Kedi Tuvaleti Ve Mama Ve Su Kabı

anlacar
anlacar

1039 Puan

Merhaba sizlere birşey sormak istiyorum benim odam çok geniş değil bilmiyorum bana sıkıntı çıkarırmı sağlık açısından kokudan rahatsız olmasamda şuan için kedim geleli 1 hafta oluyor ve tuvaleti mama su kabı benim odamda bu sorun olurmu mama ve su kabı tuvaletinden yaklaşık 5 7 metre arası uzaklıkta ve biri koltun yanında arasında duruyor bu etik birşeymi bunu değiştirmem gerekmi yoksa sorun olmazmı o mesafeden bide dedim gibi tuvalete odamda alıştı yerini değiştiremiyorum ekstra olarak koyacak fazla seçeğim de yok

13 CEVAP

somnium
somnium

12640

size değil ama kediye sorun çıkarır. kedinin mama ve tuvaletinin aynı yerde olması iyi bir durum değil. eğer çok kişili bir ailede yaşıyor, kediniz odanızdan dışarı çıkarken stresleniyorsa durum farklı. lakin başka bir odaya koymanız mümkünse koyun. ki kediler, içgüdüleriyle hareket eden hayvanlar. yerini bulacaktır, siz bir kere götürün sadece.

anlacar
anlacar

1039

koyabilcem 2 yer var hatta 3 salona koyabilirim ama oda hiç etik olmaz geceleri benle kalıyor kedi o yüzden tuvaleti mamasını fln odamda tutmak istedim kapı kapalı kalıyor gece insanlar üstüne basmasın diye neyse dedim gibi bi salona bi annemlerin yatak odası bi gece kullanılıyor bide kapı girişi var ve orası bana kalırsa evin en hijyenik olmayan yeri bide kapı açıldığı zaman direk kaçma ihtimali var sizce en mantıklısı nere olur bide evin birkaç yerine su kabı koyun deniyor ama benim kedim 1.5 aylık yemenin yanında su direk içiyor pekte gerekmiyor gibi öneriniz nedir

somnium
somnium

12640

ama gece kedilerin en aktif olduğu saat. kapıyı kapatmanız-ki odanızın küçük olduğunu söylüyorsunuz- onun açısından kötü olabilir. bu durumu hasta, daha önce şiddet görmüş bir kedimde yaşamıştım. insanları sevmiyordu ve o zaman 4 kişiydik evin içinde. odamdan çıkmak istemediği için kapıyı kapatıp, mamasını ve kumunu almıştım. çünkü insanlarla bağ kurmak istemiyordu. ama gece vakitlerinde, herkes uyurken açıyordum her yeri. istediği gibi geziyordu. sonrasında yavaş yavaş travmasını yendik, evdeki bireylere alıştırdık ve her yeri kullandık. bir ay böyle kaldı. lakin sizin kediniz benim baktığım kedi gibi travmalı değilse bunu yapmanızı önermem. çünkü travması olmayan bir kedi çıkmak, dolaşmak isteyecek ki doğal hakkı. ayriyeten ev bireylerini şu ezilme konusunda dikkatli olması gerektiğini söyleyebilirsiniz. evin her yerine su koymanıza gerek yok, eviniz büyük değilse şayet. bir tanesi yeterli olacaktır. tuvalet kabını tuvalete koyabilirsiniz aslında. tuvaletiniz uygun mu bu durum için?

anlacar
anlacar

1039

benim kedim uyuyor genelde bi yavru ondan galiba ben kendim 4 5 kadar uyumuyorum bazen 1 de yatıyor sabah 11 gibi kaldırıyor beni kedi 1.5 aylık british shorthair 1 hafta oldu sahipleneni ve bir bit durumu yaşadım sadece onuda aşısını oldu çok şükür iç dış bide ensesine damla sıktılar 2 gün oluyor tüyleri tarıyorum düzenli olarak bitek bit atıkları kalmış bit sorunu dışında bi gözyaşı problemim var veteriner sorun yok sağlıklı fakat damlası var alın silin dedi sadece bende bütçem olmadından almadım ama demli çay öneriyolar onla silin dediler neyse asıl konumuza gelecek olursak zaten oyuncu kedi birçok kişi ilede iletişime geçiyor üst katımda akrabalarım var onlara falan sevdiyor kendini ben sırf sosyalleşsin ihtiyacını gidersin diye bişey demiyorum çok sıkmadıkları sürece gecede ztn çıkmak isterse miyavlıyor çıkarıyorum ama uyanık olursa ya benle yada odada oynuyor bu arada kumunu salona aldım Active Clean Plus Kedi Kumu Koku Giderici bunu kullanmayı düşünüyorum kumuda Pro Line Proline Aktif Karbonlu Topaklanan Kedi Kumu kullanmayı düşünüyorum yani salonda çok sıkıntı çıkarmaz gibi düşünüyorum umarım zaten çok misarifimiz olmuyor ev sakinleride 3 kişiyiz ztn kabul ettiler malesef alaturka tuvaletimiz oldundan bide dışarda kalıyor pis baya oraya koyamıyorum banyoda ayrı orası da hiç sağlıklı değil orasınada koyamam en hijyenik yer salon kalıyor genelde kapı girişi makul bir yer fakat orası çok tozlu ve böcekli oluyor evimizin o köşeleri 1 kat oldundan top böceği fln oluyor açıkcası oraya koymak içime sinmiyor o yüzden yatak odasıda normal bi şekilde saç falan dökülüyor toz oluyor çok haftada en az 2 defa temizlik yapılsada yani hijyenik değil ilerleyen zamanlarda bakalım zaman göstericek çok fazla rahatsızlık verirse mecburi yatak odasına alabilirim şimdilik salonda iyi gecede kapıları açık tutarım artık zaten tavsiyeniz de bu yönde sizi çok tuttum kusura bakmayın.

somnium
somnium

12640

ah, önemi yok! en iyisini yapmışsınız. salonun bir köşesine koyarsınız. ki sizinle oynuyor, yavru olduğu için de uyuyor sık sık minik kuş. ilerleyen zamanlarda zaten gönlünüz rahat olur, kendini ezdirme korkusu olmaz içinizde. ve hastalığı için geçmiş olsun, tüyleri kadar uzun ömrü olsun!

somnium
somnium

12640

ah, önemi yok! en iyisini yapmışsınız. salonun bir köşesine koyarsınız. ki sizinle oynuyor, yavru olduğu için de uyuyor sık sık minik kuş. ilerleyen zamanlarda zaten gönlünüz rahat olur, kendini ezdirme korkusu olmaz içinizde. ve hastalığı için geçmiş olsun, tüyleri kadar uzun ömrü olsun!

anlacar
anlacar

1039

bide sorması ayıp felica kedi maması kullanıyorum ztn suyuda bizim içtimiz temiz sudan koyuyorum her gün değişerek fakat haftada bir en azından yaş mama vermek istiyorum hangi marka 1.5 aylık kediye en iyi sağlıklı olur tavsiyeniz varmı bütçesi önemli değil yeterki sağlıklı olsun

somnium
somnium

12640

ve söylemeyi unutmuşum, çay gerçekten gözlere iyi geliyor. pamukla silerseniz daha iyi olacaktır. tekrardan tüyleri kadar uzun ömrü olsun!

anlacar
anlacar

1039

Sağ olun teşekkür ederim pamuk ile düzenli yaşları burnun yaşında böyle nasıl desem çapak gibi oluyor orları silerim ama gözlerine müdahale etmeyeceğim tekrar teşekkür ederim sizinde miniklerinizin tüyleri kadar uzun ömrü olsun iyi günler.

somnium
somnium

12640

royal canin kitten kullanabilirsiniz mama için. severek yiyor yavrular. :’) ayrıca yaş mama için tavuk haşlama daha iyi olabilir. bazen havuç ve patates de eklersiniz. hem içeriğini biliyor olacaksınız hem de daha ekonomik oluyor. eğer istemezseniz royal canin’in yine kitten yaş maması var. ********da ekonomik paketleri var. bakabilirsiniz. :’j

anlacar
anlacar

1039

tamamdır sağolun tavuk haşlama kendime bile zor yaparken yani iyi yapamıyorum pek kediminde seveceni pek sevmem ama denerim en azındana bu gün çiğ veriyodum meraktan araştırdım ev kedilerini çiğ verilmezmiş hmn elinden aldım bana kızdı biraz :)

somnium
somnium

12640

tavuğa bol bol su ekleyin, pişmeye bırakın. parçalanana ve ayrılana kadar pişsin. ama çiğ vermeyin. ev yemeği de verirken araştırın, zararı var mı yok mu diye. internetin velinimetinden yararlanın. :’)

somnium
somnium

12640

ayriyeten süt vb. ürünler de vermeyin. laktozsuz yoğurt verebilirsiniz, arada bir tatlı kaşığı kadar. az miktarda. haftada bir falan. midesini temizler, aklınızda bulundun.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 567 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR