Scotish Mama Secimi Ne Olmali?

Penthe
Penthe

3813 Puan

16 aylik erkek scotish kedim var 6 kiloya yakindi ama yazin zayifladi su an 5.3 kilo 3 ayliktan beri nd kullaniyorum gunde 70 gr gecmiyorum ort 2 haftada bir nd acana ya da schesir yas mama veriyorum. karninda biraz yaglanma mevcut cinsi sebebiyle cok hareketsiz ve uyuyor malum. Veteriner proteini dusuk proplan vs verebilirsin dedi ama benim icim icerikleri sebebiyle gitmiyor. Nd ye devam etmeli miyim? Baska onerileriniz var mi?

4 CEVAP

Ketonmanya
Ketonmanya

114401

Merhabalar.


Yazın görülen ufak kilo kayıplarını hiç kafaya takmamalısınız, özellikle de kedinizin genel sağlık durumu iyi görünüyorsa. İşin içine farklı değişkenler de giriyor ayrıca. Örneğin belki de kediniz 6 kilo çıktığında çişi-kakası vardı, 5.3 çıktığında yoktu gibi gibi. Siz yine hekiminize kontrol ettirin tabii, hatta ettirmişsinizdir de muhtemelen, ama eğer sağlığı yerindeyse kullandığınız mamaya devam edip kışı bekleyebilirsiniz. Eğer kışın da kilo kaybı devam ediyorsa o zaman mamasını değiştirme yoluna gidebilirsiniz. Özellikle çok sıcak yaz ayları, kilo konusunda verilen kararların kesinliğini etkiliyor.


Bol patili günler dilerim. :)

IIREMMM
IIREMMM

112774

Kediden kediye göre değişir elbette ama bizim kedimiz kısırlaştıktan sonra kilo aldı zaten operasyon sonrası eğilimli oluyorlar kilo almaya,N&D de kilo aldıran bir mama açıkçası biz de 6-7 aydır N&D ile devam ediyoruz ama biraz kilo kontrolü sağlayabilmek için Hills ile dönüşümlü ilerliyoruz işe yarıyor o şekilde (her ne kadar Hills mamanın içeriğine bayılmasak da),belki yaş mama süre aralıklarını biraz daha açabilirsiniz özellikle kışın(yazın çok su içmeyen kedilerin daha fazla su ihtiyacı için yaş mama tüketimi daha iyi oluyor).
Mesela royal canin mama da şeker içeriyor ve içerik listesi tam anlamıyla net değil,proplanın tavuklusu da tüy dökümünü artırıyor ama tavuklu yerine versiyonunu denenebilir bence. (biz kedimiz bebekken kullanmıştık ve memnunduk,N&D daha üst segment diye geçiş yapmıştık N&D ye , proplanı N&D kadar iştahlı yememişti tabi).
Biz bir ara Natures Variety denemeyi düşünüyoruz onun da iştah artırdığı söyleniyor ama (ham protein %37) bir denenebilir küçük miktarlarda edinip.
Onun dışında orijen,acana gibi markaları denediniz mi bilmiyorum fiyatı bu koşullarda son derece üst düzey kalıyor ama belki kediniz beğenebilir,benim kedime ağır geldi diyenler de oluyor ama kediden kediye göre değiştiği için çok subjektif kalıyor söylenen şeyler, biz deneyimleyemediğimiz için objektif bir değerlendirme yapamayacağım
N&D için de son olarak ekleyeyim protein oranları yüksek olduğu için arada rotasyon/değişiklik öneriliyor (senede ya da 6-7 ayda rotasyon yapılabilir bana kalırsa)

Penthe
Penthe

3813

Rotasyonu hangi mamayla yapmali? Ona karar veremiyorum

simsim1713
simsim1713

4243

Nd hills Royal canin aldığımda 10 kglık ya da 15 kglık alıyorum paket bitince diğer markaya geçiyoruz bu şekilde sıkıntı çıkmıyor. 2 paket 10 kg nd kullandığımızda sorun yaşamıştık. O nedenle sırasıyla bu üçünü kullanıyoruz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 163 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR