Yumușak Dıșkılama

Mischka
Mischka

116595 Puan

Özellikle bebek kedi geldikten sonra pimpirikli bir bünye olaraktan son günler o kadar çok soru açtım ki, öncelikle bundan dolayı özür dileyip konuya geçiyorum; bizim bebiș 1,buçuk 2 ay civarı, yaș mama kuru mama yiyor, ek olarak kedi süt tozu vermeye de bașladım. 1toza 3su ölçüde içine bazen kuru mamasından atıyorum. Fakat șöyle ki, gün içinde yaș mama ve kedi sütü tükettiğinde kuru mamayı pek yemiyor ve dıșkısı çok yumușak oluyor, öyle su gibi ishal șeklinde değil de bayağı yumușakca. Bu yediklerini azaltıp kuru mamaya yönlendirince de çok sert dıșkılama oluyor, zorlanıyor. Vücuda giren sıvı ağırlıklı mamalardan kaynaklı olduğunu düșünmekteyim, kusma halsizlik yok, su da tüketiyor. Sizce bu durum bir sıkıntı teșkil eder mi?

7 CEVAP

Mischka
Mischka

116595

Besleme konusunda birbirlerine zıt o kadar çok görüș var ki, insan ne yapacağını șașar oluyor doğrusu :) tek ortak noktası herkesin yavrularına en iyi olacak șekilde bakma çabası ve isteği.

Ceronimo-
Ceronimo-

2332

Bizim kedimiz de eve 2 aylık civarı gelmişti. Bu süreçte hiç kuru mama yemedi, hep yaşla karıştırarak verdik. Macun kıvamında yapıyordu kakasını.
Kuru mamayı yedikten sonra yaparken çok mu zorlanıyor? Bir de kakasının rengi normal mi yumuşak yapınca?

Bizim kedi de bugün o şekil de yaptı ishal şeklin de değil ama dışkısı çok yumuşak dediğiniz gibi ben yaş mama veriyorum daha yiyemez dediler kuru mama onun için 2 gündür istemeyerek yaş mama veriyorum dışkısının rengi çok koyu umarım bir şey olmaz :(

Mischka
Mischka

116595

Yani dıșkı rengi normal, kuru mamayı da mașallah kıtır kıtır götürüyor hiç zorlanmıyor, hatta kașla göz arasında diğerinin koca koca mamalarını bile indirdiği oluyor mideye hayret ediyorum diğer kedim 5-6 aylıkken yavru mamasını bile yemeyi beceremiyordu. Ve evet yaș mamayı azaltıp kuruya yönlendirdiğimde dıșkılarken zorlanıyor makat tahriș oluyor ve dıșkı çok sert oluyor. Yaș yedimi de yumușak oluyor arayı bulamadım.

Aynen öyle aynı durumdayız kuru ile yaş mamayı karıştırıp vereceğim sonra ama tabi ki her gün değil ara da bir yaş mamayı kuru mamayla karıştırıp vereceğim yaş mama sağlıksız diyorlar midesi,bağırsakları için :(

Reyaura
Reyaura

15210

Bizde yillardir ara ara oluyor o durum. Yedigi mamayla alakali hiç bi sorun yaşamadım bugüne kadar bence telaş edicek birşey yok:)

Mischka
Mischka

116595

Cevaplar için çok teșekkür ederim, öyleyse biz aynı șekilde devam ediyoruz :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 9763 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77421 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR