Eve Yeni Gelen Kedim Kendine Yaklaştırmıyor

ezgiisu
ezgiisu

3303 Puan

Daha dün geldi, hiçbir şekilde yaklaşamıyoruz azıcık elimizi uzatsak bile çıldırıyor koltukların altından çıkmıyor
Mama yemek ve su içmek çıktığında çok tedirgin
Bırakın kucağa alıp sevmeyi elimi yaklaştırıp bile sevemiyorum tıslamaya başlıyor
Napmalıyım?

6 CEVAP

Mischka
Mischka

116595

Șunu da eklemeliyim, ilk kedide biz olta oyuncak almıștık, kendisini ellememize müsade etmediği için, sürekli olta ile oynattık, oyunlar oynatın, seveceği mamalar verin ödül niyetine, kısa sürede alıșacaktır, benim saf tavuk oltaya balik gibi atlıyordu, onu kovalarken unutuyordu korkusunu :)

ezgiisu
ezgiisu

3303

Çok teşekkür ederim mama yiyor ya da tuvaletini yapıyor ama koltukların arasından kandırıp da çıkaramıyorum ipler ziller neler denedik yok çıkmıyor

ezgiisu
ezgiisu

3303

Koltuğun altında sevmeye çalışınca tislamiyor artik sevdiriyor orda biraz
Ordan alip sevmeye calisinca hala korkup kaciyor ama bu da bi gelisme insallah alisacak yavaş yavas

Mischka
Mischka

116595

Daha çok yeni, alıșması için biraz zaman taniyin. Benim ilk kedi 1 hatta 1buçuk hafta kadar sürede eve ve bize alıștı. Ilk 2 gün hiç bir șey yemedi içmedi. Geldiğinde 4 aylıktı șuan 10aylık fakat hala biraz korkusu tedirginliği var, aniden elimi uzatırsam önce bir kaçacak oluyor sonra dönüp bir bakıyor ve ellememe müsade ediyor, hatta bazen hiç müsade etmiyor direk topuk, kaçıyor :) koltuk altları, mutfak dolaplarının altı hatta buzdolabının altına bile girmiști,o zaman oturup ağlamıștım daracık yere nasıl girdi ezilmiștir diye, kalın mukavva alıp girebileceği her yeri kapattık, evden battaniye, yastık ne bulursanız onlarla da tıkayabilirsiniz, böylece deliklere kaçamadı mecbur ortalıkta dolandı ve alıștı. Kedinin mizacıyla da alakalı, eve yeni gelen 1buçuk aylık bebiș kedimizin alıșması 5dakika sürmedi, boxtan çıktığı gibi mama yedi su içti, gece saçlarımın arasında uyuyor, ezerim korkusuyla yatağına koyuyorum inatla gelip dibime giriyor, oysa diğer kedim asla benimle uyumaz.

Mischka
Mischka

116595

Doğrudur kolay kolay çıkmak istemez, çıktığı ve ya çıkardığınız bir fırsatta koltuk altlarını tıkayın :) kaçamayacak, çok fazla üzerine gitmeyin korkmasın o artık kendi kendine etrafta dolanıp mecbur alıșacaktır.

adenizergun1
adenizergun1

2221

Alışmasına izin verin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 633 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.055 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR