Sokak Kedisi Toplu Kısırlaştırma?

ill
ill

1110 Puan

Merhaba mahallemde ki erkek kedileri kısırlaştıracağım. toplu kısırlaştırma etkinlikleri oluyor gönüllüler tarafından her seferde 20-25 kediyi kısırlaştırıp çipleri takılıp iç-dış parazit, kuduz aşısı yapılıyor ve bir gün ardından size teslim ediliyor şimdi benim bu kedileri eve alma şansım yok zaten de durmazlar yerlerinde o yüzden ameliyattan sonra geri yaşadıkları bahçeye salsam herhangi bi sıkıntı olur mu erkek kedi kısırlaştırmadım daha önce sadece çabuk iyileşiyorlar diye biliyorum sizce salsam sıkıntı çıkar mı??

9 CEVAP

Superisi814
Superisi814

125092

@Ahudr
Hayatınızda kaç tane sokak kedisine baktınız bilmiyorum.Sokak kedi ve köpeklerinde bakmak sadece bir kap su ve mama ile geçiştirmek demek değil.Tek tek ilgi isterler, sevgi isterler, bunun için insanlar sizinle kavga eder.Hepsinin iç dış parazit olması gerekir .Bazen bizlerin tedavi edebilicegi sıyrık ya da hastalık oluşur, size de malumdur ki , ilaçlar bedava değil.
Ardından bizlerin tedavi edemiyecegi durumlar olur Her ne kadar veteriner hekimler indirim yapsapar da , ekonomi ortada , elinize gelen fatura küçük bir mebla degildir.
Bir viral enfeksiyon olsun, kaç canı kırıp geçirir.
Mama fiyatlarından bahsetmiyorum bile.
Adedi fazla olsun olmasin sokakda cocuklarin ve büyüklerin şiddetine maruz kalırlar.En büyük yikim da budur.
Ben çok kabaca anlattım .
Bu nedenle nüfusları bakabilicegimiz miktarda olsun, nüfus yoğunluğundan dolayı perişan olmasınlar, daha az sayıda ama daha iyi yaşam sursunler isteriz.
Siz ne kadar korkunc bir yorum yapmışsınız öyle.
İnsan kalbini dili ile aktarır .
Ben sizi bir kedi bakma ayinine davet ediyorum.
Buyrun benim klan dediğim kedilerime bakın.
Maddi gücünüzden geçtim, yüreğiniz yeticek mi acaba ?
Siz hiç gece yarısı elinizde şırınga ve küçük bir fener ile yaralı kedi aradınız mi ?
Hiç bir yıl asini yaptiramadiginiz için ıslak fipe yakalanmis bir sokak canını, son anına gunelrce patisi elinizde , gözü gözünuzde yolcularımız mi ?
Hiç baston ile sırtına vurulup kemikleri kırılmış ve felçli bir kediyi yaşatmaya çalıştınız mi ?
Hiç zehirlenmis bir canı kurtarmak için çabaladiniz mi ?
Hiç dayak yemiş bir köpek ağlayarak size sığındı mi ?
Buyrun benim canlarını yaşatma ayinine beklerim sizi, bir gorelim bakalım ne kadar yüreğiniz yetiyor?

somnium
somnium

12640

@ahudr ne kadar korkunç bir yorum! bir hayvansever, sırf onların sağlığını düşündüğü için kısırlaştırma isterken sizin yaptığınız yorumun saygısızlığı? çok korkunçsunuz. gerçekten! özellikle dişi kedilerin kısırlaştırılmadığı takdirde sokakta ne gibi sıkıntılardan geçtiğinden bir habersiniz sanırım.


soruya gelecek olursak: ne yazık ki zarar görürler. kısırlaştırma sonrası belirli su içme, mama yeme zamanları var. ve çok fazla hareket edip, ameliyat bölgelerini yaşamamaları gerekiyor. dikişlerini de iyileşmeden çıkarabilirler. ki dışarıda, başka bir kedi tarafından da dövülebilme ihtimalleri var. bu açıdan tehlikeli bir durum.

IIREMMM
IIREMMM

112774

@Ahudr çok korkunçsunuz gerçekten yaa !! Böyle bir platformda ne işiniz var sizin??Umarım elinize hiçbir canlı geçmez,eğer bir kediniz varsa ki bu platformda olduğunuza göre maalesef var sürekli doğurtup doğurtup satış mı yapıyorsunuz siz ne yapıyorsunuz yaa,bu yorumunuzu da bu platformda şikayet edeceğim!!

Superisi814
Superisi814

125092

Tebrik ederim.Bu kadar anlatımdan sokak canlarına bakmayı hobi olarak gördüğümüz cikarimina ancak sizin zihniyetinizde bir insan varabilirdi.
Sizin gibi olmaktan Yaradana sığınırım!
Bir gün birisi hasta olmuş ve Hz. Ali'ye gitmiş, bana dua et de iyileşeyim diyerek.O da sen bir doktora git, ben yine dua ederim demiş.
Allah bilime karşı mı ?
Neden aşı oluyor çocuklar ?
Neden hayvanları asilatiyoruz ?
O zaman kaderde varsa ölür, yoksa ölmez diyerek neden yaş mama vermeye çalışıyorsunuz? Rızkı veren Allah'tır , besleme yapmayın o zaman.
Kulların eli Allah'in elidir, gökten mama yağmaz, bir melek inip kediyi veterinere götürmez.
Yaradan ile ahkam kesmeden önce bence daha iyi tanıyın O'nu.
Adedi ne olursa olsun , şu anlattiklarimdan rahat besledigimizi cikarttiniz, bence bu senenin Nobel ödülü size verilsin .
Her canlı ölümü iken, size kabir azabı haline dönücek zan ve iftiralarinizdan tövbe edin.Kul hakkı önemli çünkü..

Cennet29
Cennet29

123890

Mrb erkek kediler hızlı izleşiyor evet ama en az bi kaç gün kesinlikle sizin bakmanız gerek. Cünkü yiyip içemiyolar altlarına yapıyolar. Benim kedimi ellerimle besledim kuru mama yiyemiyodu dişleri. Yumuşak şeyler pişirdim yaş mama yedirdim ilgilendim. Kesinlikle sokağa salınmamalı hemen.. Mikrop kapar kediler yarasına bişey yapar yarasında sıkıntı olur telef olur hayvan dışarda.

gizmssahinn
gizmssahinn

107482

Birkaç gün gözetim altında tutsanız daha iyi olurmkendilerine gelmeleri 1 günü buluyor çünkü. Eğer bahçede veya çıkamayacakları bir binada, evde bakabilme şansınız varsa bir gün hepsini bekletip öyle tekrar dışarı bırakmalısınız bence

Ketonmanya
Ketonmanya

114348

Şu an platform kurallarını çiğnememek için ya sabır çekerek yazıyorum ki, operasyondan bir gün sonra teslim ettiklerini yazmışsınız, bu yüzden sorun olacağını sanmıyorum ama yine de bir bahçede bakılırlarsa en azından birkaç gün, içiniz daha rahat edebilir.


Bol patili günler dilerim.

Mehmet163727
Mehmet163727

2715

Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Kısırlaştırma sonrası süreçte erkek kediler daha çabuk iyileşiyor onlar dahi 1 gün gözetim altında olmalı bu yüzden sokağa salacaksaniz kısırlaştırma sonrası ameliyat yerleri zarar görebilir. Bir süre gözetim altında tutacaksaniz bu işlemi yaptırın

Ahudr
Ahudr

11458

Superisi kendini o kadar önemli hissediyorsunki senin disinda hic kimse senin yapabildiklerini yapamaz diye dusunuyorsun sanirim.En buyuk yanilgin burada basliyor oncelikle bu fikrinden cikmani oneririm ayrica yazilanlarida anlayarak okursan şayet bu verdigin cevabin ne kadar manasiz oldugunu anlayabilirsin belkii.Riskini ver tedavisini yaptir ben bunlarin aksini mi savundum bu soylediklerinin hepsini kisirlastirmadan da yapabilirsin kaldiki rahat beslemek kelimesini bizzat kendin kullandin yazdiklarini tekrar gozden gecir istersen kisirlastirmanin sebebi olarak sundun yanilmiyorsam.Benim gibi olmaktan yaradana siginmissin evet benim gibi olmak gerçekten zordur ve her kula nasip olmaz kaldiramazsin yani bence de sigin..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 257 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80494 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR