Yavru Kedim Bebeğimin Eşyalarına İsiyorrrr

Herkese merhaba 2 aylık erkek kedim ozellikle bebegimin eşyalarına isiyor. Bebeğimin pusetine 2 kez isedi. Onun dışında salonda yere,benim yatağıma istedi. Ayrıca yerde yeni aldigim kıyafet poşeti vardı onun içine de kaka yapmış :)
Neden yapıyor olabilir. Kum kabini sık sık değiştiriyorum. Acaba bebeği mi kıskanıyor ya da daha fazla mı ilgi bekliyor. Ev resmen çiş kokuyor nereye yaptığını da kestiremiyorum bebekle uğraşmaktan. Gördüğüm zaman koku gidicek şekilde temizliyorum bir daha yapmasın diye. Ama yine de çiş kokusu alıyorum. Ne yapmam lazım😞

3 CEVAP

Ketonmanya
Ketonmanya

114506

Merhabalar.


Kedinizi ne zaman sahiplendiniz? Annesinden çok erken ayrılmış ve tuvalet alışkanlığı kazanamamış olabilir mi? Dışarıya yaptığı gibi arada tuvaletine de yapıyor mu tuvaletini?


Sorun çok büyük ihtimalle bebeğinizi kıskanıyor oluşu. O da henüz bebek ve sizin bebeğinize gösterdiğiniz ilginin birazını sizden talep ediyor olabilir bu davranışlarıyla. Ancak dediğim gibi, kum alışkanlığının gelişememiş olması da bunda etken olabilir. Bu durumda onu gün içinde birkaç kez kumuna götürüp patilerinden tutup patileriyle kumunu kazdırma hareketi yaptırarak kumuna aşinalık kazanmasını sağlayabilirsiniz.


Gizem Hanım'ın yazdığı Carpex evcil hayvan leke ve koku temizleyiciyi ben de şiddetle tavsiye ederim. Enzimatik bir temizleyici olduğu için koku moleküllerini tamamen sindirerek ortadan kaldırıyor, kokuyu sadece perdelemiyor.


Çok sıkıntılı bir durumun içindesiniz gerçekten. Umarım zamanla çözülür, siz de bugünleri gülümseyerek anarsınız.


Bol patili günler dilerim. :)

Coconutbey
Coconutbey

15150

Bebeğinizi kıskanmış bence kıyamam kedinizle ilgilenmeniz lazım ondan yapmış olabilir

gizmssahinn
gizmssahinn

107482

Carpex koku giderici var onu alıp silebilirsiniz ayrıca kedinizin bu davranışı yapma sebeplerini düşünmelisiniz. Bebeğinizi kullanıyor olabilir veya tam kabullenmemiş olabilir belki. Gün içinde mutlaka kedinizle de onu yoracak kadar oyunlar oynayın ve ilgilenin umarım düzelir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 169 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81935 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR