Kedi Dışarı Çıkarılmalı Mı?

Pamres
Pamres

3163 Puan

Merhabalar, 5 aylık bir oğlum var. Evde canı sıkılıyor gibi geliyor. Sıkılmasa bile, temiz hava alsın istiyorum.


Göğüsten takılan kedi tasmalarindan alıp dışarı çıkartmayı düşünüyorum. Tek başına çıkartmam zaten. Sizce mantıklı mı? Siz çıkartıyor musunuz? İç dış parazit, kuduz ve karma aşıları tam. Buna rağmen hastalık kapar mi? Diğer kedilerle temas etmesin diye çaba gosteririm.


Ayrıca eve gelince kediyi nasıl temizliyorsunuz? Sonuçta ayakları yere basacak, belki de yere yatacak. Kedisini dışarı cikartanlar cevap yazarsa sevinirim ☺️ şimdiden teşekkürler

5 CEVAP

Ketonmanya
Ketonmanya

114506

Merhabalar.


Kedilerimi dışarı çıkarmıyorum, buradan da size de çıkarmamanızı önereceğimi anlamışsınızdır diye düşünüyorum. :)


Sağlıkla ilgili her şeyi bir kenarı bırakırsak bile kediniz eğer dışarıda farklı bir dünyanın olduğunu öğrenir ve bir de bu çok hoşuna giderse evde tutmanız iyice zorlaşabilir. Yani şu an gördüğünüz sıkıntı belirtileri sıklaşacaktır. Ayrıca aşıları tam da olsa risk her zaman var.


Temiz hava alması için gerekli güvenlik önlemlerini aldıktan sonra (file, kedi sinekliği gibi) balkonda vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz. Hatta ona orada güzel bir oyun ve uyuklama alanı da hazırlayabilirsiniz. Güvende olarak eğlenecektir.


Bol patili günler dilerim. :)

Minminik
Minminik

14018

Diger arkadaslara katilmakla beraber cama file yapin tum gun disariyi izlesin temiz hava alsin. Tasmaya guvenmeyin bazi videolar gordum saniyesinde firlayip tasma elinizden kopup gidiyor

Benim kedim de 1.5 yaşında hiç sokak görmedi. Tekir, sağlıklı ve tüm aşıları da tam. Bu konuyu birkaç veterinere danıştım ve hep ''gerek yok'' yanıtını aldım. Düşündüğünüz zaman ne kadar aşıları tam olsa sokakta hastalık, pire kapma olasılığı çok yüksek. Cins kedilerde bu oran biraz daha yüksek.
Aynı zamanda ev ortamına alışmış kedileri günlük rutinleri dışına çıkartırsanız onu strese sokarsınız. Kedi dışarı çıkmaya alışık olmadığı için kesinlikle stres olacaktır.
Bunun biraz keyfe keder bir tercih olduğunu düşünüyorum ben de veterinerlere katılıp gerek yok diyorum ama sahibi olarak son karar sizindir...

MarsMaya
MarsMaya

3850

Yukarıdaki görüşlere katılıyorum ama ben kedilerimi çok nadir de olsa dışarı çıkarıyorum :) bu sene sadece 1-2 araba gezisi oldu. Ama geçen sene yaz mevsiminde iki-üç haftada bir parka, sahile götürdüm. Tavsiye eder miyim? Eh işte, uygun mekan bulmak, hastalık kapma endişesi yorucu. Tavsiyelerime gelirsek, kedinizi tanımanız gerekiyor. Benim kedilerim yolculuğa ve tasma kullanmaya alışık. Dışarı iki kere çıktılar diye de delirip hep dışarı çıkmak istemediler şansımıza. Cırt cırtlı göğüs tasması asla kullanmıyorum ters bir harekette açılıyormuş. Çok hayvanın insanın dolaşmadığı yerleri seçiyoruz. Tasma hep bilekte biz de hep peşlerinde onların keyfine göre max 30 dk dolanıyoruz. En uzun vakit geçirdiğimiz yer ise burada evcil hayvan parkı var, oraya da bayıldıkları için kıyamadık. Eve gelince de pati temizleme mendili ve crystalin ile temizlik. İzin verirlerse pati yıkama. Özetle yere temas etmelerini çok tavsiye etmem ben de, aşıları hep tam ama endişelenmemek elde değil. Kucakta, boxta, arabada gezmekten keyif alıyorsa neden olmasın.

munevver_leo
munevver_leo

4360

Merhabalar, ben de kedimi kucağımda sadece bahçeye
çıkarıyorum aşıları olsa bile kedilerden hastalık kapma riski çok yüksek. Kucağımda en fazla on dakika gezdiriyorum sonra içeri geldiğinde bile dışarı çıkmak için ağlamaya başlıyor ve sürekli kapının önünde duruyor. O yüzden çok arada kucağımda tutarak çıkarıyorum. Yani ben hastalık riskinden dolayı kendi kedimi çıkarmayı tercih etmiyorum size de çok öneremiyorum.Çünkü hastalık kapma riski var ve alışırsa sürekli çıkmak isteyecektir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 183 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81935 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR