Karma Aşısı Hakkında Bilgi

Realbadvroken
Realbadvroken

3611 Puan

Kedilerimin iç dış paraziti tam bir yaşındalar karma aşısı yaptırmadım hakkında pek bilgim de yok yaptırmalı mıyım ne işe yarıyor

6 CEVAP

Dann
Dann

1176

Karma aşılar kedinizin üç yaşına kadar yakalandığında öldürücü olacak olan hastalıklara karşı koruyuculuk sağlar. Kediniz üç yaşından sonra da bu hastalıklara yakalanabilir ama ölüm riski azalır. Altı yedi yaşından sonra bu hastalıklardan ölüm oranı çok azdır. O yüzden Türkiye’de altı yedi yaşına kadar karma aşılar yıllık olarak uygulanıyor.

Dann
Dann

1176

İç dış parazitlerin ihmali sizin bir sabah tenya kusmanıza sebep olabilecek kadar önemlidir. İç dış parazitler için yapılan uygulama hem kedinizin hem de evde kediyle birlikte yaşayan diğer insanların sağlığı için çok önemlidir. Parazitlerin hayvandan insana bulaşma ihtimali hep vardır.

Realbadvroken
Realbadvroken

3611

Yaptırayım ozaman değil mi hiç karma aşısı yaptırmadım dediğim gibi teşekkürler

Pamres
Pamres

3163

Kuduzu da ihmal etmeyin

aslihan_e
aslihan_e

128573

Tabi ki yaptırın, bir mama alırsınız, satıldığı yerde hasta sokak kedisi temas etmiş olur vs. kediniz ölüm tehlikesi altına girer. Karma aşı iç dış parazitten daha önemli. En azından onların tedavisi var. Gençlik hastalığının hiçbir ilacı yok. Sadece serum falan bağlarlar, aşısız kedinin yaşama şansı %2.

Patpatik
Patpatik

725

6 yaşından sonra ölüm oranının az olduğunu nereden öğrendiniz?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 231 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR