Acil! Ölmek Üzere Olan Yavru Kedi

Fistikpasa
Fistikpasa

12348 Puan

Çok acil, bilgili tecrübeli kişilerin tavsiyelerini bekliyorum!! Sokakta küçüçük yavru kedi buldum tahminen 1 aylık daha küçük de olabilir ve araba altında kalmış büyük ihtimalle çünkü her yeri benzin kokuyor. Ne yaşadı bilemiyorum ama gerçekten kötü durumda sadece nefes alıyor, gözlerini açıyor sonra kapatıp sürekli uyuyor. Aç kalmış muhtemelen, annesi etrafta yok ve bulduğumuzda ıslak bir şekildeydi. Kuruttuk, şırıngayla süt tozu verdik iştahı yerinde, sıcak yatacağı yer ayarladık. Veterinere götürmek istemedim çünkü çok küçük ve bulunduğum yerde pek iyi bir veteriner yok yapabileceği çok bir şey olacağını da zannetmiyorum çok küçük çünkü. Yarası yok görünürde patisinde ufak bir yara var ama önemli bir şeye benzemiyor. Ne olur tavsiye verin, ne verebilirim, toparlaması için vitamin, vs. ne yapabilirim daha bilmiyorum onun için. Veterinere mi götürmeliyim?

5 CEVAP

somnium
somnium

12640

merhaba. öncelikle küçük yavrucağa çok geçmiş olsun! annesi belki kendisi terk etti, belki de yavru kayboldu. ki anne kediler, hastalıklı yavrularını terk ediyorlar. bu yüzden bence kesinlikle bir veteriner kontrolünden geçmesi şart. illaki şehrinizde iyi, işin ehli bir veteriner bulunur. ciğerlerinin, kalbinin dinlenmesi gerekiyor. ki daha çok küçük. bulunabilirse süt anne de gerekiyor. süt tozu ile sadece karnını doyurabilir, bağışıklığı için ileride sorun olur. hayvansever hesaplar var, oralara ilan verebilirsiniz süt anne için. tabii öncelikle kedinin kontrolden geçmesi gerekiyor, herhangi bir sağlık sorunu olup/olmadığına karşın. aynı şekilde siz de evde ciğerlerini ve nabzını dinleyebilirsiniz. umarım hiçbir şeyi yoktur güzel yavrunun, sağlığına hemencecik kavuşsun. ve herhangi bir eti(beyaz, hindi, sığır vs. fark etmez) haşlayarak suyuyla yedirmeniz iyi olacaktır. ki ilik suyu da bağışıklığını güçlendirir, kemik yapısına destek verir. onun dışında yavru kediler için ek vitamin, aminoasitler var. aminosol pharmax kullanmıştık sokakta bulduğumuz yavru kedi için. ek vitamin olarak da vet plus’ın yavru kediler için olanını kullandık. ikisi de gerçekten bağışıklığını güçlendirdi. ve 950 gramdan 2,5 kiloya çıkarttı. lakin bulduğumuz kedi 3 aylıktı. 1 aylık için ek gıda vermek doğru olur mu, ne kadar vermeli bunu veterinere danışmalısınız. şimdiden geçmiş olsun, tüyleri kadar da uzun ömrü olsun!

Cennet29
Cennet29

123930

Sizin fark edemediğinix bir problemi olabilir veteriner kontrolünden geçmeli mutlaka. Ve suzionline intgram hesabında bebek kedi bakımı storilerini izlemenizi öneririm

Fistikpasa
Fistikpasa

12348

Kedinin bilinci yerinde değil, bitkisel hayatta gibi. Şırıngayla sadece besleme yapabiliyoruz. et suyu verebiliriz. Veterinere de götürmeye çalışırım umarım iyileşir çok üzülüyorum sokak kedilerinin yaşam savaşı vermesine bu şekilde. Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Moonsta
Moonsta

196

Bence bir veteriner kontrolünden geçsin. Onu sıcak tutmaya çalışın sıcak su torbası üstüne yorgan vb. Serin üzerinde uyusun onu süt tozu ile 2saatte bir besleyin bunun dışında ek vitaminlere ihtiyacı olabilir veterinere danışabilirsiniz
Sevgiler

Cennet29
Cennet29

123930

Okdr minik kediye et suyu verilir mi bilemedim bence vermeyin veterinere gösterin en hızlı şekilde.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 197 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81887 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR