Kedim Depresyonda Mı?

adasenkall
adasenkall

807 Puan

Arkdaşlar 3 yaşında kısır dişi bir kedim var yemek yemesi düzensiz oyun oynamayı bıraktı kendini sevdirmek istemiyor herkes den kaçıyor ve kum kabını kullanmıyor yataklara koltuklara halılar çişini ve kakasını yapıyor. Bu durum için ne yapabilirim.Tekrar iyi olmasını istiyorum. (Evde ondan sonra gelen 2 kedi daha var ve biri yavrusu.)

4 CEVAP

somnium
somnium

12640

gün içinde onunla ne kadar vakit geçiriyorsunuz? belki de diğer kedilerle de ilgilendiğiniz için, eskisi kadar ona ilgi veremediğinizi düşünmüştür. bu yüzden depresyona girmiş olabilir. belirli oyun saatleri yapabilirsiniz aslında. size uygun bir vakti, her gün onunla geçirebilirsiniz. ki en az yarım saat olursa daha güzel olur. onunla konuşun, göz teması kurun, onun sevdiği(tavuk, köfte vb) şeylerden vermeye çalışın. kısacası şımartın onu. o sizden kaçsa da yanına gidin, göz temasıyla konuşun onunla. dokunmayın, bırakın o gelecek zaten. böyle böyle aşarsınız diye düşünüyorum. aynısını travmalı bir kedimde deneyimlemiştim. o travmalı olduğu için 1 ay böyle davranarak atlattık. ama siz, birkaç gün belki de bir hafta sonra böyle yakınlaşmalar ile atlatırsınız diye düşünüyorum. oyun oynandıktan sonra kendi elinizle de ödül maması verdiniz mi, tamamdır bu iş!

adasenkall
adasenkall

807

Teşekkür ederim deneyeceğimm❤️

aslihan_e
aslihan_e

128563

Siz öncelikle kedide fiziksel bir sorun var mı yok mu onu ortaya çıkarmalısınız. Veteriner muayene etmeli, gerekirse değerlerine bakmalı. Baktınız bir şey çıkmadı ona göre mental bir sorunu olup olmadığına karar verilir. Kedilerin hastalandıklarında verdikleri en büyük belirtilerden biri kum kabının dışına tuvaletlerini yapmalarıdır. Saklanma davranışı da aynı şekilde büyük bir belirtidir. Tabi ki psikolojik sıkıntı yaşıyor olabilir ama eğer ki öyle değilse tedavi geciktiği için bir şey varsa ilerleyebilir. Ayrıca son 1-2 ay içinde iç parazit için ilaç verilmediyse o da düşünülebilir. Ben olsam öncelikle bedensel sağlığı ile ilgili ihtimalleri elerdim. Ondan sonra veteriner gerekli görürse kaygı bozukluğu için ilaç kullanması gerekebilir. Diğer kedilere davranışı nasıl? Genelde yavruları büyüyünce onlara saldırıp kaçarlar ama sizinki de yavruyu görünce sık sık sinirli sinirli söyleniyor mu? Diğer kedilerden sürekli kaçma hali gözlemliyor musunuz? Eve tanımadığı misafir gelip gidiyor mu?

Önce idrar yolları parazit muayenesi genel bir kontrol tavsiye ederim sonra temizse relqx paste kullabilirsin rahatlatır ve çiş konusunda da başarılı olduğunu duymuştum ayrıca evdeki koku içim carpex kullanın yoksa tuvalet belleyip yapmaya devam eder ve ilgi sürenizi arttirin kedinize

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 186 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81935 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR