Kısırlaştırma Sonrası.

somnium
somnium

12640 Puan

merhabalar. yarın kedim, güvendiğimiz bir veteriner hekim tarafından kısırlaşacak. buradaki çoğu arkadaşın önerdiği gibi, “gaz anestezi” yapıp/yapamayacaklarını sordum. ve “normal anestezi” yapacaklarını söylediler. kendisi güvendiğim bir veteriner hekim. zaten çevremdeki çoğu insanın önerisiyle gittim. kısırlaştırma sonrasında bizi nasıl bir süreç bekliyor? dikişler kaçıncı günde alınıyor? ve de 1,5 ay sonra şehir dışına çıkacağım. kedim, babamla kalacak. babam da işten akşamları geliyor, gündüz tek olacak. yara 1,5 aya kapanır mı? kedim 5,5 aylık, daha önce hiç kızgınlığa girmedi. ama veteriner hekim, böylesinin daha iyi olacağını ez azından stresi tatmayacağını söyledi. bir de yaşından dolayı yaranın daha çabuk kapanacağını, anestezinin etkisini daha çabuk atlatacağını söyledi. yine de biraz korkuyorum yarın için.

2 CEVAP

adasenkall
adasenkall

807

Merhabalar, bende dişi kedimi yaklaşık 1 ay önce kısırlaştırdım ve dikişleri kendiliğinden düştü 1 hafta içinde yarası kapanmış oldu zaten ilk gün dışında normal hayatına devam ediyorlar.

MarsMaya
MarsMaya

3850

Dişi kedimi kısırlaştırdığımızda estetik dikiş uygulamışlardı o yüzden dikişleri alınmadı kendi kendine eridi/düştü diye hatırlıyorum. Ve küçücük bir kesi atılmıştı. Yalamaması için de yakalık kullandık. Yaranın kapanması max 10-15 gün sürdü diye hatırlıyorum. Kısırlaştırma sonrası da gaz anestezi farkı mı bilmiyorum çok sersem değildi. Veterinerin artık su içebilir mama yiyebilir dediği saatte de yiyip içti. Normal anesteziyle kısırlaştırdığım kedilerde 1-2 kere kusma ve sersemleme oluyordu.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 155 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81935 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR