Sorunlu Kedi

hogrunc
hogrunc

356 Puan

ben kedimden bir süreliğine ayrıldım döndüğümde annem kedinin o süre zarfında hastalanıp iyileştiğini söylediler ondan sonra kedim tuvaleti yerine neresi önüne gelse idrarını yapıyor dışkılamayı kumuna gidiyor ama idrarını canı nereyi istese oraya yapıyor buna nasıl bir çözüm bulmalıyım yardımcı olabilir misiniz?

6 CEVAP

goknur
goknur

18247

Bu sabirli ve zor bir surec sizin icin. Idrarini yaptigi yerlere kum kabi koyun. 3 4 gun arayla kum kaplarini milim milim oynatin ve zamanla kum kabi sayisini dusurun. Sizinle inatlasmayi birakacaktir.

Heiter
Heiter

115202

İdrarı püskürterek yapıyorsa (duvara mesela), işaretlemek içindir ve bunun da sebebi kızgınlığa girmiş olması veya evde bölge rekabeti yapacağı başka kedilerin olmasıdır.
Eğer kumuna yaptığı gibi parkeye veya halıya yapıyorsa idrar yollarında bir sıkıntı vardır (veya başka bir sağlık problemi vardır). Veterinere danışmak gerekir.
Kumunu daha sık temizlemenizi ve kum derinliğini ve kabın genişliğini artırmanızı tavsiye ederim. Bazen kediler (pis olduklarından değil; aksine, temiz olduklarından) kumları temizlenmediği için tuvaletinin dışına yapabiliyor çünkü.
Son olarak; idrarını yaptığı yerlerde istikrar varsa (mümkünse sirkeyle) temizleyip oraya kum kabı koymayı deneyebilirsiniz.

Patimani
Patimani

4388

Kediniz erkek mi ?

hogrunc
hogrunc

356

Canı istediğinde kumuna gidip yapıyor ama arada

hogrunc
hogrunc

356

Evet erkek

hogrunc
hogrunc

356

Püskürtme yapmıyor halıya ve parkeye yapıyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 591 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR