu benimkisi üzerine zıplıyor kavga ediyor yani. yazık yeni gelen de çok sakin içim acıdı. ama gece boyunca elimi yüzümü ısırıyor ama sanki annesinden süt emer gibi elimi ısırarak emiyor. anlamadım. ellerim çizik içinde ve anlaşamıyorlar sanırım nasıl yapabilirim?

10 CEVAP

Infernus
Infernus

111806

Krallığına bir yabancı gelmiş hem de aynı cins. Savunsun mu, kıskansın mı, üzülsün mü? Bilememiş. Sizin evinize hiç tanımadığınız biri gelse ben artık burada yaşayacağım, ohoo yemek de varmış yiyeyim dese bi noluyor ya? Dersiniz herhalde :) . Bir anda karşılaştırmak yerine önce farklı odalarda tutmanız daha iyi olabilir. Kediler için en önemli şey koku. Bir odaya gidip birini sevin mıncırın sonra diğer odaya geçin hemen elinizi yıkamadan diğerini sevin üzerinizde diğer kokuyu da alsın. Oyuncaklarını, örtülerini filan değişebilirsiniz. Sizin en büyük avantajınız ikisinin de yavru olması. Çabuk alışırlar. Daha önce bir çok konu görmüştüm kedilerin tanıştırılması kaynaşması hakkında onları okuyabilirsiniz çok daha ayrıntılı açıklama yapmışlardır. Onları uygularsanız çok daha sorunsuz kaynaştırabilirsiniz.

Mischka
Mischka

116595

Benim kız 10 aylık felaket cazgır, yeni kedi geleli bir hafta olmadı 50-55 günlük bir șey, o da diși. Biz ikisini ayrı odalara koyup zaman zaman uzaktan birbirlerine gösterttik. Ama büyük bebeğe saldıriyor, sadece tislasa iyi fakat çok sert vuruyor, ayırıyordum, müdehale etmemem söylendi, bir vurup sonra gider sandim ama yok, hıncını asla alamıyor ve saldırmaya devam ediyor hemen ayırdık. Çok kedili bir hanımefendiye danıștım bu durumu. Saldırmasına asla müsade etmememi söyledi cünkü burada söz konusu yeni kedi kendini koruyamayacak kadar ufak, zarar görebilir. Ufaklığın uyuduğu, oynadığı șeyleri büyüğe vermemi, minik kediyi sevip sonra gidip büyüğü sevmemi, böylece büyük olanın ufağın kokusuna alıșacağını, büyük kediyi boxuna koyup miniği salmamı ve kontrollu șekilde karșılașmalarını, zamanla alıșacaklarini söyledi. Bizde çok çok ufak bir gelișme var o da büyük küçüğü gördüğü an saldırıyordu, șimdi oturup biraz izliyor, hatta bazen yanașıp koklamaya çalıșıyor fakat ardından yine saldırıyor :) umarım alıșacaklar, yani bu durumu ben de henüz çözmüș sayılmam bu ișin aslı budur diyemem hatalarım varsa bilenler düzeltirse memnun olurum. Fakat evdeki kediniz bizimki gibi zorlu bir kediyse çok çabuk kabullenmesini bekleyemeyiz malesef biraz nazlanacak gibiler :)

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

kesinlikle arkadaslar dogru söylüyorlar öyle birden karşılaştırmak iyi bir durum değil ayırmalısınız ve zaman zaman karşılaştırmalısınız...

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Şuan tanışma faslı buda çok normal yavaş yavaş alışacaklar birbirlerine yakında sarmaş dolaş uyuduklarını görürsünüz eminim.

eccakir
eccakir

3113

Madem böyle bir durumunuz var keşke almasaydınız küçük kediyi yazık yavruya. İnşallah 1 hafta içinde alışır ve kabullenir büyük kedi.

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

birden mi karşılaştırdın ?

DEMET92
DEMET92

18608

evet birden karşılaştılar. karşılaştırmanın aşamalı olmasını önermediler çoğu sorduğum kişi zaten bu kadar vaktim yok, bu evden taşınacağım 1 haftaya yalnız kalmak zorundalar

DEMET92
DEMET92

18608

evet haklısınız ama benim durumum biraz zor 1 haftaya kalmaz evden taşınacağım şu ana annemler bizim evde onlar göz kulak oluyorlar. ama taşındığım evde iki kedi yalnız kalmak zorundalar. biz çalışıyoruz annemler de bizimle gelmeyecekler. o sebepten bir an önce tanıştırdık sonrz benim kontrol etme şansım yok. ben eve gelene kadar kötü şeyler olsun istemedim. burdayken kaynaşsınlar yeni evde de ben işteyken onlar oynasınlar mutlu olsunlar istedim :((

Mischka
Mischka

116595

Tașınacağız daire müsaitse ikisini ayrı odalara koymanızı tavsiye edebilirim, en azından siz evde yokken ayrı ayrı dursunlar, eve döndüğünüzde sizin kontrolünüzde karșılaștırırsınız, ikisinin de odasında kum kabı, maması suyu, canı sıkılmasın oyuncakları bulunsun. Bizim oturduğumuz daire butik, çok küçük iki oda var biri Mischka'nın diğeri Kiara'nın oldu, biz de orda burda bize ne yer kaldıysa yașıyoruz :)

DEMET92
DEMET92

18608

inşallah uzun sürmez sarmaş dolaş uyumaları çünkü evde yalnız kalmak zorunda kalacaklar 1 hafta sonra.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 574 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR