Yavruyu Annesinden Almalı Mıyım?

Bahçeme yemek için gelen sokak kedisi 3 hafta önce bahçede doğum yapmıştı. 1.5 hafta önce ise yavrularını kilitli bir küçük kulübeye taşıdı. Diğer yavruları öldü sadece 1 tane kaldı. Orada altına kilim vs. serdim. Annesi yemek ve su için her gün bahçemize geliyor. Yavruyu arada kontrol ediyorum ve 3 haftalık olmasına rağmen gözü net olarak açık değil. Acaba karanlık yerde büyüdüğü için ışığa çıkınca gözünü mü kısıyor ? Bir de orası tozlu ve kötü bir ortam orda dolaşamaz rahat rahat. Sizce kediyi haftaya almalı mıyım annesinden ? Kendisi çıkamaz oradan çünkü kulübenin çatı köşesindeki açıktan giriyor annesi, yani yavrunun oraya tırmanması mümkün değil.

9 CEVAP

Breda
Breda

3721

Ben bu soruyu daha evvelde okudum hatta cevaplarda vardi.. Madem annesi basinda kalan son yavrunun dokunma hakkiniz yok.. Belki hastaydi o yavrular belki baska bisi.. Annenin elinde kalan son yavrusu.. Yaziktir.. Kafaya gore is yapmayin bu kadar.. Onlarin da duygulari var.. Annesi ilgilenmedigi zaman alin sahip cikin helal olsun der herkes o zaman size.. Acele niye..?

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Bir süre daha geçsin gözler açılmaz ise kontrol edin çapaklanma var ise tedavi edilmesi çok önemli.Birde yürüyecek pozisyona gelmeden bence yavru dışarı çıkarılmalı bir kutuya konabilir dışarda güvenli bir yerde anneside bunu görmeli tabi(annesinin kontrolünde) böylece hem insanlardan kaçmaz hemde çıkamıyacağı bir yerde hapis olmaz kontrol altında olur.

@Breda, önceki sorum farklıydı lütfen soruyu okuyup cevapla. Şu an yavru büyüyor ama 1 aylık olunca koşturmaya gezmeye başlicak.. Ve o kulübenin içi boya toz kırıntılarıyla dolu. Su tankı vs. sıpsıkışık yer. Eğer yavru biraz ayaklanınca kilimin üstünden aralara girerse.. Ne annesi alabilir ordan onu ne kendisi çıkabilir! Kulübenin içine kutu da koydum annesi gene yere indirdi yavruyu ordan. Yere indirdiği yere kutunun içine koydum gene ordan alıp bu sefer tozlu yere indirdi. Ben de kilimin köşelerini kapattım elimden geldiğince. Acele bu yüzden.. Yavru büyüyor ve annesi hijyen kısmını düşünmüyor.




Bizim de böyle durumumuz vardı koli vardı balkonda sokak kedisi gelip yavrulamış içine ilk 4- hafta kadar ellemedim siz de ellemeyin annesi saldırı***yordur zaten büyük ihtimal ama saldırmayanlar da var tabi dediğiniz gibi bizim de 3 yavrumuz oldu 2 si öldü 1 tane kaldı annesi istemez ise sürekli giderse alın biz öyle yaptık annesinin yemeği suyu var fakat gidiyor 3-4 saat gelmiyordu diğer kediler saldırıyordu
yavrulara biz onun için aldık zorda kalmadıkça almayın sütten kesilmişse alın derim ama biraz daha zaman verin

Üstteki mesajımı okur musunuz ?

Kirli sağdaki annesi ve altında yavrusu..

@Breda diyorsunuz ya hani 'Madem annesi basinda kalan son yavrunun dokunma hakkiniz yok..' ölümüne göz mü yumayım ne demek istiyorsunuz ?

Breda
Breda

3721

ölümüne göz yum demedim ben sana.. tartışmak için yazı yazmayın lütfen ama.. sorulan söylenen düşünülen şeylerin bir anlamı olmalı..
o yavru öncelikle annesinin.. o doğurdu.. eğer o şartlarda yaşaması zorsa neden annesiyle birlikte kurtarmak aklınıza gelmiyor.. neden ille de yavru..? annesi de kedi değil mi can değil mi.. siz yavrusunu ondan alırsanız bencilce; yavru yanınızda anne dışarda ağlarken mıy mıy yavrusunu ararken çok mu iyi bir iş yapmış olacaksınız.. sizin istediğinizi yapmanıza kimse engel olamaz.. ama soruyorsanız bizleri bu duruma dahil ediyorsanız paylaşarak fikrimizi söylüyoruz o kadar.. gerisi size kalmış.. vicdanınıza kalmış..

İlk baştan agresif davranan sizdiniz. annesiyle kurtarıyım da annesi sokak kedisi yaklaşmıyo kaçıyo. Normalde bizim bahçede çoğunlukla onun dışında yavrusuna gidiyo. Yemeği, suyu bizim bahçeden yiyo. Seslendiğimde geliyo mama atıyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 602 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR