Tavuk Alerjisi - Yumurta

friolera
friolera

860 Puan

tavuk alerjisi olan kediye tavuk yumurtasi veya bildircin gibi baska bir kanatlinin yumurtasini ya da direkt bu hayvanlari iceren mamalar vermek alerjiyi tektikler mi?

5 CEVAP

aleyn
aleyn

113859

veterinerim tavuk yumurtası da vermememi söylemişti. diğer kanatlılarla ilgili ben de araştırmıştım bi ara net bişey bulamadım ve bu yuzden bıldırcınlı seriden almamıştım nd'nin. bilen varsa yazar umarım ben de öğrenmiş olurum.

Infernus
Infernus

111806

Aslında kedilerde tavuk alerjisi nadir olan bir durum. Genellikle alerji yapan şey tavuklu mamaların içinde olan başka şeyler oluyor. Bazı tahıllar, mercimek, katkı maddeleri gibi. Alerji testi biraz pahalı olduğu ve uğraştırdığı için her şeye tavuk alerjisi var denilip geçiştiriliyor. Eğer kedinizin gerçekten tavuk alerjisi varsa piyasadaki çoğu mamayı yememesi gerekiyor. Hatta balıklı denilen mamaların içinde büyük oranda tavuk az bi yüzde olarak balık oluyor veya diğer besinliler de keza öyle. Normalde gerçekten tavuk alerjisi olan kediler; diğer kanatlılara da çok yüksek oranda alerjiktir. Alerjiye sebep olan protein benzerdir çünkü. Ama ben çok tavuk alerjisi var denilen kedi biliyorum hindi,ördek,kaz vb içerikli mama yiyor sorunsuz. Hatta az önce bahsettiğim balıklı denilen ama içinde tavuk olan mama yiyen. Umarım biraz aydınlatıcı olmuştur. Tesbitli kesinleşmiş tavuk alerjisi olan kedinize yumurtası da diğer kanatlı etleri de çok yüksek ihtimal alerji yapar.

friolera
friolera

860

merhaba yazmayi, tesekkur etmeyi unutmusum, merhaba! ˆ-ˆ tesekkurler! ˆ-ˆ

friolera
friolera

860

en azindan tavuk yumurtasini keseyim o zaman, ben su an vet life ultrahypo kullaniyorum hindi agirlikli tavuk icerikli kuru mama ve tavuklu yas mamadan gecis yaptim

friolera
friolera

860

cok tesekkurler, veterinerim kedimin tuy dokumu probleminin alerji kaynakli oldugundan supheleniyor, gida alerjisini elemek ya da dogrulamak icin hipoalerjenik mama onerdi, yumurtaya bayiliyor ve yumurta sarisini suda ezdigim icin yerken ciddi miktarda su tuketmek durumunda kaliyor bu yuzden ekstra fikir almak istedim , tekrar tesekkurler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 962 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR