Köpeğimdeki Keneler Yüzünden Evi Kene Bastı

mucahitkedi
mucahitkedi

359 Puan

Köpeğime kenelerin yapıştığını fark ettim ve veterinerden özel tasma aldım, iğne de yaptılar. Fakat sıkıntı şu ki köpeğimin üzerindeki keneler köpeğimi bırakıp evde gezmeye başladılar, az önce odamda bir tane öldürdüm dün de mutfakta vardı beş tane falan. Korktuğum şey evde kediler de var, ya benim göremediğim daha fazlası varsa ve üreyip üreyip fazla sayıya ulaşırlarsa, kedilerime de yapışırlarsa? Yarın eczaneden kene ilacı alıp eve uygulamayı düşünüyorum, bir de her yeri sirkeyle deterjanla temizleyeceğim sizce bu işe yarar mı? Ne yapmamı öneriyorsunuz?

6 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128341

Bence de ilaçlama yaptırın çünkü kenelerin yavruları gözden kaçabilecek düzeyde küçük olabiliyor, siz ilacı yerlere dökersiniz ama onlar başka bir yere saklanmış olabilir mesela. Zaten keneler yüksek yerlere çıkıp geçenlerin üstüne atlıyorlarmış. Kendiniz yapıyorsanız duvarlara, tavana da uygulamanızı öneririm. Ben bir kez duvarın yukarısında bulmuştum balkonumuz müstakil olduğu için. Bir kez de dışarı çıkan kedim yüzünden yatağıma kene yavruları minicik kuş biti gibi saçılmıştı. Bence ilaçlamayı profesyonellere bırakın böyle bir durumda.

MelisRose
MelisRose

510

Merhaba,


Kesinlikle evi ilaçlatmalısınız ( bu konuda profesyonel ilaçlama yapan şirketlerle görüşmenizi tavsiye ederim). Keşke veteriner aşıdan sonra kene temizliğini de yapsaydı.
İlaçlama sonrası evdeki temizleme suyunuza lavanta yağı eklerseniz biraz bu kenelerin önüne geçmeye yardımcı olur. Veterineriniz ile görüşün eğer uygun görürse kedilerinize de aşılama yapsın.


Umarım sorununuz bir an önce geçer

AhsenAise
AhsenAise

114761

Garantili bir ilaclama firması ile çalışın,aksi takdirde piyasada bolca sulandırılmış ilaç ile ilaçlama yapan ve müşteriyi mağdur eden firma çokça var
Diğer seçenekler elma sirkesi ile tüm evi eşyaları dezenfekte etmek
Mazot da ise yarayabilir,pek çok haşere de etkili evin her yerine bolca sürün ama siz ve patili aileniz bu esnada temiz havada olmalisiniz

Coconutbey
Coconutbey

15125

Evinizi ilaçlatın güvenilir bir firmaya allah korusun size de yapışır falan:(

aslihan_e
aslihan_e

128341

Bir de sirkeyle dezenfekte etmeyi denemeyin. Keneyi sirke dolu suya atsan belki ölür de üstüne sıksan ölmez onlar.

aslihan_e
aslihan_e

128341

Bence kedilere de ense damlası yaptırın mümkünse. Yavruları onların pati aralarına falan yapışmış olabilir. Görmeniz zor olabilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 200 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80379 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR