Kediyle Şehir Dışı Yolculuk

caitlyn
caitlyn

13020 Puan

sakinleşsin diye önerebileceğiniz zararsız bir şey var mı? daha önce uzun yol için vetten ilaç almıştık ama çok kötü oldu, o tür ilaçlar bi daha asla kullanmak istemiyorum. daha doğal bi şey biliyor musunuz ya da tavsiye?

6 CEVAP

Ketonmanya
Ketonmanya

114496

Merhabalar.


Pet Labs marka anti-stress şurubunu tavsiye ederim. Yolculuktan 2 saat kadar önce, kedinizin kilosu kadar ml şurubu içirebiliyorsanız şırınga ya da damlalıkla ağzına sıkarak ya da yaş mamasına karıştırarak verebilirsiniz. Bazı kediler tadını seviyorlarmış ama çoğu sevmiyor maalesef. Bu yüzden eğer yaş mamasına karıştırarak verecekseniz öncesinde bir süre aç bırakmanızı tavsiye ederim ki yeme şansı daha fazla olsun. Bu arada sevip sevmeyeceğini ve kedinize etki edip etmeyeceğini denemek için birkaç gün öncesinden de başlayabilirsiniz kullanmaya. Tamamen bitkisel yağlardan oluştuğu için yan etki, alışkanlık yapma gibi durumlar yaşamazsınız. Benim hırçın kedimde etki etmemişti mesela ama diğer kedimi çok sakinleştirmişti. İkisine de yaş mamalarına karıştırarak vermiştim.


Umarım kedinizle sorunsuz bir yolculuk geçirirsiniz.


Bol patili günler dilerim. :)

IIREMMM
IIREMMM

112774

bunu birçok yerde yazdım ama size de bilgi vermek istedim,geçen ay biz kendi arabamız ile 7-8 saatlik uzun bir yolculuk yaptık bu dönemde biofeline markasının relax paste ürününü kullandık,bitkisel bir ürün siz de deneyebilirsiniz (yolculuğa çıkmadan 3 saat önce 4 cm olacak şekilde yedirmiştik biz),rahatlattı ve daha rahat uykuya daldı bu kadar güzel bir sonuç alacağımızı tahmin etmemiştik çünkü bizim kedimiz 15 dakikalık araba yolculuğunda bile çok çok stres olup çok miyavlayan bir kedi normalde.
Pet labs ürünü de yazılmış,teyzemin kedisi için almıştık uzun süreler evde yalnız kalıyor stres oluyor diye ama içirmek işkence gerçekten suya katınca içmiyorlar kokusu da kötü gerçekten ,şırınga ile vermek de çok zor oluyor bizimki inatla içmemişti ama bu tarz durumlarda daha sakin duran bir kediniz varsa şans verebilirsiniz ona da(teyzemin kedisine içirirken de her tarafımız çizik içinde kalmıştı,birkaç denemeden sonra kullanmadık).

Minminik
Minminik

14018

Relax paste,, normal zamanlarda da kullanılabiliyor çok kuvvetli değildir direk uyutmaz ama sakinleştirir hafiften uyku moduna sokar

IIREMMM
IIREMMM

112774

kesinlikle sedatif ürünler kullanmayın biz hiç kullanmadık ama genelde birçok hekim öneriyor yolculukta ne kullanabiliriz diye sorulduğunda ,bir komplikasyon olsa yolda biz müdahale edemeyiz sonuçta, yetkin değiliz.

caitlyn
caitlyn

13020

teşekkürler arkadaşlar bakıcam önerilerinize 💙🙏

Dann
Dann

1176

Bizim küçük kızı bu ara hergün enjeksiyon için veterinere hekime götürüyoruz, veterinerde çok agresif davrandığı için her işlem kavgaya dönüşüyor, bu yüzden 2 saat kadar öncesinde Theravet calm kullanıyorum, ödül mamasına 4-5 damla, yine agresif tavırlar var ama sakinleşiyor baya. Kızgınlık döneminde de kullanmıştık eskiden.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 196 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR