İkinci Kedi

VindaTr
VindaTr

812 Puan

Bir haftadır klnikte tedavi gören kediyi eve getirdim 4 aylık. 3 yaşındaki smokin kızım bırakın onu koklamayı aynı odaya bile girmiyor ve stres oldu. Yavruyu kutuya koyup odanın ortasına bıraktım yaklaşıp koklamadı bile uzaktan hırlayıp odayı terk etti. Diğer kedi de sokaktan tedavisini yapmıştım evde durmak istemiyor gibi. Ama saf da bir kedi sokakta zarar görüyor.

5 CEVAP

MelisRose
MelisRose

510

Merhaba,


Bir anda kabulleneceğini sanmıyorum çünkü 3 yaşında ve ev smokinin alanı. yeni bir kediyi hemen kabul edemeyebilir. kontrollü olarak adım adım tanıştırabilirsiniz.
Lütfen yalnız bırakmamaya dikkat edin aralarında bir çatışma çıkabilir.

Minminik
Minminik

14018

lütfen youtubeda bulunan alıştırma videolarını izleyin, direk kedileri tanıştırmayın 1 hafta farklı odalarda, 2. hafta birbirlerinin eşyalarını koklatarak ve eşya değişimi yaparak sonrasında ise görsel temas olmadan tanıştırma yapılmalı diyor uzmanlar, atladığım yerler olabilir lütfen açıklamalı videoları izleyin.


j. galaxy bile programında bile anlaşamayan kedileri bu yöntemle kanka yaptı, eninde sonunda birbirlerine alışacaklar düzgün tanıştırma önemli

Ketonmanya
Ketonmanya

114506

Merhabalar.


Yeni kediyi smokin kızınızın yanına box olmadan bırakmayın. Hep tavsiye edilen standart yöntem şu: Yeni kedinin ayrı bir odası olsun, tüm eşyaları içinde olsun. Box'ına koyarak günde birkaç kez kendi kedinizin yanına getirip koyun. Koklayabilir de, hiç iletişim kurmadan çekip gidebilir de sizde olan gibi. Siz hiç müdahil olmayın. Bir de kendi kedinizin mamasını, yeni kedinin kaldığı odanın kapısının hemen dışında verin ki kapı altından birbirlerinin kokusunu alsınlar. Ayrıca ikisine de birbirlerinin kokusuna sahip eşyalar temin edin. Yaklaşımlarına göre bir süre bu döngüyü sürdürün. Hazır olduklarını düşündüğünüzde de artık ikisini sizin gözetiminizde bir araya getirebilirsiniz. Bunun için kedilerinizin en sakin olduğu gündüz saatlerini tercih edin.


Bol patili günler dilerim. :)

TugceKoral
TugceKoral

425

Alıştırma süreçlerini adım adım tamamlarsanız eğer mutlaka alışacaklardır.
Benim kızım, oğlum eve geldiğinde hepimizden nefret ediyordu :) Olmayacak heralde diye düşündüğümüz bile oldu, ancak şimdi ufak bir sağlık probleminden dolayı oğlum 2 gün klinikte kalmak durumunda kaldı, Çakıl ne yapacağını şaşırdı, evin içinde sürekli camın önüne oturup bekliyor, sürekli söyleniyor, Chucky'nin yatağında yatıyor.
İlgili videoları bol bol izleyin sabırla tüm adımları takip edin, sonrasında birbirleriyle vakit geçirmekten size bile bakmayabilirler :)

Acarrabi
Acarrabi

674

Bende 2. Kediyi sahiplendim kendi ortamları olduğu için kabul etmeleri uzun sürebiliyor. Bizde tam tersi olmuştu evde olan Haluk gelen kediyi çok sevsede vişne onu hiç sevmemişti. Yaklaşık 2 hafta falan paso hırladı haluğa. Biraz emek ve sabır gerektiren birşey asla yapmamanız gereken şey zorlamak asla zorla yaklaştırmayın birbirlerine ama zarar vermiyorlar sadece bakıp hırlıyorsalar da uzaklaştırmayın sadece fiziksel bir olay varsa müdahale eden 1 aya kadar eminim ki alışacaklardır. Sadece biraz zaman ve sabır gerekiyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 172 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR