Astım Hastası Kedimin Atakları Geçmiyor? Ne Yapabilirim?

_irem_akkus
_irem_akkus

1548 Puan

Yaklaşık 1.5 ay önce kedimde öksürük, karından nefes alma şikayeti ile önce kliniğimize gittik. Klinikte astım olduğu anlaşılmadı ama hava tedavisi uyguladılar. Tam düzeldi derken 4 gün sonra yeniden başladı. Bu seferde hayvan hastanesine götürdüm acil olarak. Orada kan, kalp, böbrek yönünden değerlendirildi ama hiçbir şey çıkmadı. En son olarak astım olduğunu söylediler. Alerjik olabilme ihtimaline karşı alerji hapı yazıldı. Ventolin ve cortairı da nebulizatörde kullanarak hava verdik. Tedavi sonuna gelmeden tüm ataklarımız bitmişti fakat 4 gün önce yeniden başladı. Yeniden nebulizatöre başladık ama fayda etmiyor. Yine öksürük, karından solunum, ağzı açık nefes almaya başladı. Artik gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum. Yeniden hayvan hastanesine götürüyorum.

14 CEVAP

Superisi814
Superisi814

125092

Merhabalar,
Çok geçmiş olsun.
İşleriniz su gibi aksın, tedavi kolaylıkla olsun.
Böyle bir deneyimim yok ancak kendim de astım olduğu için, oradan yola cikarak bir kaç tavsiye vermek isterim.
Nemli havalarda astım hastaları zorlanır.
Kokulara karşı daha duyarlı olur ve bazı ağır kokular tetikler .
Ev temizliğinde mümkün mertebe Arap sabunu, beyaz sirke gibi doğal ürünler kullanın
Kokulu kum, kokulu temizlik malzemelerinden uzak durun.
Ben mesela çamaşır suyu kullanmam gerektiğinde, patilerine yaliyorlar diye , kedilerimi başka alana alır, sonra da durulama suyu ile yeniden silerim.
İnanın tütsü çok severim ama bazıları nefesimi daraltır .
Bir de pelerin astım hastası kedilerde kullanıldığını, hekimlerin önerdiğini ve fayda sağlandığını , okudum epeyce.
Bilginize olsun.

gizmssahinn
gizmssahinn

107482

Kurutma makinesi ve hava temizleyici öneriyorlar genelde bi deneyebilirsiniz

gizmssahinn
gizmssahinn

107482

Bir kullanıcı Alerji için kedisine Vedavet phytomins isimli alerji hapı kullanıp çok yararını görmüş deneyebilirsiniz araştırıp bir isterseniz ama sanırım ilacı devamlı kullanmak lazım bırakınca aynı semptomlar devam ediyormuş.


Kullanım miktarını da açıklamalarında belirtmişler
PHYTOMINS ANTIALLERGIC
Kedi ve köpeklerde allerjiye bagli problemlerin önlenmesine ve giderilmesine yardimci olur.



  1. Gida alerjisinin,

  2. Ilaç ve Kimyasal maddelere karsi allerjilerin, 3.
    Paraziter allerilerin tedavilerine yardimci olarak kullantlir.
    PHYTOMINS
    • Asini Duyarlili§in sebep oldu§u Asiri reaksiyonlari azaltir.
    • Allerjen ile temas eden vücudun verdigi tepkilerin kontrollü olmasina yardimci olur.
    • Allerjiye bagli Kasintty ve Hapsirigi giderir.
    • Gözyasi miktarini ve asiditesini dengeler.
    • Allerjiye bagli stresi azaltir.
    • Asiri hassas hayvanlarda tedaviler esnasinda olusabilecek ilaç alerjilerinin onlenmesine yardimci olur.
    • Pire allerilerinde tedaviye vardimci olarak kullantlir.
    • Ic parazit tedavilerinde olusabilecek allerjik durumlari önlemek için Kullaniir.
    • Bu bir ilaç degildir.
    KULLANIMI:
    • Kedi ve Köpeklere, günde 2 kez yeme, suya katilarak ya da dogrudan verilir.
    • Kullanim süresi veteriner Hekimin tavsiyesine ba§lidir. Herhangi bir sinirlama yoktur.
    MIKTARI:
    • Kediler icin 1 tablet.
    • Köpekler için, 0- 10 kg 'a kadar 1 tablet, sonraki her 10 kg icin 1
    tablettir.

_irem_akkus
_irem_akkus

1548

Teşekkür ediyorum. Şu an acilde. Hava verildi ve üç tane iğne yapıldı. Umarım düzelecek 🙏

Merhabalar benim kedimin de alerjik bünyesi var ileride astıma dönüşme ihtimali olduğundan veteriner bizi bir çok konuda uyarmıştı. Siz zaten bazılarını uyguluyormuşsunuz tütsü çam peleti vs. Özellikle yanında sigara içirmiyorum ve yeni sigara içilen ortama sokmuyorum. Deterjanlar da çok etkili temizlik yaparken başka odaya koyduğunuzu söylemişsiniz ama ağır deterjanlar kullanıyorsanız bunun bir yardımı olmayabilir. Bizim veterinerimiz özellikle yerleri ama genel olarak tüm alanları sadece su ya da sirkeli suyla temizlememizi önerdi. Ayrıca bir de hava temizleyici kullanıyoruz. Koltuk altı yatak altı gibi kedimin girdiği ve gün içinde aşırı tozlanan yerleri her gün silmeye çalışıyorum. Haftada 4-5 kere de mutlaka tüm yerleri süpürüp siliyorum. Bunları uyguladığımdan beri problemimiz büyük ölçüde azaldı. Tabii benim kedim astım hastası değil, o yüzden kesin bir şey diyemiyorum ancak benim işime yarayan belki sizin işinize de yarayabilir gibi düşündüm. Çok geçmiş olsun umarım daha iyi olur kediniz.

_irem_akkus
_irem_akkus

1548

Cevabınız için teşekkür ederim. Evde temizlik yaparken kedimi ortamdan uzaklaştırıyoruz. Kapalı balkonlarımız. Temizlik sırasında tüm kedilerim orada duruyor. Kendileri gidiyorlar hatta. Tütsü, mum gibi şeyleri evde asla kullanmıyorum. Kum tozu etkiler diye çam peleti bile kullanmaya başladık ama daha ne yapabilirim bilmiyorum.

Bu arada çamaşır suyu, cif vb. ağır kimyasalların hepsini hayatımızda çıkardık bunu söylemeyi unutmuşum. Tekrardan çok geçmiş olsun.

_irem_akkus
_irem_akkus

1548

Evet, evet. Dediğini şeyleri biliyorum. Astım teşhisi koyulduğu gibi uzunca bir liste çıkarmıştım. Ne yapılmalı, ne kullanılmalı ya da kullanılmamalı hepsini araştırdım. Sigarayı ben de asla ev içinde kullanmıyorum. O ortama da sokmuyorum. Daima sigara içtikten sonra ellerimi iyice yıkar. Kokunun arınmasını sağlarım. Kedime sigara içtikten sonra asla temas etmem. Hatta onun için azalttım mümkün oldukça. Elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum.

simbakedi
simbakedi

136205

benim arkadaşımın kedisi de astım. sizin gibi kalp, böbrek falan her şeye baktılar hatta kalp hastası vs dendi çok korktuk. hayvan hastanesinde birkaç ilaç ve hava verildi, havayı kullanıyorlar hala ara ara ama ilaçları bıraktılar. başka bir veterinerle konuştuk o da kortizon iğnesi yaptı kediye. bu iğne 3-4 ay rahatlatıyor arkadaşımın kedisini. artmaya başladıkça hava veriyor en sonunda çok artarsa da tekrar iğne yaptırıyor. bu şekilde rahatladı bizim kedi yani belki siz de bir konuşursanız iyi olur veterinerle kortizon hakkında. belki sizde durum farklıdır bilemem ama konuşmakta fayda var.

_irem_akkus
_irem_akkus

1548

Kortizon tedavisini biliyorum fakat benim kedimde kilo problemi var maalesef. Diyet yapıyor. Kilo vermeye başladı. Ondan kortizonu önereceklerini sanmıyorum :( Teşekkürler

Patpatik
Patpatik

725

Merhaba kediniz nasıl oldu? Kortizon uygulandı mı?

kedi177
kedi177

75

Geçmiş olsun. Astım ile ilgili arama yapacaklar için bilgi olarak yazayım. Kedimiz astım, inhaler ile düzenli olarak flixotide uyguluyoruz. Alevlenme dönemlerinde de oral steroid (prednizolon) tablet ile destekliyoruz.

_irem_akkus
_irem_akkus

1548

Kusura bakmayın çok geç yazıyorum. Hayır kortizon kullanmadık bu süreçte. Kedim Ağustos ayından beri hiç atak geçirmedi. Fakülte de hava verildi. Evde de biz ilaçlar ile birlikte hava verdik. Bu süreçte uygulanan iğneler oldu ama kortizon yoktu. Anlamadığımız bir şekilde atakları kesildi. Stres, üzüntü gibi durumların atağını tetiklediğini düşünüyoruz. Babam vefat ettikten sonra kedim aniden iyileşti. Babamı hissetti diye düşündük. Kısacası 5 aydır atak geçirmiyor.

_irem_akkus
_irem_akkus

1548

Evet, ben de inhaler kullandım bu süreçte. Atağı tetikleyebilecek etkenleri uzaklaştırdım/değiştirdim. Kum vb

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 362 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80651 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR