Kızlarım Yaşına Girdi Ve Mama Seçimi İçin?

Ebru-c
Ebru-c

4749 Puan

Merhabalar, kızlarım 1 yaşına girdi ve nasıl bir mama seçmeliyim tecrübeli arkadaşlardan bilgi almak istiyorum.
Öncesinde de şuanda da N&D tahılsız tavuklu narlı kuru mamayı kullanıyoruz bitmek üzere. Şimdi ne kullanmalıyım?
Kedilerim dişi kısırlaştırmadım henüz.
3.5 / 4 kg civarındalar.


12 CEVAP

IIREMMM
IIREMMM

112777

N&D iyi geldi ise devam edebilirsiniz,orijen,acana gibi markalar çok yüksek fiyatlı ama bütçeniz el veriyorsa deneyebilirsiniz ya da Natures Variety de olabilir( tavsiyem mümkün olduğunca alt segment mamalara düşmemeye çalışmak, ülke ekonomisinden dolayı biz de zorlanıyoruz gerçekten ama Orijen alamasak da N&D ile devam ediyoruz en azından).
Yeni bir markaya geçecekseniz de eğer deneme amaçlı 1 kg edinin ,beğenirlerse 7-10 kglık hallerini alırsınız

Emirrckr
Emirrckr

13407

Seviyorsalar N&D ile devam etmenizi öneririm.
Ve yakın zamanda da kısırlaştırmanızı.

Ebru-c
Ebru-c

4749

Kısırlaştırmayı bende çok istiyorum ama bir türlü iş bulamıyorum.
N&D 'yi sevdiler. Benim merak ettiğim tavuklu mu balıklı mı neye geçmeliyim fark ediyor mu?

IIREMMM
IIREMMM

112777

Tavuklu tüy dökümünü artırabilir(kullandığınız dönemde tüy dökümünde artış gözlemlediniz mi bilmiyorum ama belki o yönde etki etmemiş de olabilir genelleme yapmayayım)ama genel olarak balıklı seviyorlarsa balıklı da kullanabilirsiniz,biz somonlu versiyonunu kullanıyoruz mesela,biraz kedilerin damak zevkine bağlı :))
Bu arada en kısa sürede istediğiniz işe başlamanızı da canı gönülden temenni ediyorumm :))

IIREMMM
IIREMMM

112777

@LudovicaFernandesMano bu yorumu bizim nezdimizde mi yazdınız bilmiyorum ama ben yine de cevap vermek istedim kendi adıma. Ben memnunsanız devam edebilirsiniz dedim illaki N&D kullanılsın gibi bir yorumda bulunmak zaten mümkün ve sağlıklı değil, herkesin kendi tercihi çünkü, başka mama markaları da önerdim. Bir yandan deneme -yanılma ile en iyi gelen mama bulunabiliyor birinin kedisine iyi gelen bir başkasının kedisine iyi gelmeyebilir.
Biz kendi hekimimize danıştığımızda kliniklerde satılan Unique markasını önermişti mesela ama çok da iyi yorumlar okumamıştık,orta-düşük segment arası bir markayı gayet iyi diye sundukları da oldu, daha detaylı ve doyurucu bilgi veren hekimleri tenzih ediyorum(belki sizin hekiminiz de detaylı bilgilendirme yapmıştır) ama bu tarz bir cevap alındığında da tamamen veterinere danışmak yeterli bir sonuç vermiyor maalesef ki, iş başa düşüyor ve içerik okumayı öğrenmek önemli hale geliyor bir noktada. Zaten tamamen kusursuz bir mama yok ne yazık ki N&D biraz kilo alımının artmasına sebep olabiliyor mesela(en azından bizim kedimizde etkisi bu yönde oldu).

Bu sitede mama sormayı kurtlar sofrasına düşmek olarak görüyorum.
Çünkü gözlemlediğim kadarıyla herkes sevdiği mamayı vatanı savunur gibi savunup diğer mamaların iyi olmadığını iddia edip duruyor. Bunu hangi bilgiye göre yapıyorlar hiçbir fikrim yok.
Neyse, bu işin tatlı şakası tabii ki.
Size tavsiyem lütfen veterinerinize sorun. Kedinizi en iyi tanıyan siz ve veterineriniz. O size birkaç seçenek sunacaktır siz de ekonominize göre ve kedinizin hangisine yöneldiğine göre rahatlıkla mama seçimi yapabilirsiniz. Mama konusunun tamamen veterinere danışılması tarafındayım.

Mama seçimi tamamen deneme yanılma yoluyla yapılacak birsey tabi eski ve yeni mama şeklinde yedirerek zamanla hangi mama kedinize iyi gelir bulursunuz çünkü başkasına iyi gelen size iyi gelmeyebilir aynı marka içinde 6 ayda bir rotasyon yaparak farklı proteinler vermenizde böbrek sağlığı için iyi olacaktır ama ben marka vermeye karşıyım orta segment ve üst segmentte iyi mamalar fazlasıyla var siz kedinize uyumlu seçin ve devam edin somonlu mamaları tuy sağlığı için iyidir bu arada

Emirrckr
Emirrckr

13407

Bence balıklıyı denemelisiniz sonuçta denemeden bilemezsiniz.
Belki hoşlarına da gidebilir :)
Ayrıca maalesef mama seçiminde her daim iş başa düşüyor ve tabiki kedimize.
X mama bir kediye çok iyi gelirken diğer kediye yaramıyor mesela.
O yüzden net bir marka yok yani Y marka mamayı kullanın,tüm kedilere iyi geliyor çok kaliteli bir mama diyemiyoruz ve diyemeyiz de zaten.
N&D önermemin iki sebebi var bende kullanıyorum,memnunum ve içeriği de beni tatmin ediyor.
İçerik profesörü değilim elbette ama beni tatmin etmeyen bir mamayı da kedime veremem zaten verince de kedimin tüy sağlığından,gelişiminden bunu farkedebiliyorum.
N&D'yi biz tam 1 yıldır kullanıyoruz ve kedimi ilk görenler neyle besliyorsun bunu diye soruyorlar.
Gerçekten de sağlığından çok memnunum,hekimimizde onaylıyor.
Mama seçimi konusunda hekimlere maalesef güvenmemek gerekiyor çünkü her kliniğin bir sponsor maması var.
Bu Unique olabiliyor,Royal Canin olabiliyor,Virbac olabiliyor,Pro Plan olabiliyor vs.


İkinci sebebimse zaten arkadaşımızın kedileri N&D tüketiyormuş ve memnun ki değiştirmek istemiyor.
O yüzden N&D'den şaşmamalarını öneririm.

Nd orta segmentte en çok tercih edilen mamalardan biri beğenenide var begenmeyi de bence bu daha çok kedi ile alakalı bir durum birine yarayan diğerine yaramıyor bence aynı markanın farklı proteinini kullanmaya devam edin ringa balıklı iyi diye duymuştum birde yorum okuyarak ilerleyin isterseniz somonlu da olabilir çünkü tuy dökümü için iyi diyorlar tavsiye ediliyor

Ebru-c
Ebru-c

4749

Her birinize yanıtlarınız için teşekkür ederim. Benim burda asıl merak ettiğim neli almalıyım? Çünkü bu ilk deneyimim olduğu için yavruluklarından beri tavuklu kullanıyordum, sonra son zamanlarda aşırı tüy dökmeye başlayınca veterinerleri yaz aylarında tavuklu tüy dökümü yapar dedi. Şimdi yazın bitmesine ne kaldı şurada? Ee bir de yavruluktan çıktılar, bu ay 1 yaşına girdiler. N&D Ocean Pumpkin Ringa Balıklı Bal Kabaklı ve Portakallı Tahılsız Yetişkin Kedi Mamasını almayı düşünüyorum ama olur mu? Yoksa tavuklu mu devam edeyim? Bu markanın çok fazla alternatifi var.

Ebru-c
Ebru-c

4749

@IIREMMM çok teşekkür ederim.

Ebru-c
Ebru-c

4749

Somonlu tüy dökümü için ideal diyebiliriz o zaman.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 289 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.995 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR