Kedimi Ne Zaman Kisirlastirmaliyim

KedicikUzum
KedicikUzum

12791 Puan

Anket

5 aylık
(0 oy)
6 aylık
(6 oy)
7 aylık
(8 oy)
8 aylık veya üzeri
(4 oy)
Toplam (18 oy)

Merhabalar, öncelikle kedim dişi ve 2.5 aylık. Bu kedi kısırlaştırma konusu çok düşündürüyor beni. Keşke erkek olsaydı bebeğim, hem daha kolay geçerdi süreç onun için, hem de şuan burada dişi kedi kısırlaştırma 3500, erkek kedi 2000. Ama kesinlikle kısırlaştıracagim , her ne kadar tanıdıklarım sakın kisirlastirma bu kediyi, önce doğum yapsın sonra kisirlasir falan dese de, kediler için en sağlıklı olanın hiç o dertleri çekmeden kisirlastirilmasi yönünde olduğunu düşünüyorum.


Bu konunun bu kadar kafamı kurcalamasinin nedeni, kedimi kızgınlığa girmeden kisirlastirmak istiyorum. Çünkü apartman dairesinde yaşıyoruz, ses yalıtımı yok, disi kediler kızgınlığa girdiği zaman bagiriyorlar. Üstelik acı çekiyorlar yani gerek yok ona bu stresi yaşatmaya.


Çok uzun yazdım, asıl sormak istediğim şunlar



  • siz dişi kedinizi ne zaman kisirlastirdiniz?

  • dişi kediniz ne zaman kızgınlığa girdi?

  • dişi kedinizi kizginliktan önce mi sonra mı kisirlastirdiniz?


12 CEVAP

Benim kedim 6 aylık, veteriner kızgınlığa girmeden kısırlaştırmamızı önerdi dolayısıyla 7 aylık olduğunda kısırlaştıracağım. İleride rahim hastalıkları vs çekmemesi için kızgınlığa girmeden kısırlaştıracağım. Sanırım 2.5 kg geçtikten sonra kısırlaştırabiliyorlarmış.

_aleykmsl_
_aleykmsl_

799

biz 8 aylık iken kısırlaştırdık kızgınlığa hiç girmedi biraz zor bir süreç ama kedinizin sağlığı için katlanılması gereken bir durum çevrede ki insanlar bilmeden bırak doğum yapsın derler aldanmayın onlara en sağlıklısı kısırlaştırılması kediniz zaten şuan çok küçük öyle hemende kızgınlığa giriceğini düşünmüyorum 7 aylık olduğu zaman veya sonrasında kısırlaştırın

gizmssahinn
gizmssahinn

107532

Biz dişi kedimizi 8 aylıkken kısırlaştırdık teyzemin erkek kedisini ise 6 aylık olduğunda kısırlaştırdık. Ama erkek kedilerde üreme organının tamamen olgunlaşmasını beklemek gerekli veteriner bunu kontrol ediyor. Tamamen olgunlaşmış ve ameliyat için hazır olduğunu söylediklerinde kısırlaştırdık onu da herhangi bir sorun yaşamadı ikisi de ama tabiki dişi kedilerin iyileşmesi biraz daha zorlu oluyor

Dann
Dann

1177

Erkek ve dişi kediler için durum farklı;
dişi kediler için tavsiye edilen kızgınlığa girmeden iki buçuk kg üstü ise kısırlaştırmak. Erkek kediler içinse testesteron hormonu aynı zamanda büyüme içinde önemli olduğundan bir yaşına kadar beklemek gerektiğini söylüyorlar.

Ketonmanya
Ketonmanya

114869

Merhabalar.


Ben de zamanında kendi hekimimizin söylediklerini paylaşacağım. Eğrisi ya da doğrusunu net olarak bilememekle birlikte yalnızca elçiyim. Kendisi, üreme sisteminin tamamen gelişmesini beklememiz gerektiğini söylemişti bize. Bu süre de her kedide farklı olacağı için ilk kızgınlığın beklenmesi gerektiğini söylemişti. Kızgınlık, cinsel olgunluğun tamamlandığının bir göstergesi olduğu için söyledi bunu. Dişi kedilerde kısırlaştırmada üreme sistemi tamamen çıkarıldığı için o hormonların salgılanması tamamen duruyormuş ve bu hormonlar henüz gelişimini tamamlamamış kedilerin büyümesinde de aktif rol oynuyormuş. Yani fazla erken kısırlaştırılan dişi kedilerde büyüme ve gelişmede durma gibi istenmeyen durumlarla karşılaşılabiliyormuş. Bendeki bilgi bu şekilde. Açıkçası diğer kullanıcılardan gelecek bilgileri de okumak ve işin doğrusunu öğrenmek için sabırsızlanıyorum.


Bol patili günler dilerim. :)

Minminik
Minminik

14131

veterinerim erkek kedimi 5aydan itibaren kısırlaştırabiliriz dedi, erken kısırlaştırmak hiç kızanan girmemesi hem sizin hem kediniz için ço önemli.
lütfen kısırlaştırın kimseyi dinlemeyin, veterineriniz ne dedi ise o tarihte yapın

Emirrckr
Emirrckr

13407

Merhabalar,
Biz kızımızı 7 aylık civarıyken kısırlaştırdık.
İlk ve son kızgınlığına 6,5 aylıkken girdi,tam Ocak sonları dönemiydi.
Yaklaşık 5 gün süren kızgınlık sürecinin ardından veterinerimizle görüşüp randevu oluşturduk ve Şubat başı gibi kısırlaştırdık.
Bende acaba 7 aylıkken erken mi,1 yaş beklenmeli mi gibi düşündüm ama veterinerimiz kontrollerinde sağlıklı çıktığı takdirde rahatlıkla kısırlaştırabileceğimizi söyledi.
Çok şükür herhangi bir problemi de çıkmadı gayet sağlıklı ve 4,5 kiloydu.
Kısırlaştırma için sınır 3 kiloymuş,3 kilonun altındaki kediler için riskli olabiliyor.


Ayrıca şu gelişiminin durması konusunda bende çok endişe etmiştim veterinerimize sorduğum halde.
Ancak gelişimi devam ediyor,merak etmeyin :))
Şu an mesela 1 yaşını geçtik ve iyice iri,bol tüylü,boylu bir kediye dönüştü.
Kısırlaştığı günlere göre baya büyüdü ve olgunlaştı diyebilirim.
Küçükken baya yaramazdıkta :)

Realbadvroken
Realbadvroken

4004


  1. Ayın ortalarına doğru da kısırlaştırma işlemi yapılıyor. Ama önce gidip kontrol ettirmeniz gerekiyor ha diyince olmuyor dişilerin genital bölgeleri daha geç geliştiği için bazı dişi kediler bır yasinda yeni kızgınlığa giriyor Benimki daha kızgınlığa girmeden hemen 6 Aylık olur olmaz kısırlastirdim erkek kedimde olduğu için.bence 6. Aya girmesini bekleyin ve işini iyi yapan birine yaptırın

eessmmaa
eessmmaa

3695

Ben de kedimi 7 aylıkken hiç kızgınlığa girmeden kısırlaştırdım veteriner hekimimizde kızgınlığa girmeden kısırlaştırılmasının iyi olacağını söylemişti. Şimdi 3 yaşında bir sorunda yaşamadık şimdiye kadar

Coconutbey
Coconutbey

15696

Ben kedimi 6 aylıkken kısırlaştırdım çünkü giriş katta oturuyoruz bazen cama kedi geliyor seslerini duyuyor çok miyavlıyor bizi hiç uyutmuyordu. Aslında herkes yaşını bekleyin diyor ama bence de kızgınlığa girmeden kilosu uygunsa kan tahlillerine baktırın ve kısırlaştırın derim

cat_expert
cat_expert

12757

Kan değerleri ve kilosu uygun olduğu sürece 6 aydan itibaren istediğiniz zaman kısırlaştırabilirsiniz, 6 aydan sonra kedinin ilk kızgınlığa girme ihtimali başlar, hiç kızgınlığa girmemiş bir kedinin kısırlaştırılması çok büyük avantajlar sağlar.


İlk kızgınlığına girdikten sonra kısırlaştırılan kedilerde ilerleyen dönemlerde kısa süreli kızgınlık hareketleri görülebiliyor. Çünkü kızışma hormonları bir kez salgılanmış oluyor kısırlaştırma sonrası evet bu hormanlar artık salgılanmıyor ama bu hormonlar tamamiyle sıfırlanmıyor bu da kedinizin bazen kızgınlıktaymış gibi tepkiler vermesine ve çevresel etkilerden çok çabuk etkilenmesine sebep oluyor.


Mesela yakın arkadaşımın kedisini hiçbir kızgınlığa girmeden 5.5 aylık iken kısırlaştırdık kedisinde 1.5 yıldır hiçbir kızgınlık hareketi yok. Ben kendi kedimi 8. aylık iken kısırlaştırmaya karar verdim fakat hazırlıklara başlamışken kedim ilk kızgınlığına girdi ve ilk kızgınlığı tam tamına 14 gün sürdü, kızgınlıktan çıktı 1 gün sonra tekrar girdi 2 ay içinde 4 kez kızgınlığa girip çıktı bir türlü kısırlaştırmadık son kızgınlığından çıktıktan sonra 1 hafta bekledik ve kısırlatşırdık 10. ayında. Kısırlaştırılma işleminin üzerinden 1.5 yıl geçmesine rağmen kedimiz ayda 1 kez falan kızgınlık hareketleri yapıyor mesela geceleri yüksek ses ile bağırıyor poposu kalkık şekilde dolaşıyor, normalde hiç yanımıza yaklaşmayan kedi geliyor sürtünüyor tipik kızgınlık hareketleri yani fakat 1 gün falan sürüyor eskisi gibi 5 gün 10 gün sürmüyor, işte bunlar girdiği kızgınlık dönemlerinin etkileri hormon salgısı yok ama önceki hormonları sıfırlanmıyor.

KedicikUzum
KedicikUzum

12791

Hepinize cevaplarınız için çok teşekkür ederim. İçimdeki sorunu giderdiniz. Ben bu kadar geç kizana girdiklerini bilmiyordum, 6 aylıkken en geç diye biliyordum. Bu daha iyi oldu, kenara para koyarım artık bebeğim için. O zaman Ocak Şubat gibi kısırlaştıracagim:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 341 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR