Böbrek Taşı Ve Mama Seçimi

gokhansultan
gokhansultan

13926 Puan

Merhabalar. Kızım geçen yaz ayında idrar yolu tıkanıklığı yaşamıştı. 1 hafta antibiyotik ve reçete mamayla sorunu çözülmüştü. Geçtiğimiz haftalarda başka bir sorundan kaynaklı röntgen çektirdiğimizde mesanesinde ve böbreğinde yine taş görüldü. Yine reçete mamaya geçtik. Su içmesi düzgün ve haftada 1-2 üriner tablet kullanmama rağmen bu sorun oluştu. Lucy asla zaptedilemeyen bir kedi olduğu için idrar örneği almak imkansız, dolayısıyla idrar biyokimyası bakamıyoruz. Çok çişini tutan ve stresli bir kedi olduğundan veterinerimiz bu sebeplerle olabileceğini söyledi. N&D ve acanayla beslenen bir kedi. Veterinerimiz mamadan kaynaklı olmadığını düşündüğünü çünkü Lucy'nin çok hareketli ve su tüketimi düzgün bir kedi olduğunu ancak düşük bir ihtimalde olsa ne olur ne olmaz artık diyetini değiştirmemiz gerektiğini söyledi. İstemeden de olsa veteriner mamaları diye tabir edilen royal canin, hill's ya da pro plan'a geçiş yapma vakti geldi gibi. Sizce hangi mamaya geçmeliyim? Hill's e bir tık daha yakınım ancak bir türlü karar veremiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. İçeriklere çok takılmak istemiyorum daha ziyade kullanıcı deneyimi önemli benim için.


Bu arada 10 kg n&D ve acana mamayı sokaktaki canlarımız şu anda afiyetle yiyor. Umarım onlara şifa olur :)

3 CEVAP

Cennet29
Cennet29

123919

Köpek beslemesine geçmesine gerek yok ben köpek demeseniz köpek için olduğunu anlamadım cünkü kediniz oldugunu bildiğim ve fotonuzda kedi oldugu için. O yüzden köpeğe kimse odaklanmaz merak etmeyin. Veteriner serilerinden ben farminanın gastrointestinal mamasını kullandım mesela içeriği daha besleyiciydi hiç beğenmedim kedime yaramadı ama unıque gastrointestinal mamayı coğu veteriner kaliteli bulmasada kedime en iyi gelen tek mama. O yüzden dediğiniz gibi içerikten ziyade hayvana sağladığı faydaya bakmak gerek. Umarım tecrübeli arkadaşlar yardımcı olur geçmiş olsun

gokhansultan
gokhansultan

13926

Konuyu yanlışlıkla köpek beslenmesi bölümüne sormuşum taşıma imkanım var mı acaba?

gokhansultan
gokhansultan

13926

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Sanırım yanlış anlaşılmış dediğim. veteriner mamaları derken sürekli veterinerler tarafından önerildiği için hill's, rc ve proplan için o tabiri kullandım :) Şu an hali hazırda hill's in c/d multicare stress mamasını yiyor. 1 paket kullanıp normal mamaya geçeceğiz :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 227 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81037 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR