Sahiplendiğim Annesiz Yavru Hakkında

darkwolf78
darkwolf78

270 Puan

Merhabalar
hali hazırda daha önce sahiplendiğim ve yaklaşık 1 yaşında olan iki kedim var birisi dişi diğeri erkek ve her ikiside kısırlaştırıldı. 2-3 gün kadar önce annesiz dünya güzeli bir yavru daha bulduk eşimle sokakta çocuklara oyuncak olmuştu doğal olarak dayanamayıp onu da aldım eve veteriner kontrollerini yaptı sıkıntı olmadığını söyledi. tahminen 15-20 günlük bir yavru öyleki tuvalet ihtiyacını bile kendi karşılayamıyor. asıl sorum şu sizlere diğer kedilerim ile yavruyu nasıl tanıştırmalıyım. şu anda zarar verirler gibi geliyor aşırı kıskançlar. öyleki biri operasyon için veterinerde 2 gün kalıp geri geldiğinde evde resmen savaş çıkmıştı. bu kadar küçük bir yavru beslemedim daha önce yardımlarınızı bekliyorum.

7 CEVAP

Susamsusi
Susamsusi

2256

Yavru kedinin biraz büyümesi gerekiyo ki olasi bi saldirida kendini savunabilecek potansiyele gelsin. Diger kediler hem kilolari hem kısır olmalaari sebebiyle daha hantaldirlar. Bu yavru kedi icin avantaj :) bi kaç günlüğüne kısır bi kedi misafir ettim kasli ve iri yapili. Benmki erkek kisir degil ve daha küçük. Birbirleriyle cok ugrastilar ama hic zarar vermediler bi süre sonra da alistilar. Bu süreç daha uzun olabilir Sizde ama emin olun alisacaklardir ;)

Amedsoner
Amedsoner

7898

Diğer kedilerinizden ayırın, ayrı bir odada küçük sürekli sıcak olan bir yerde tutun. Genişçe bir kutu olabilir içinde havlu olan. Vetlerde petsoplarda satilan kedi sütü tozu alıp onu iki saatte bir besleyebilirsiniz. Tuvaleti içinde her beslenmeden sonra ılık pamuğu karnını ve genital bölgelerini oksayabilirsiniz.

Amedsoner
Amedsoner

7898

Bu arada kedi çok küçük olduğu için bağırsakları filan gelişmemiştir. Ona mama vs vermeye çalışmayın. Kusabilir. Bir buçuk aylığa kadar dişleri gelişmediği için mama yiyemeyecek.

darkwolf78
darkwolf78

270

dediğiniz gibi diğer kedilerden ayrı bir odada tutuyorum. tuvalet olayını öğrendim o konuda sıkıntı yaşamıyorum. mama olayına gelince veteriner çok küçük kedileri için konserve bir mama verdi sanki konserve mamanın robotla kıyılmış hali gibi klinikte kendi verdi önce bayıla bayıla yedi. çiş ve kaka yapmada problemi yok. ne kadar büyüdükten sonra bir araya getirmek gerekir kedileri acaba büyük kedilerim canavar oldukları için maşallah ( ikisi de 6 kg ) korkuyorum canını yakarlar diye

Amedsoner
Amedsoner

7898

Besleme ve tuvalet probleminiz yoksa çok iyi. Diğer sorun için biraz beklemeniz gerekiyor. Bir ay sonra yavru ayaklanmaya odadan çıkmaya başlar korkusuz olacak meraklı olacak onları etrafı tanımaya çalışacak. Bu esnada diğer kedileriniz ona zarar verebilir. Bu yavru kediyi korkutacak ama bir süre sonra tekrar korkmadan onların yanına gidebilir. İki aylıktan sonra diğer kedilerinizin eşyalarını ona koklatin. Diğer kedilerinize aynısını yapin. Zamanla alışacaklarini düşünüyorum. Umarım yavru hırpalanmaz

darkwolf78
darkwolf78

270

çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için

Friolero
Friolero

12756

Yavru kedi olması daha çabuk kabullenmelerini sağlar bence. Biz de öyle olmuştu çünkü. Tabiki gene biraz daha beklemekte fayda var tanıştırmak için.


Ancak benim gözlemlediğim, eve sokaktan bulduğum çok fazla kedi getirdim. Kediler birbirine ölümcül zararlar vermiyorlar. Sadece uzaktan birbirlerine tuhaf tuhaf sesler çıkarıp duruyolar :d

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 528 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR