Popo Bölgesindeki Yara

Merhaba arkadaşlar, british shorthair kedimi geçen hafta traş ettik. Şimdi popo bölgesinde dün farkettim öncesinde yoktu yara gibi bir bölge var. Kaşıyarak olduğu gibi tüyleri kopardığını düşünüyorum ama patilerinin ulaşabileceği bir yer değil. Ancak ağzıyla da kaşırken koparmışta olabilir. Fotoğraf yüklüyorum yardımcı olursanız sevinirim. Böyle mantar veya deri hastalıkları olmasından korkuyorum. Veterinere götürünce de malumunuz anlamadığımı için duygusal davranmamızdan faydalanıp ihtiyacımız olan olmayan her türlü testi yapıp yüklüyorlar bize. Yardımcı olursanız sevinirim.


7 CEVAP

IIREMMM
IIREMMM

112774

lütfen ama lütfen tıraş ettirmeyin canları, belki yeterli bilgi sahibi olmadığınız için yaptırmışsınızdır ama lütfen bundan sonra bilinçlenip yaptırmayın ,sıcaklarda bunalıyor bahanesi ile yaptırılıyor birçok kişi tarafından ama doğru bir bilgi değil aksine tüyler sıcak ve soğuk havalarda ısı dengesi sağlıyor kedilere, mantar gibi birçok deri hastalığı kapabiliyorlar,bağışıklıkları ve psikolojileri de etkileniyor stresli bir işlem olduğu için gereksiz anestezi de alıyorlar vücutlarına, ben ciddi bir sağlık sorunu olmadığı sürece sırf sıcakları, tüy dökümünü bahane edip kedi tıraş eden hekimlere hiç saygı duymuyorum bizim de mevsim geçişlerinde ne kadar dikkat etsek de saçlarımız dökülüyor tıraş edelim biz de o halde ne kadar saçma değil mi!

Çok haklısınız traş ettikten sonra pişman oldum zaten . Ancak şu yaranın ne olduğu ile ilgili fikriniz var mı . Yoksa doğrudan kapıp götüreyim mi veterinere.

IIREMMM
IIREMMM

112774

dediğiniz gibi mantar olabilir mesela, ondan sonra uğraşmak çok yorucu olur çok hızlı iyileşmeyebiliyor diye biliyorum mantar rahatsızlığı, en büyük sebeplerinin başında yanlış tıraş uygulamaları ve stresin geldiğini söylemek yanlış olmaz, hekiminize tıraş sonrası olduğunu söyleyin o da sorumluluk alsın , sizi bilgilendirebilirdi böyle bir açıklama yaptı mı bilmiyorum ama "ben bir hekim olarak sıcaklar ya da tüy dökümü sebebiyle tıraşı doğru bulmuyorum ve yapmayı tercih etmiyorum ama eğer bir sağlık sorunu varsa o zaman iş değişir" gibi bir açıklama sonrası siz karar verirdiniz, direkt birini hedef göstermek için söylemiyorum ama kendi hekimimiz dahil birçok hekimin direkt tıraş ettiğine şahit oldum sorgulamadan ya da olası riskleri açıklamadan bu konuda işini hakkıyla yapanları tenzih ediyorum ama konu tıraş olunca pek de bir sorgulama yapılmıyor diye düşünüyorum.

IIREMMM
IIREMMM

112774

sorun mantar ise dr.animal işe yarar mı bilmiyorum o markayı biz de kullanıyoruz ama yara bakımı için değil de kulak,göz bakımı için kullanıyoruz,bence direkt götürün hekime eğer mantarsa tedaviye başlansın bir an önce

İyisimi veterinere götüreyim. İnternet üzerinden olacak birşey değil.

Arkadaşlar sonucu paylaşayım ;


Çok çok çok başında olmak üzere mantar başlangıcı dedi hekim. Bir çeşit krem mix i kendisi yapıp bunu hergün günde bir defa bölgeye sürü dedi (Turuncu bir krem oldu) . Bununla birlikte Multimune verip , eczaneden Terbisil Sprey alıp bölgeye sıkmamı önerdi. Yalamasını önlemek için kafasına da boyunluk geçirdik . Ama kremi sürer sürmez gidip halılara koltuklara sürtünüp duruyor. Bakalım bizi nasıl bir süreç bekliyor.

Nazktly
Nazktly

446

Merhaba kesinlikle Dr animal sprey kullanın dışı yeşil yara ve cilt bakım solüsyonu her şeye iyi geliyor tüy bile çıkarıyor geçmiş olsun

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 215 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80366 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR