2. Kedimi 1. Kedime Nasıl Alıştırabilirim ?

Öncelikle Merhaba, eve yeni bir kedi aldım. Büyük olan kedim bazen küçük olanı ısırıp tüylerini yoluyor. Büyük dediğim de 4 aylık Yeni gelen ise 1 aylık. Şimdilik evde yokken ayrı odalarda tutuyorum, ama salınca büyük olan daha hırçın oluyor küçüğe karşı... Nasıl bir önlem alıp alıştırmalıyım birbirlerine ?

2 CEVAP

Ketonmanya
Ketonmanya

114869

Merhabalar.


Yeni kedinizi ayrı odada tutmaya devam ederek evde olduğunuz zamanlarda küçük olan yavruyu box'ının içinde tutarak ilk kedinizle tanıştırmanız en doğrusu. Gerçi sizinkiler tanışmışlar ama şimdiden sonra da bu uygulamayı yapabilirsiniz. Akşamları işten geldiğinizde küçük yavruyu box'ına koyun ve en çok zaman geçirdiğiniz odanın ortasına bırakın. İzin verin ilk kediniz kutunun etrafında gezinsin, onu koklasın, arada kutu varken gerekirse birbirlerine tıslasınlar. Siz de bu sürede hiçbir müdahalede bulunmadan sadece gözlemleyin. Bir süre bu şekilde durduktan sonra küçük yavruyu yine odasına kapatın ve bunu birkaç gün üst üste yapın. Birbirlerinin kokusuna alışmaları en önemlisi. Gündüzleri siz yokken de kedilerinizin yanlarına, üzerlerinde diğer kedinizin kokusunun bulunduğu eşyalar bırakın. Birkaç gün geçtikten sonra box'ı odanın ortasına bıraktığınızda kapısını açmayı deneyin. Ama hiçbir şekilde küçük yavruyu kutudan dışarı çıkmaya zorlamayın. Kapıyı açın ve çekilin, izlemeye devam edin. Birbirlerine zarar verici darbeleri olmadığı sürece de hiç müdahale etmeyin. Kedilerinizin ikisi de yavru olduklarından başlarda dalaşsalar da sonunda çok büyük ihtimalle anlaşacaklardır çünkü henüz alan belirleme ve hakimiyet kurma güdülerinin tavan yaptığı yetişkinlik döneminde değiller.


Süreçten bizi de haberdar ederseniz seviniriz. :)


Bol patili günler dilerim.

Ketonmanya
Ketonmanya

114869

Unuttuğum bir şey daha var. Birkaç günün sonunda baktınız ki sert darbeler olmadan bir arada durabiliyorlar, mamalarını ayrı kaplarda ama yan yana vermeye ve ikisini tek bir oyuncakla oynatmaya başlayın. Yemek yemek ve oyun oynamak, kediler için olumlu eylemlerdir ve olumlu bir eylemi paylaştıkları bir partnere karşı düşmanlık besleme ihtimalleri daha düşük olur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 184 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.995 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR