Merhaba
Barney adında Maltese cinsi 6.5 yaşında bir köpeğim var. Ben üniversite için 2019'da İstanbul'a geldim ve 2.5 yaşından beri sürekli olarak yanında değilim daha çok ailemle Samsun'da yaşıyor ve babama çok bağlı. Ancak ailemdeki bir sağlık probleminden dolayı abimle benim yanıma taşınması gerekiyor. İstanbul'a geldiğinde ayrılık anksiyetesi yaşamasından çekiniyorum çünkü babamdan 1 hafta ayrı kaldığında bile çok özlüyor onu. Sizce böyle bir ayrılık kaygısı yaşamaması için ne yapabilirim veya eğer bu problemi yaşarsa onu rahat atlatması için ne yapabilirim?
Merhaba,
Öncelikle çok geçmiş olsun. Benim düşüncem köpeğinizin yaşı ileri maalesef sıfır üzüntü yada anksiyete yaşamadan bu süreci atlatacağını düşünmüyorum. Eğer imkanınız varsa bu sürece alıştırarak geçirin. örnek olarak ilk tuvalet gezintilerini sizle yapsın. daha sonra bir iki günlüğüne yanınıza alın ve tekrar babanıza ziyarete gidin ve bu zamanı git gide uzatın sizle birşeyler paylaşıp vakit geçirmesini öğrensin. .köpeğiniz sizi bildiği için ve tamamen yabancı bir yere gitmediği için ayak uydurması daha rahat olacaktır.
Köpek ve kediler için relax olarak isimlendirilen takviye edici yağlar ve gıdalar var süreçte veterinerinize danışarak kullanabilirsiniz ataklarının önüne geçebilir.
köpeklerde özlem duygusu yoktur. sebeplerini uzun uzun anlatmak istemiyorum istersen detaylarını anlatırım. dolayısıyla 15 yıldır yaşadığı birinin yanından ayrılsa bile onu asla özlemeyecektir. yani ayrılık anksiyetesi diye bir şey köpeklerde mümkün değildir. yapılması gereken, hiçbir şey olmamış gibi köpeğin eski düzenini sürdürmek. yeni ortamına hızlıca uyum sağlayacaktır. endişeniz olmasın. bir de köpeğin daha da mutlu olmasını isterseniz ona kral köpek ailesinin yöntemleriyle ödül ceza komut kullanmadan yöneticilik yapabilir sürü içerisinde köpeğin kafasının çok daha rahat olmasını sağlayabilirsiniz.
Babanızın bı kaç t-shirt unu alın bir yastığa geçirin sizinle uyusun ,zamanla sizin kokunuza alışacak bu süreçte de babanızın kokusu onu yatististiracaktir
ahsenaise nin söylediği uyum sağlamasını zorlaştıracaktır.
Köpekler çok sadık ve sevecen hayvanlardır. Sahipleriyle derin bağlar ve duygusal bağlar kurarlar. Bütün bunlar kısa bir süre içinde gerçekleşebilir. Köpekler bir süreliğine dışarı çıksalar bile sahiplerini özlüyorlar. Sahiplerinin dönmesini heyecanla kapıda bekliyorlar. Bu, sahiplerini özleyebileceklerini gösterir. Genç köpekler yeni şeylere kolayca uyum sağlar. Bu yüzden her zaman bir köpek yavrusu sahiplenmeniz tavsiye edilir. Köpekler de tıpkı insanlar gibidir. Biriyle ne kadar uzun zaman geçirirlerse, o kişiye o kadar çok bağlanırlar. Daha önce de belirtildiği gibi, çok sadıklar. Yani cevap, evet, sahiplerini özlüyorlar.
Hemen hemen tüm köpekler, sahiplerini özlediklerini ima eden birçok işaret gösterir. Ayrılıktan derinden etkilenirler. Bu ayrılma aynı zamanda çeşitli davranış değişikliklerini de başlatabilir. Örneğin, bazı köpekler aşırı derecede sessizleşir ve oynamaya veya yemek yemeye fazla ilgi göstermezler. Bazıları yemek yemeyi tamamen bırakabilir. Bunun nedeni, tüm bu eylemlerin onlara önceki sahiplerini veya sahibinin onları rahatlatan davranışlarını hatırlatmasıdır. Bunun aksine bazı köpekler hiperaktif hale gelir. Köpekler ayrılmayı iyi kabul etmezler. Bununla nasıl başa çıkacaklarını bilmiyorlar ve kafaları çok karışabilir. Çok fazla solumaya ve sızlanmaya başlayabilirler. Onların duygularını anlamanız, onları sevgi ve özenle boğmanız çok önemlidir. Bu davranışlar, yeni sahipleriyle bir bağ kurmaya başladıklarında yavaş yavaş ortadan kalkacaktır.
7FLAMMES adlı siteden alıntıdır
AhsenAise isimli kullanıcının paylaştığı bilgiler bir çok yerde yazar. ilk bulduğu sayfadan kopyalamış zaten. köpekler konusunda bulacağınız bilgilerin yaklaşık %90 ı hatalıdır. köpeklerde özlem duygusu yoktur. bunun var olduğunu ispatladığını söyleyen hiçbir kaynak doğru bir araştırma ve test aşamasından geçerek sonuçlanmamıştır. köpekle, mama vererek konuşarak komut vererek iletişim kurarak, genellikle hatalı sonuçlar elde ederler. özlem duygusu olmadığının ispatı aslında çok daha basittir. kral köpek ailesini takip ederseniz %90 lık yanlış bilginin içinden kendinizi kurtarabilirsiniz.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor