Kedimin 1 Hafta Arayla Kızgınlığa Girmesi Normal Mi?

Ebru-c
Ebru-c

4513 Puan

1 yaşında dişi kedim var. Çok erken kızgınlığa girmişti zaten tam 5. Ayına girdiği gün kızgınlığa girmişti daha sonra birkaç ayda bir tekrar tekrar oluyordu ama bu sefer 1 hafta arayla kızgınlığa girdi. Bu durum normal mi?


Not:Kısırlaştırma en kısa sürede yaptıracağım.

13 CEVAP

AyseMia
AyseMia

111368

Kist olma ihtimali yüksek. Benim kızım da dediğiniz gibi erken kızgınlığa girmişti ve bazen 1 hafta hatta 4-5 günde bir kızgınlığa giriyordu, kist varmış, kısırlaştırıldı, onlar da alınmış oldu. Çiftleşmeden boş geçiliyorsa kist olma olasılığı çok yüksek oluyor maalesef, bu da kızgınlığa girme süresini kısaltıyor ve şiddetini her defasında artırıyor, kist olduğu için de çok sık giriyor; kısır döngü. Kısırlaştırma tek çözüm ve büyük nimet gerçekten.

aslihan_e
aslihan_e

128563

Yaş ilerledikçe kızgınlık seviyesi ve girme sıklığı çok artar. Yavru kediyle yetişkinin durumu aynı değildir.

aslihan_e
aslihan_e

128563

Yoo, belediye çipine mi bakacak, sokak kedisi diyeceksiniz bitti. Ben en son gittiğimde ev kedisini getirmişlerdi, kulağına çentik atılmasın dedi sahipleri. Bayağı tartışma çıkardılar. Onlar da "Biz sokak kedisi kısırlaştırıyoruz, normalde kendi kediniz olduğunu söylediğiniz için işlem yapmamamız gerekir, biz de enayi değiliz, yine de yapıyoruz" dediler. Sonra getirenler hemen, yok bu sokak kedisi falan dedi, çentiği kabul edince aldılar. Onlar çipini falan nerden gözlemlesin, baksın. Hiçbir sorun olmaz. Çip okuyucuya mı tutacaklar sanki. Sadece, saati dolunca gidin alın, orda bırakmayın. Geçen biri bir hafta bıraktığını yazmıştı. Öyle olursa tabi ki götürür atarlar bir yere. İğneli anesteziyi bazıları kötü görüyor ama gaz anestezide de ciğerde hasar oluşabiliyor. Sizin durumunuzda bence götürüp yaptırın. Randevu almanız gerekli arayıp büyük ihtimalle. Kızgınlık kediyi hasta edebiliyor, çiftleşmediklerinde büyük problem yaşıyorlar. Çipli bile olsa kim ne diyebilir ki, sokak kedisini alıp üstüme çiplendirsem, aşılarını yaptırsam, öpüp başlarına koysunlar, belediye de bir zahmet kısırlaştırsın derim. Onların yapması gerekeni biz yapmaya çalışıyoruz. Sizinki bir de tekir kedi, insanlar cins kedilerini götürüyor.

Minminik
Minminik

14018

Evet bu forumda da sürekli arka arkaya kızgınlığa giren kedilerin bir çok duyurusu var, kızgınlık bittiği gibi veterinere gidip kısırlaştırmak gerekiyor ki diğer döngüye denk gelmesin.

Ebru-c
Ebru-c

4513

Kist olma ihtimali beni çok korkuttu şuan. 5 aylıkken kızgınlığa girdiğinde veterinere götürdüm bir şey söylemediler.
Ya lanet olsun ki çok pahalı kısırlaştırma işlemleri ve ben çalışmıyorum şuan. Maması, aşıları derken kısırlaştırma anca iş bulduğumda yatırabileceğim bir şey.

aslihan_e
aslihan_e

128563

Belediyede yaptırın, ben sokakta baktıklarımı hep belediyeden randevu alıp yaptırdım, hiç sorun çıkmadı. Kısır olmamasından iyidir. Kızgınlık hayvan için eziyet, bir şekilde hamile kalırsa başınız belaya girer, o yavrulara sahip aramakla uğraşırsınız, kötü insanlar çıkar vs.

yaren13
yaren13

800

Aynı sorun bizde de vardı 1 ay boyunca hiç geçmedi kızgınlığı kısırlaştırmak için sadece 3 günüm olmuştu o zaman bile kızgınlıktan tam çıkmamışken yaptırmak zorunda kalmıştık. Diğer yanıtlarda da söylendiği gibi kist varmış bizde de.

Mmtklndr
Mmtklndr

123907

Aynı sorun bizde de var kısırlaştırma için randevu alıyoruz tekrar kızana giriyor😔. İlk kızgınlığı şubat ayında olmuştu gastrit ülser tedavisi görüyordu veteriner iyileşene kadar yapmak istemedi. Şimdi tekrar kızgınlıkta bitince götüreceğim

Ebru-c
Ebru-c

4513

Evden çıkma durumları söz konusu değil, camlar tel fileli ve çok dikkat ediyorum ama içim parçalanıyor onları böyle görünce. Canları yanmıyor diyorlar ama sonuçta gözümün önünde kıvranıyor. Ben cezası olduğu için çip taktırmıştım belediye kısırlaştırmaz ki.

Ebru-c
Ebru-c

4513

Öyle de karambole gelir kedilerimi bir daha göremem, ölmekten beter olurum.

Ebru-c
Ebru-c

4513

Kızgınlıktan hiç çıkmıyor değil ama çok sık kızgınlığa giriyor son zamanlarda. Mesela önce oldu 1 ay sonra bir daha oldu sonra 2 hafta sonra bir daha oldu şimdi 1 hafta kadar sonra yine oldu. 4 5 gün sürüyor en uzun 7 8 gün sürdü

Ebru-c
Ebru-c

4513

Gerçekten her şey o kadar maliyetli ki. Yemin ederim kendime hiçbir şey almıyorum onların eksiği olmasın da boşver diyorum ama yinede yetişemiyorum. 1 kedi bile zorken 2 tane sahiplendim ama ben sahiplendikten sonra (senesi dolmadı) mamalara 6 7, aşılara 4 5 kere zam geldi ya. Yinede hastalanmasın diye iyi mama almak durumundayım.

aslihan_e
aslihan_e

128563

Valla o zaman hayvan böyle işkence çekecek siz işe girene kadar. Kapı önünde bekleyin çıkış saatini, karambole neden gelsin. Çiftleşmediği için rahim sağlığı bozulmaya başlayacak.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 335 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81935 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR