Hamster Almak İstiyorum...

enopro12
enopro12

761 Puan

Merhaba hamster almak istiyorum ama 3 yaşında kardeşim var. Ve diğer sorularım.
1.3 yaşındaki bebek kardeşime ve bana aileme hastalık bulaştırabilir mi?
Bulaştırsa nasıl engelleyebilirim?
2.ucuz ve az maliyetli ufa bir tür arıyorum hangi türleri önerirsiniz?
Çiftleştirip sahiplendirmek VS. istiyorum. (amacım ticaret değil)tecrübe VS için. Yoksa 1 adet almam daha iyimi olur? Şimdiden teşekkür ederim.

5 CEVAP

tengrist
tengrist

11583

Çiftleştirip sahiplendirince nasıl bir tecrübe edineceksiniz

Ketonmanya
Ketonmanya

114342

Merhabalar.


Birkaç sene öncesine kadar gonzales tutkunu biri olarak cevap vermek istiyorum. :)


Öncelikle hamster ya da daha ufak türü olan gonzales maliyet açısından çok da farklı değiller. Aşağı yukarı yakın miktarlarda yem yiyorlar. Bu kısımda bir sorun yok.


Yalnız çiftleştirip yavrulatmanızı kesinlikle ve kesinlikle önermem. Özellikle de uzun süreler hamster bakabilmek istiyorsanız. Sürekli çiftleşiyorlar, hamile kalıyorlar ve hamilelik süreleri yaklaşık 2 hafta. Ayrıca doğan yavrular sadece 1 ay kadar kısa bir sürede hamile kalabiliyorlar. Bu süreleri düşündüğünüzde evinizde başta 2 tane hamster varken çok kısa sürede onlarca hamsterınız olabilir ve siz onlarla başa çıkamaz hâle gelebilirsiniz. Ayrıca cinsiyet tayinleri de çok zor ve erkek olduğuna neredeyse emin olduğunuz dişi çıkabiliyor ya da tam tersi. Çiftleşmemeleri için dişileri ve erkekleri ayırmaya kalksanız bile bunu net olarak yapamayabilirsiniz ve olay kontrolden çıkabilir.


Ben en başta tek hamster almıştım. Bir süre sonra tek başına sıkılmasın diye 2. hamsterı da aldım yanına. Pet shop'taki arkadaşın da, benim internetten araştırdıklarımın da söylediğine göre ikisi de erkekti. Bir sabah bir uyandım, yuvanın içinde hareket eden 2 tane pembe et parçası. :) Hemcins olduklarına o kadar emindim ki, o et parçalarını dışarı çıkmış iç organ sandım, o derece. Hemen erkeği ayırdım yuvadan, zira erkek hamsterlar, doğum sonrası yavruları yemeleriyle tanınırlar. Dişi olan yavrularını biraz büyüttükten sonra anneyi ve yavrularını birlikte pet shop'a verdim ve yine erkek olduğundan adım kadar emin olduğum başka bir hamster aldım evdeki erkeğin yanına. Sonuç yine aynıydı. Bu sefer de tam 7 tane nur topu gibi pembe et parçam oldu. :) Bu işin çığırından çıkacağını anlayıp yavrular büyüdükten sonra hepsini pet shop'a verip hamster defterini kapattım. Çok güzel bir deneyimdi ama neticede pet shop'lar onları parayla sattıklarından hayvan ticaretine istemeden de olsa katkıda bulunmuş olmanın vicdan azabını da çokça çektim. Sahiplendirmek istediğinizi söylemişsiniz ama emin olun internetteki ilanlarla hamster sahiplenecek olan çok insan bulamazsınız.


Tüm bu şartları bilip kararınızı ona göre verin derim. Tek hamster en temizidir. :)


Bol patili günler dilerim.

enopro12
enopro12

761

Ketonmanya teşekkürler peki hastalık bulaşır mı?

Ketonmanya
Ketonmanya

114342

Isırılmadığınız sürece sanmam.

enopro12
enopro12

761

@Ketonmanya teşekkürler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 229 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80268 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR