Kedi Diş Eti Problemi

alaska88
alaska88

188 Puan

merhaba kedim 3 yaşında erkek ve kısır . 1 yıldır diş etlerinde iltihap problemi var daha önce antibiyotik kullandık kullandığımız 1 haftada hayvan yerinden bile kalkamadı sürekli uyuyordu. pek bir işe yaramadı açıkcası 6 aydır da düzenli her gün dezenfektan sprey ve merhem sürüyoruz diş etlerine son 5 gündür yine ayağa kalkmaya bile mecali olmadığı için veterinere götürdük. diş etleri çok kötü antibiyotik kullanılacak sonra da ameliyatla dişleri çekilecek diyorlar. hassas bir kedi olduğu için çok endişeleniyorum ameliyat ettirmek istemiyorum kedisi bu tarz bir problem yaşamış olan, faydası dokunan bir mama ya da merhem vs bilen var mı acaba?

1 CEVAP

somnium
somnium

12640

merhaba. sizi bu konuda çok iyi anlıyorum çünkü kedimin diş erleriyle bayağı uğraştık. size önerilerimi bırakayım:


-düzenli fırçalama. parmaklarınızla, kedi diş macunu ile günde 2 defa (sabah ve akşam olmak üzere) fırçalayın. bu iyi geliyor.


-vedavet’in ballı bir damlası vardı. ağzına damlatıyorduk, acayip iyi geldiğini gözlemlemiştik. veterinere sorun isterseniz, en azından bizim veterinerimiz uzun bir süre kullanmamızı önermişti. (ki kızımın neredeyse tüm dişleri çekilmişti, son 2 dişi vardı)


-sarı kantaron yağı ile çok arada masaj yapıyordum etlerine. çünkü yara oluşuyordu.



  • en önemli kısım “mama” büyük taneli mamaları bu süreçte kullanmanızı önermem. biz baby and mother cat kullandık royal canin’den. mamanın boyutu aşırı küçük. dişleri zorlamak zorunda kalmıyordu, yutuyordu. bu yüzden somon yağı ile kullanmanızı öneririm. somon yağı da diş etlerine iyi gelmişti.


ve arada tarama eldivenini hafif suyla ıslatıp tarıyordum. çünkü kendisi yalanmak istemiyordu, diş etleri ağrıdığı için. ama ıslak bırakmayın, kurutun sonrasında. mantar oluşmasın.


şimdiden geçmiş olsun! umarım bir an önce iyileşir. diş eti çok sancılı, yorucu bir süreç. tekrar etme gibi bir durumu da var. bu yüzden fırçalama önemli.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 176 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80818 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR