Mantar Geçmiyor

miraytas
miraytas

15709 Puan

Merhabalar, kedimde mantar hâlâ geçmedi hatta geçen bir kaç yeri tekrarlamaya başladı ve ağzına hatta gözlerine kadar yayılmaya başladı. Batikon sürün dedi veterinerimiz ama maalesef sonuçsuz kalıyoruz. Doğal kantaron yağı sürüyoruz arada, bir de sarımsak yağını duydum. naturalis adramys sarımsak yağı kullanın demiş çoğu kişi ama şuan için ailemin onu bile alacak maddi imkanı yok. Biraz daha ucuzu başka marka önerebilecek olan var mı? Ya da onu gönderebilecek biri? Elime para geçtiğinde öderim. Yavrumun daha fazla acı çekmesini istemiyorum. Bieaz daha ucuz sarımsak yağı satan bir yer biliyorsanız söyleyin lütfen çaresiz kaldık artık

14 CEVAP

Glsmn36
Glsmn36

175

Merhaba benim kedimde mantar oldu sürekli tekrarlayan kulak uyuzu var ordermy kullanıyorum kulak uyuzu için yine tekrarlıyo mantar bi türlü geçmiyo üç doz bağışıklık için aşı yaptı veteriner gün aşırı hala iyileşmedi üstelik kulakları akşam olunca çok sıcak oluyor ağız kokusuda var ne yapacağımı şaşırdım artık

111
111

6528

Benim kedimde de mantar vardı çok uğraştık kremler falan, en sonunda ecosini araştırdım buldum ve gerçekten işe yarıyor. Bazı veterinerlerde satılıyor. Kullanımı ve hangi veterinerlerde satıldığı ile ilgili ecosin.efer diye instagramda sayfaları var sorup detaylı bilgi alabilirsiniz.

zehraaozlu
zehraaozlu

4497

Sarımsak yağını aktarda küçük şişelerde uygun fiyata bulabilirsiniz. Bunun dışında evde yapacağınız sirkeli su karışımıyla da mantarlı bölgelere tampon uygulayabilirsiniz, iyi gelir.

miraytas
miraytas

15709

Çok teşekkür ederim

kedisever-34
kedisever-34

6726

Bağışıklığını yüksek tutmanız gerekiyor ayrıca 2 adet mantar aşısı yapılıyor 15 gün arayla diye hatırlıyorum ve kedi tamamen iyileşebiliyor..Belediyelerin veterinerlik hizmetlerine götürebilirsiniz ücret alınmıyor umarım en kısa sürede iyileşir geçmiş olsun..

kedisever-34
kedisever-34

6726

Bağışıklığını yüksek tutmanız gerekiyor ayrıca 2 adet mantar aşısı yapılıyor 15 gün arayla diye hatırlıyorum ve kedi tamamen iyileşebiliyor..Belediyelerin veterinerlik hizmetlerine götürebilirsiniz ücret alınmıyor umarım en kısa sürede iyileşir geçmiş olsun..

Ceronimo-
Ceronimo-

2332

Malesef 3 doz mantar aşı yapılınca da kesin iyileşemiyor her kedi. Biz de 3 aydır uğraşıyoruz, 3 doz mantar aşısı olmasına rağmen tek dozluk antibiyotik tedavisinde bile iki yerinde mantar meydana çıktı.
Ağzı ve gözü dışında mantarlı yerlerine sabah akşam travocort sürebilirsiniz eczaneden alıp, 10-15 lira arası bir şeydi en son aldığımızda. Bu sürede bağışıklığını da yüksek tutmalısınız dedikleri gibi. Umca şurup alıp her gün 1 çay kaşığı yaş mamasına katıyorduk biz şişe bitene kadar. Ama almadan önce veterinerinize mutlaka danışın.
Umarım bir an önce iyileşir kediniz, çok zor geçiyor...

Ceronimo-
Ceronimo-

2332

Mantar olan yerlerindeki tüyleri temizliyor musunuz? Ordaki tüyleri tuttuğunuz an elinize gelir dipleri kabuk kabuk olduğu için. Eğer öyle oluyorsa temizleyin ki derisi hava alsın. Hem daha kolay sürülür krem, batikon, sirke vs.

miraytas
miraytas

15709

Ilık suyla yaraları temizliyoruz üstüne batikon ya da kantaron sürüyoruz, bir de kantaronun batikondan daha çok işe yaradığını fark ettim

miraytas
miraytas

15709

ayrıca belediyeni veterinerliği derken?

pongul
pongul

113342

eczaneye %3lük asit borik solüsyon hazırlatın 1 litre. mantarlı bölgeye sürün, kulak uyuzu varsa kulak içine her gün damlatın. tek çare oluyor bazı durumlarda.

pongul
pongul

113342

bu arada sarımsak yağı falan biz etki alamamıştık hiç bir işe yaramamıştı bahsettiğiniz marka. %3 asit borik solüsyon hem çok uyguna hazırlanıyor hem de mantar - maya üzerinde etkili. ayrıca asit borikle sildikten sonra vücuttaki mantarlı bölgelere travazol mantar kremi sürmenizi de tavsiye ederim.
kulak içine ise her gün 1 cc asit borik solüsyon. %3.

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

Bizim mantarımız biraz masraflı oldu fakat 1 hafta içinde geçti. Veterinerimizin verdiği hipoalerjenik mama ve gümüş suyunun mucizesi diyebilirim sanırım. Şişe bitene kadar mantar geçtiği halde veterinerim kullan işimizi garantiye alalım dedi hala kullanıyorum nerdeyse 1 ay oldu. Aşı ise yalnızca 1 doz yapıldı ve 3 günde tedaviye yanıt aldık zaten. Evet çok masraflı ama geçti ve yayılma olmadı. Gümüş suyunu araştırmanızı öneririm belki uygun fiyata da bulunabilir

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Benim de kedimin kulak ve gözunu arasinda ki kısımda mantar vardı. Sarı kantoron sürerek iyileştirdik. Biraz uzun zaman alıyor ama..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4545 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77392 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR