Kedi Gelecek Eve Öneriler

Cathorn
Cathorn

12106 Puan

Merhaba bir kaç gün önce babamın iş yerinde bir kedi yavrulamış. Yavruların annesi doğurduktan sonra yemek aramaya gitmiş ama geri dönmemiş. iş yerindekiler biraz bakmaya çalışmışlar ve sanırım kediler şu an 1.5 - 2 aylıklar. yavruları sahiplendirmeye çalışıyorlarmış babam da birine biz bakarız demiş. büyük ihtimal 1 - 2 hafta sonra eve gelecek. ve ben ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. evde biri 6 diğeri 2.5 yaşında 2 kardeşim var ve kedileri benden çok seviyorlar. annem pek hayvan sever değildir bu yüzden evimiz ters dublex olduğu için eşyalı alt katımızı tamamen kediye ayırmayı düşünüyorum. ama gün içinde yukarı tabiki de çıkarırız. ama tam olarak ne yapacağımı bilmiyorum işte. yardımcı olabilir misiniz?

4 CEVAP

Elifoo
Elifoo

10743

Oncelikle etrafta ufak tefek nesneler birakmayin, kirilabilecek her seyi ortadan kaldirin ne yapacaklari hic belli olmuyor. Kendine zarar verebilecegi, devrilme ihtimali olan buyuk nesneleri sabitleyin ya da kaldirin. Onun disinda ortamin isisi cok onemli. Ne cok soguk ne cok sicak bir ortam olusturun (21-22 derece bence ideal) esyalari var mi bilmiyorum ama gerekli malzemeler var biliyorsunuz ki kum mama su kabi, yatacak yer, oynayacak oyuncaklar, tarak vb. Bu gerecleri temin edin. Yatak olayini genelde kendileri seciyor ozene bezene aldigim yatakta yatmayip kendim gecici olarak yaptigim su an yirtik pirtik yatakta yatiyor bizimki hala. İlk geldigi gun cok fazla uzerine gitmeyin ortami tanimaya calisacaktir. Siz de ayni ortamda bulunun ani hareketlerden seslerden kacinin. Mumkunse cok sakin bir ortam olsun. İstedigi gibi koklasin orayi burayi. Mama su ve kum kaplarinin yerlerini ogretin. Ozellikle kum kabina tuvaletini yapmasi gerektigini gosterin (bunun icin onu kumun uzerine koyup on patileriyle kazma hareketi yapabilirsiniz) ilk geldiginde yemek yemeyebilir bir kenara saklanip butun gun cikmayabilir bu sizi telaslandirmasin. Devler ulkesinde bir cuce cunku o su an. Veteriner kontrolunu aksatmadan geciktirmeden bir an once yapin insallah bir hastaligi falan yoktur. İki kardesim var demistiniz o yaslarda genelde (2.5 yas ozellikle) insan disinda canli bir sey olmasi durumunu cok anlayamiyorlar sevmek icin yanlislikla canini acitabilir o konuda dikkat edin ama cok da daraltmayin bu sefer kediye dusmanlik besleyebilir. Nasil sevmesi gerektigini siz gosterin. Bunun disinda aklima bir sey gelmedi su an merak ettiginiz bir sey olursa yazabilirsiniz. İnsallah cok guzel gunler gecirirsiniz beraber yeni cocugunuz hayirli olsun :))

ezgiisu
ezgiisu

3303

merhaba öncelikle benim de kedim dün geldi o yüzden fazla acemiyim ama deneyimlerimi aktarayım en azından
benimki biraz korkak çıktı iki gün boyunca neredeyse hiç koltukların altından çıkmadı sadece mama ve su için çıktı ilk geldiğinde çok fazla koşuşturup üstüne giderseniz daha çok korkar muhtemelen çünkü biz de birazcık öyle oldu
kolay gelsin umarım çok mutlu olursunuz beraber

aysegunerr
aysegunerr

114944

Aşılarına başlayabilirsiniz. Sırasıyla iç dış parazit uygulaması, karma 1 karma 2 kuduz.
Başlangıçta taşıma çantası, kedi tuvaleti (yavru olduğu için alçak çıkabileceği bir şey olmalı büyüyünce büyük alırsınız) ve kedi kumu(bentonit) almalısınız. Tabi mama ve su kabı da gerekli. İsterseniz çelik ya da porselen kaplardan alabilirsiniz ya da evdeki kapları kullanabilirsiniz. Daha sonra ya da şimdiden oyuncak,vitamin, ödül maması, tırmalama tahtası vs. de alabilirsiniz.^^
Kuma alıştırmak için birkaç kez kumun üzerinde patileriyle eşeleme hareketi yaptırabilirsiniz.
Kuru mamayı hemen yiyemeyebilir. Yaş mama ile ya da hafif sulandırıp verebilirsiniz. Mama olarak yavru kedi maması almalısınız. Burdan bir arkadaşın önerdiği markalar : N&D, Acana, Orijen, Wildfield, Profine, BritCare, Matisse..
Alanını çok kısıtlamayın bence, sık sık gözetleyin. Birlikte uzun, sağlıklı mutlu yıllar dilerim ^^

Cathorn
Cathorn

12106

herkese çok teşekkürler, dikkat edeceğim ^-^

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 556 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR